ΑρχικήinetBrave: Νέα δυνατότητα anti-tracking Forgetful Browsing

Brave: Νέα δυνατότητα anti-tracking Forgetful Browsing

Το Brave Browser εισήγαγε μια νέα δυνατότητα με την ονομασία “Forgetful Browsing” που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας από ιστότοπους που προσπαθούν να σας αναγνωρίσουν σε επόμενες επισκέψεις.

Brave

Η νέα δυνατότητα θα διαγράψει τα cookie και τα δεδομένα στον τοπικό χώρο αποθήκευσης και την προσωρινή μνήμη των ιστότοπων όταν κλείνετε τον ιστότοπο. Αυτή η λειτουργία θα αποσυνδέσει αυτόματα τους χρήστες από τους ιστότοπους. Ωστόσο, θα αποτρέψει την επαναταυτοποίηση των χρηστών όταν επιστρέψουν στον ιστότοπο στο μέλλον.

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία “Forgetful Browsing” από το μενού ρυθμίσεων του λογισμικού, είτε για όλους τους ιστότοπους (καθολική επιλογή), είτε για μια συγκεκριμένη λίστα τοποθεσιών.

Όταν οριστεί αυτή η επιλογή, το Brave θα διαγράψει τον χώρο αποθήκευσης για τον ιστότοπο λίγα δευτερόλεπτα αφού δεν υπάρχουν πλέον ανοιχτές καρτέλες για τον ιστότοπο“, εξηγεί η ανακοίνωση της Brave Software.

Η ομάδα του Brave Software εξήγησε ότι, αν και το πρόγραμμα περιήγησής της προσφέρει ισχυρές προστασίες από την παρακολούθηση τρίτων, υπάρχουν ακόμη ζητήματα απορρήτου που προέρχονται από την παρακολούθηση από τον αρχικό κατασκευαστή που δεν είναι ακόμη ξεκαθαρισμένα.

Η παρακολούθηση του αρχικού κατασκευαστή δεν προσφέρει πλέον αξιόπιστη προστασία στα μηχανικά προγράμματα περιήγησης, καθώς οι χρήστες επιλέγουν με συνείδηση τους ιστότοπους που επισκέπτονται και έχουν καλύτερο έλεγχο και κατανόηση σχετικά με το πού πηγαίνουν τα δεδομένα τους.

Παρόλο που τα cookie πρώτου μέρους βελτιώνουν την εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο, όπως τη διατήρηση σύνδεσης ή την καταγραφή περιεχομένου, παραμένει ο κίνδυνος της μόνιμης αναγνώρισης του χρήστη από τον ιστότοπο.

Δείτε ακόμα: Brave version 1.49: Μπλοκάρει “open in app” prompts και pool-party επιθέσεις

Forgetful Browsing

Οι κίνδυνοι που αναφέρονται περιλαμβάνουν τη συλλογή περισσότερων δεδομένων και τη σύνδεση πολλών λογαριασμών επισκεπτών με το ίδιο άτομο ή νοικοκυριό, προκαλώντας παράλληλα ανησυχίες για τη δημιουργία πλούσιων προφίλ χρηστών που θα χρησιμοποιηθούν για στοχευμένη διαφήμιση και τη δυνατότητα να παραβιάζονται οι οικονομικές πληροφορίες καταναλωτών παραβιάζοντας έτσι την ιδιωτικότητα.

Η Brave υποστηρίζει ότι τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης έχουν ήδη ενσωματωμένες δυνατότητες ή εργαλεία για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Ωστόσο, οι λειτουργίες μπορεί να είναι δύσκολες στη χρήση ή πολύ γενικές ή κρυμμένες από τον χρήστη.

Επομένως, η ομάδα αποφάσισε να αναπτύξει το Forgetful Browsing ως ένα εργαλείο που θα είναι ενσωματωμένο και εύκολο στη χρήση, χωρίς να απαιτεί επιπλέον προσοχή ή ενέργεια από τον χρήστη μετά την ρύθμιση.

Για να ορίσετε την καθολική προεπιλεγμένη ρύθμιση για το “Forgetful Browsing”, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Ασπίδες → Κάντε κλικ στο “Ξεχάστε με όταν κλείνω έναν ιστότοπο”.

Για να προσθέσετε μια καταχώριση ή να αφαιρέσετε μια εξαίρεση από τις καθολικές ρυθμίσεις σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, απλά πλοηγηθείτε στον ιστότοπο, κάντε κλικ στο εικονίδιο ασπίδων στη δεξιά πλευρά της γραμμής του URL, επιλέξτε “Σύνθετα στοιχεία ελέγχου“, και στη συνέχεια ενεργοποιήστε την επιλογή “on“.

Η Brave διευκρινίζει ότι η λειτουργία “Forgetful Browsing” θα ισχύει για τους ιστότοπους και όχι για ολόκληρους τομείς, όπως συνήθως στις ρυθμίσεις του Shields.

Δείτε επίσης: Το Brave Search σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τα αποτελέσματά σας

Η νέα λειτουργία “Forgetful Browsing” θα είναι διαθέσιμη στο πρόγραμμα περιήγησης Brave για τους υπολογιστές με έκδοση 1.53 (η τρέχουσα σταθερή έκδοση είναι η έκδοση 1.51). Οι χρήστες Android θα λάβουν αυτήν τη λειτουργία λίγο αργότερα με την έκδοση 1.54.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS