ΑρχικήinetFerrari: Συνεχίζει να αντιστέκεται στη δημιουργία EV

Ferrari: Συνεχίζει να αντιστέκεται στη δημιουργία EV

Η Ferrari (RACE) ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2030, παρά τις εκκλήσεις από πολλές από τις βασικές αγορές της για υιοθέτηση ηλεκτροκίνησης. Ο CEO της Ferrari δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα που λειτουργούν με κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας της.

Δείτε επίσης: Ferrari: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων αφού έλαβε σημείωμα λύτρων
Ferrari

Παρόλο που η Ferrari είναι γνωστή για τη γρήγορη επιτάχυνση των μοντέλων της, η εταιρεία προχωράει σε αργό ρυθμό προς την κατεύθυνση των EV μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Παρόλο που ο στόχος των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών είναι να έχουν τουλάχιστον 30% έως 50% πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025, η Ferrari προγραμματίζει να κυκλοφορήσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα εκείνη τη χρονιά. Αυτό θα αποτελέσει μόλις το 5% των συνολικών πωλήσεων μέχρι το 2026.

Εδώ και αρκετό καιρό, η Ferrari αντιστέκεται στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, χαρακτηρίζοντας την τεχνολογία ως μη έτοιμη για χρήση σε supercars. Παρόλα αυτά, η ηλεκτρική τεχνολογία προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ και άμεση ροπή.

Πολλές νέες επιχειρήσεις και αυτοκινητοβιομηχανίες βελτιώνουν την τεχνολογία τους και το αποδεικνύουν με την παρουσίαση οχημάτων όπως η Lotus Evija, ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διαθέτει πάνω από 2.000 ίππους (1.500 kW) και ροπή 1.256 lb-ft (1.704 Nm), επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή επιτάχυνση, από 0 έως 186 μίλια ανά ώρα σε λιγότερο από εννέα δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμα: Η Ferrari επαναφέρει το Soft Top στο Roma Spider 2024

EV

Πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, δήλωσε στο BBC ότι η εταιρεία θα είναι αλαζονική αν αναγκάζει τους πελάτες της να αγοράζουν ένα συγκεκριμένο είδος οχήματος, παρά τις προσκλήσεις για πιο βιώσιμα μέσα μεταφοράς. Ο Vigna επισήμανε ότι η Ferrari θα εξακολουθήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα με εσωτερική καύση και όχι ηλεκτρικά, καθώς βασίζεται σε σημαντικό μέρος της κληρονομιάς της εταιρείας.

Παρόλο που ορισμένες μεγάλες αγορές αυτοκινήτων έχουν απαγορεύσει την πώληση νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η ΕΕ πρόσφατα συμφώνησε στη χρήση συνθετικών ηλεκτρονικών καυσίμων, επιτρέποντας στη Ferrari να συνεχίσει να κατασκευάζει οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το περασμένο έτος, η Ferrari ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να επιτύχει ουδετερότητα από άνθρακα σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής έως το 2030, χρησιμοποιώντας νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υλικά. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα στάδια εκτός από την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων της εταιρίας.

Δείτε επίσης: Ferrari Gran Turismo: Ψηφιακό Vision μοντέλο με 1.000 ίππους

Η Ferrari έχει αυτή τη στιγμή τέσσερα υβριδικά μοντέλα, αλλά δεν προτίθεται να κατασκευάσει καθαρά ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2025. Σχεδιάζει όμως το 40% των οχημάτων της να είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS