ΑρχικήinetMicrosoft: Εξαγορά Activision Blizzard θα εγκριθεί στις 15 Μαΐου

Microsoft: Εξαγορά Activision Blizzard θα εγκριθεί στις 15 Μαΐου

Η απόφαση της ΕΕ για την έγκριση της συμφωνίας Microsoft-Activision ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται στις 15 Μαΐου, λένε πηγές.

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ πρόκειται να εγκρίνουν την εξαγορά της Activision από τη Microsoft Corp. ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη ημερομηνία την 15η Μαΐου, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η επικείμενη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά το μπλοκάρισμα της συμφωνίας από την Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, της μεγαλύτερης συμφωνίας που έχει γίνει ποτέ στον τομέα του gaming, λόγω ανησυχιών ότι θα παρεμπόδιζε τον ανταγωνισμό στο cloud gaming.

Microsoft: Εξαγορά Activision Blizzard θα εγκριθεί στις 15 Μαΐου
Microsoft: Εξαγορά Activision Blizzard θα εγκριθεί στις 15 Μαΐου

Δείτε επίσης: Microsoft Patch Tuesday Μαΐου 2023: Διορθώνει 38 ευπάθειες

Η αρμόδια για την επιβολή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εγκρίνει την εξαγορά, αφού η Microsoft συμφώνησε σε συμφωνίες αδειοδότησης με ανταγωνιστές του cloud streaming, συμπεριλαμβανομένης της Nvidia, της ουκρανικής Boosteroid και της ιαπωνικής Ubitus, σύμφωνα με άλλους ανθρώπους με άμεση γνώση του θέματος που μίλησαν στο Reuters τον Μάρτιο.

Έχει επίσης συμφωνίες με τη Nintendo και τον αμερικανικό διανομέα Valve Corp, ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης πλατφόρμας διανομής βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, του Steam, για τη μεταφορά του Call of Duty της Activision στις πλατφόρμες παιχνιδιών τους, εάν η εξαγορά πραγματοποιηθεί.

Η Επιτροπή, η οποία έχει θέσει προθεσμία έως τις 22 Μαΐου για την απόφασή της, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η εξαγορά της εταιρείας από τη Microsoft έχει ήδη εγκριθεί σε πολλές χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Σαουδική Αραβία και η Σερβία. Στη Νέα Ζηλανδία, η απόφαση της Επιτροπής Εμπορίου της χώρας αναμένεται στις 9 Ιουνίου. Στις ΗΠΑ, η FTC πρόκειται να φιλοξενήσει την πρώτη της αποδεικτική ακρόαση στις 2 Αυγούστου 2023- επομένως, η υπόθεση αυτή μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό.

Microsoft: Εξαγορά Activision Blizzard θα εγκριθεί στις 15 Μαΐου
Microsoft: Εξαγορά Activision Blizzard θα εγκριθεί στις 15 Μαΐου

Δείτε επίσης: Η νέα PhaaS «Greatness» απλοποιεί τις επιθέσεις phishing Microsoft 365

Το ποσό των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συμφώνησε να καταβάλει η Microsoft για την Activision Blizzard αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών και μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές όλων των εποχών από άποψη τιμής αγοράς, σε όλους τους κλάδους παγκοσμίως.

Μένει να δούμε πώς αυτή η εξαγορά θα επηρεάσει τις δύο εταιρείες στο μέλλον, αλλά είναι βέβαιο ότι θα έχει αντίκτυπο στη βιομηχανία gaming στο σύνολό της. Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε μέχρι τις 15 Μαΐου, όταν θα μάθουμε αν η προσφορά της Microsoft για την Activision Blizzard είναι επιτυχής ή όχι.

Πηγή: reuters.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS