ΑρχικήHow ToΠώς να κάνετε το Android τηλέφωνό σας να "διαβάσει δυνατά" τα μηνύματά...

Πώς να κάνετε το Android τηλέφωνό σας να “διαβάσει δυνατά” τα μηνύματά σας;

Μερικές φορές δεν είναι ασφαλές να διαβάζετε μηνύματα κειμένου στο Android τηλέφωνό σας, ειδικά όταν οδηγείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενσωματωμένες λειτουργίες του Android για να διαβάσει τα μηνύματά σας δυνατά, αντί για εσάς, ώστε να μην θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Η δυνατότητα πιθανόν να είναι ήδη ενεργοποιημένη.

Android μηνύματα

Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με προβλήματα όρασης ή εκείνους που θέλουν να μειώσουν τον χρόνο που περνούν στην οθόνη του κινητού τους. Είναι πολύ βολικό να μπορείτε να ζητήσετε από το τηλέφωνό σας να “διαβάσει τα μηνύματά σας!”.

Χρησιμοποιήστε το Google Assistant για να διαβάσει τα μηνύματά σας στο Android

Ο Google Assistant είναι προεγκατεστημένος στα περισσότερα smartphone Android και μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα κειμένου σας δυνατά εάν του το ζητήσετε (read my messages). Αυτό λειτουργεί με πολλές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όχι μόνο με την προεπιλεγμένη εφαρμογή.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να επαναφέρετε διαγραμμένα μηνύματα;

Ωστόσο, υπάρχει ένας περιορισμός! Η δυνατότητα λειτουργεί μόνο με μηνύματα που έχετε λάβει και τα οποία βρίσκονται ακόμη στις ειδοποιήσεις. Ο Google Assistant δεν μπορεί να διαβάσει εκείνα που έχετε ήδη απορρίψει ή διαβάσει.

  • Ανοίξτε τον Google Assistant είτε χρησιμοποιώντας την εντολή “Hey Google” είτε τη φυσική συντόμευση της συσκευής σας. Μόλις ο Google Assistant είναι έτοιμος για οδηγίες, πείτε “read my messages” ή “read my text messages“.
  • Ο Google Assistant θα σας πει από ποιον έχετε λάβει μήνυμα και θα διαβάσει το πρώτο. Στη συνέχεια θα σας ρωτήσει αν θέλετε να απαντήσετε. Μπορείτε να πείτε “Yes” ή “No“.
  • Εάν πείτε “Yes“, ο Google Assistant θα σας ρωτήσει τι θέλετε να λέει το μήνυμα. Αφού πείτε το μήνυμά σας, θα το τοποθετήσει στο πλαίσιο κειμένου και θα το στείλει.
  • Όταν λέτε “No“, ο Google Assistant απορρίπτει την ειδοποίηση, προχωρά στο επόμενο μήνυμα, το διαβάζει και ρωτά ξανά αν θέλετε να απαντήσετε.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε την Android συσκευή σας να διαβάσει τα μηνύματα για εσάς, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας.

Δείτε επίσης: Android: Πώς να μπλοκάρετε μηνύματα από συγκεκριμένους χρήστες;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Text-to-Speech στο Android;

Το Android διαθέτει και άλλες ενσωματωμένες λειτουργίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαβάζετε δυνατά τα μηνύματά σας. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι το Text-to-Speech (μετατροπή κειμένου σε ομιλία). Ωστόσο, αυτή η λειτουργία απαιτεί να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας, γεγονός που την καθιστά κακή επιλογή για καταστάσεις όπως η οδήγηση.

Αλλά τα άτομα με πρόβλημα όρασης μπορεί να βρουν χρήσιμη τη μετατροπή κειμένου σε ομιλία. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον module στο Android Accessibility Suite της Google που ονομάζεται “Select to Speak“.

  • Αφού κάνετε λήψη και εγκατάσταση του Android Accessibility Suite από το Google Play store, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και μεταβείτε στην ενότητα “Accessibility“.
  • Βρείτε το “Select to Speak” στη λίστα των διαθέσιμων υπηρεσιών. Στις συσκευές Samsung Galaxy, μπορείτε να το βρείτε στην ενότητα “Installed Apps”.
  • Ενεργοποιήστε το “Select to Speak Shortcut” και δώστε της τον έλεγχο της συσκευής σας.
  • Πατήστε “Select to Speak Shortcut” και επιλέξτε πώς να εκκινήσετε το εργαλείο.
  • Τώρα, ανοίξτε το εργαλείο με οποιαδήποτε μέθοδο επιλέξατε και πατήστε το μήνυμα κειμένου που θέλετε να ακούσετε να διαβάζεται δυνατά. Το κείμενο θα τονιστεί με ένα πράσινο πλαίσιο και θα δείτε στοιχεία ελέγχου στη γωνία της οθόνης.
  • Τα στοιχεία ελέγχου θα εξαφανιστούν όταν ολοκληρωθεί η ανάγνωση του μηνύματος. Ανάλογα με την εφαρμογή, μπορεί επίσης να λέει από ποιον ήταν το μήνυμα και πόσο καιρό πριν ελήφθη/εστάλη.

Δείτε επίσης: Μάθετε πώς να μεταφράζετε γρήγορα τα μηνύματα στο WhatsApp

Ακολουθώντας τις παραπάνω δύο μεθόδους, μπορείτε να κάνετε το Android σας να διαβάζει δυνατά τα μηνύματα κειμένου σας.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS