ΑρχικήinetΗ Nintendo αντιμετωπίζει αγωγή για τα loot boxes του Mario Kart Tour

Η Nintendo αντιμετωπίζει αγωγή για τα loot boxes του Mario Kart Tour

Nintendo Mario Kart Tour

Η Nintendo δεν είναι ανεπηρέαστη από τις αντιδράσεις κατά των loot boxes, και τώρα μια πρόσφατα κατατεθείσα αγωγή ισχυρίζεται ότι η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών χρησιμοποίησε “dark patterns” για να ξεγελάσει τους νεότερους παίκτες ώστε να ξοδέψουν χρήματα για τις “ανήθικες” μικροσυναλλαγές του Mario Kart Tour.

Δείτε επίσης: Nintendo: Aύξηση μισθών κατά 10% για όλους τους εργαζόμενους

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2019, το Mario Kart Tour – το δωρεάν mobile spin-off της δημοφιλούς σειράς αγώνων καρτ της Nintendo – περιείχε “Spotlight Pipes”. Αυτοί ουσιαστικά λειτουργούσαν ως loot boxes, με μη γνωστές αποδόσεις, τα οποία οι παίκτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν χρήματα του πραγματικού κόσμου για να τα ανοίξουν με την ελπίδα να λάβουν αναβαθμίσεις και αντικείμενα εντός του παιχνιδιού. Ενώ η Nintendo αφαίρεσε αυτούς τους σωλήνες πέρυσι, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια πιθανή ομαδική αγωγή για τα αντικείμενα που μοιάζουν με loot box από έναν πατέρα που λέει ότι το παιδί του κατέληξε να ξοδέψει 170$+ σε σωλήνες Mario Kart Tour χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα που ήταν συνδεδεμένη με το παιχνίδι.

Πρόταση: Nintendo Switch: Απόρριψη αγωγής για το Joy Con drift

Όπως αναφέρθηκε από το Axios τη Δευτέρα, η αγωγή – που κατατέθηκε αρχικά τον Μάρτιο, αλλά εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό μητρώο μόλις την περασμένη εβδομάδα – απαιτεί επιστροφή χρημάτων για όλους τους ανήλικους στις Ηνωμένες Πολιτείες που πλήρωσαν για να ανοίξουν loot pipes. Η αγωγή υποδηλώνει επίσης ότι η Nintendo δυσκόλεψε σκόπιμα την πρόοδο στο παιχνίδι για κινητά για τους παίκτες που δεν ξόδεψαν χρήματα για αντικείμενα που αποκτήθηκαν μέσω των σωλήνων, υποδηλώνοντας ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε “dark patterns” για να ξεγελάσει τους παίκτες ώστε να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για αγορές εντός εφαρμογής. Στην αγωγή, οι ενάγοντες αναφέρονται στις μικροσυναλλαγές του Mario Kart ως “ανήθικες” και ισχυρίζονται ότι οι τακτικές που χρησιμοποιούνται για την “εξαπάτηση” των παικτών παραβιάζουν το νόμο περί προστασίας των καταναλωτών της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, αλλά και την επιχειρηματική νομοθεσία της Καλιφόρνιας.

Η αγωγή αναφέρει επίσης ότι ο “μηχανισμός loot box” που χρησιμοποίησε η Nintendo “εκμεταλλεύτηκε και ενθάρρυνε εθιστικές συμπεριφορές” στους παίκτες, παρόμοιες με τα τυχερά παιχνίδια ή τα στοιχήματα. Ισχυρίζεται επίσης ότι οι νεότεροι παίκτες είναι πιο ευάλωτοι σε αυτού του είδους τα συστήματα, τα οποία περιλαμβάνουν loot boxes και τυχαίες ανταμοιβές.

Διαβάστε επίσης: NYXI Wizard: Το επαναστατικό χειριστήριο για το Nintendo Switch

πηγή πληροφοριών:kotaku.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS