ΑρχικήUpdatesWhatsApp Chat Lock: Κλειδώστε τις προσωπικές συνομιλίες με password ή fingerprint

WhatsApp Chat Lock: Κλειδώστε τις προσωπικές συνομιλίες με password ή fingerprint

Η Meta κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα απορρήτου για το WhatsApp, που ονομάζεται “Chat Lock“. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να αποκλείουν την πρόσβαση άλλων ατόμων σε κάποιες προσωπικές τους συνομιλίες.

WhatsApp Chat Lock

Το Chat Lock θα δημιουργήσει έναν καινούργιο φάκελο για τις συνομιλίες σας, ο οποίος μπορεί να κλειδωθεί με κωδικό πρόσβασης ή με βιομετρικές μεθόδους, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα. Έτσι, κανένας άλλος χρήστης δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό το φάκελο, παρά μόνο εσείς.

Αν έχετε κάποια συνομιλία που θέλετε να κρατήσετε μυστική, μπορείτε να επιλέξετε να την κλειδώσετε με τη νέα λειτουργία του WhatsApp “Chat Lock”, αφού πατήσετε το όνομα της συνομιλίας (ομαδικής ή μεταξύ δύο ατόμων) και επιλέξετε την επιλογή κλειδώματος.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Δοκιμάζει νέα λειτουργία ομαδικών κλήσεων στο macOS

Το κλείδωμα μιας συνομιλίας αφαιρεί αυτό το νήμα από τα εισερχόμενά σας και το τοποθετεί πίσω από τον δικό του φάκελο στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο με τον κωδικό πρόσβασης ή τα βιομετρικά στοιχεία της συσκευής σας, όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα“, ανέφερε το WhatsApp.

Με αυτή τη λειτουργία, αποκρύπτονται αυτόματα και οι λεπτομέρειες της κλειδωμένης συνομιλίας στις ειδοποιήσεις. Έτσι, αν κάποιος άλλος κρατά το τηλέφωνό σας, δεν θα μπορεί να δει το μήνυμα που λάβατε.

Πιστεύουμε ότι αυτή η λειτουργία θα είναι εξαιρετική για άτομα που μοιράζονται τα τηλέφωνά τους κατά καιρούς με ένα μέλος της οικογένειας ή σε στιγμές που κάποιος άλλος κρατάει το τηλέφωνό σας ακριβώς τη στιγμή που φτάνει μια πολύ ειδική συνομιλία“, πρόσθεσε η εταιρεία για το WhatsApp Chat Lock.

Για να προβάλετε κλειδωμένες συνομιλίες, τραβήξτε απαλά προς τα κάτω τα εισερχόμενά σας και επαληθεύστε τον εαυτό σας με τον κωδικό πρόσβασής σας ή τη βιομετρική μέθοδο αναγνώρισης που χρησιμοποιήσατε κατά το κλείδωμα της συνομιλίας. Είναι πολύ απλό!

Δείτε επίσης: WhatsApp: Πώς μπορείτε να ελέγξετε αν χρησιμοποιεί μικρόφωνο στο παρασκήνιο

Πέρα από το Chat Lock, το WhatsApp σχεδιάζει να φέρει και άλλες δυνατότητες για να ενισχύσει την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών.

Αυτές οι προσεχείς προσθήκες περιλαμβάνουν locks που έχουν σχεδιαστεί για συνοδευτικές συσκευές και τη δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένου κωδικού πρόσβασης για τις συνομιλίες σας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα ξεχωριστό password από αυτό του τηλεφώνου σας.

WhatsApp και απόρρητο

WhatsApp συνομιλίες
WhatsApp Chat Lock: Κλειδώστε τις προσωπικές συνομιλίες με password ή fingerprint

Το WhatsApp έχει λάβει διάφορα μέτρα για την ασφάλεια των χρηστών. Εισήγαγε την κρυπτογράφηση end-to-end πριν από επτά χρόνια και άρχισε να κυκλοφορεί end-to-end encrypted chat backups σε iOS και Android τον Οκτώβριο του 2021.

Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2021, το WhatsApp επέκτεινε τις δυνατότητες ελέγχου απορρήτου της πλατφόρμας προσθέτοντας μηνύματα που εξαφανίζονται σε όλες τις νέες συνομιλίες.

Δείτε επίσης: WhatsApp Plus: Τι είναι – Πρέπει να το χρησιμοποιείτε;

Το WhatsApp είναι ένα δημοφιλές messaging app το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, και άλλα αρχεία. Αν και ξεκίνησε ως ένα απλό messaging app, το WhatsApp έχει γίνει πλέον ένας ολοκληρωμένος τρόπος επικοινωνίας για πολλούς ανθρώπους στον κόσμο. Η Meta λέει ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιείται πλέον από πάνω από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Γι’ αυτό η εταιρεία φροντίζει να φέρνει συνεχώς νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά ασφαλείας για να κρατήσει τους χρήστες της ευχαριστημένους.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS