ΑρχικήinetDoorDash: Μήνυση επειδή χρεώνει τους χρήστες iOS περισσότερο από του Android

DoorDash: Μήνυση επειδή χρεώνει τους χρήστες iOS περισσότερο από του Android

Μια ομάδα ανθρώπων κατηγορεί την υπηρεσία παράδοσης φαγητού DoorDash ότι χρεώνει υψηλότερο ποσό στους χρήστες iPhone σε σχέση με τους πελάτες που παραγγέλνουν μέσω Android. Φαίνεται ότι μερικοί μπορεί να πληρώσουν για το μπλε συννεφάκι μηνυμάτων με τρόπους που δεν είχαν σκεφτεί μέχρι τώρα.

Δείτε επίσης: DoorDash: Η υπηρεσία delivery απολύει 1.250 υπαλλήλους
DoorDash

Η μήνυση υποβλήθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μέριλαντ στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά της DoorDash. Στην υπόθεση ισχυρίζονται πως η DoorDash ακολουθεί “παραπλανητικές και δόλιες πρακτικές”, χρεώνοντας κρυφά επιπλέον έξοδα, πίσω από ορισμένες ετικέτες.

Συγκεκριμένα, σε μερικές παραγγελίες DoorDash, υπάρχει επιπλέον χρέωση για “διευρυμένη εμβέλεια“, που επιβάλλεται όταν ένα εστιατόριο βρίσκεται εκτός της “κανονικής περιοχής παράδοσης” του πελάτη. Σύμφωνα με την αγωγή, το DoorDash απαιτεί από πελάτες να πληρώνουν τέλος διευρυμένης εμβέλειας σε καταστάσεις όπου δεν χρειάζεται. Αυτό περιλαμβάνει την αποστολή παραγγελιών σε εστιατόρια που βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από τον πελάτη, για να δικαιολογηθεί η επιβάρυνση με έξτρα χρέωση και η επιβάρυνση των χρηστών του προγράμματος DashPass με πληρωμή για την επιδότηση των εσόδων που χάνονται κατά τη διάρκεια της συνδρομής στο πρόγραμμα.

Δείτε ακόμα: Apple iOS 17: Διαρροή μας δείχνει το νέο UI σε Health και Wallet

Η ομάδα κατηγορεί τη DoorDash ότι χρεώνει το τέλος διευρυμένης εμβέλειας μόνο στους χρήστες iPhone και όχι σε αυτούς των Android, ακόμη και όταν κάνουν την ίδια παραγγελία στην ίδια τοποθεσία και την ίδια στιγμή.

Μήνυση

«Οι δοκιμές δείχνουν ότι το DoorDash χρεώνει το τέλος διευρυμένης εμβέλειας στους χρήστες iPhone πιο συχνά από τους χρήστες Android και χρεώνει τους χρήστες iPhone περισσότερο για την «παράδοση» (πιθανότατα επειδή οι μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι χρήστες iPhone κερδίζουν περισσότερα)», αναφέρει η αγωγή. «Αυτές οι τακτικές απλώς αρπάζουν χρήματα».

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή παραπλανά τους πελάτες να νομίζουν ότι οι “κανονικές περιοχές παράδοσης” εξαρτώνται από τη γεωγραφική θέση, αλλά στην πραγματικότητα καθορίζονται ανάλογα με το ποσό που πληρώνει ένα εστιατόριο στο DoorDash.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Android 14 beta σε Oppo smartphone

Η αγωγή περιλαμβάνει και άλλες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων είναι η υποκριτική χρήση των “τελών πόλης” από το DoorDash, οι οποίοι προδίδουν τους πελάτες να πιστεύουν ότι πληρώνουν τοπικές κυβερνήσεις. Η αγωγή υποστηρίζει ότι, αν και το DoorDash χρεώνει μια προαιρετική επιβάρυνση “Express” 3 $, η υπηρεσία παράδοσης στην πραγματικότητα δεν μπορεί να επιταχύνει την παραγγελία. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή της γρήγορης παράδοσης του DoorDash μπορεί να μην σας βοηθήσει να φάτε πιο γρήγορα από ότι αν είχατε ξοδέψει αυτά τα 3 δολάρια σε μερικά επιπλέον πακέτα με σάλτσα!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS