ΑρχικήinetΕίναι το Google Photos μία ασφαλής επιλογή cloud αποθήκευσης;

Είναι το Google Photos μία ασφαλής επιλογή cloud αποθήκευσης;

Μία εκδήλωση ή ένα συμβάν θα μπορούσε να γεμίσει γρήγορα τη συσκευή σας με εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο, μειώνοντας το χώρο αποθήκευσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χώρος αποθήκευσης στο cloud είναι σωτήριος και το Google Photos είναι πρωτοπόρος στον κλάδο.

Δείτε επίσης: Πώς θα μεταφέρετε εικόνες και βίντεο από το Facebook στο Google Photos

Google Photos

Είναι όμως το Google Photos ασφαλές για τα πιο ευαίσθητα δεδομένα στις συσκευές μας; Παρόλο που η Google λαμβάνει πολλά βήματα για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες της, υπάρχει πάντα μια πιθανότητα ευπάθειας και κινδύνου. Μερικές φορές μπορεί να είναι η ίδια η Google που αξιοποιεί τις φωτογραφίες σας ή δεν τις διατηρεί ιδιωτικές.

Ας δούμε μερικές τέτοιες περιπτώσεις και τους τρόπους που μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.

1. Στοχευμένες Διαφημίσεις

Η συνεχής παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας και συμπεριφοράς στις συσκευές σας είναι αυτό που βοηθά τη στοχευμένη διαφήμιση. Ο αλγόριθμος συλλέγει και αναλύει τις πληροφορίες σας για να εμφανίσει πράγματα που μπορεί να σας αρέσουν ή να σας φανούν ενδιαφέροντα.

Παρόλο που η Google ισχυρίζεται ότι δεν έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας που διατηρούνται στο Google Photos, οι χρήστες έχουν συχνά αισθανθεί ότι παρακολουθούνται. Η απόδειξη είναι ότι οι διαφημίσεις που λαμβάνουν είναι προσαρμοσμένες στις ακριβείς ανάγκες τους. Τέτοιες διαφημίσεις βοηθούν τις διαφημιστικές καμπάνιες της Google να πετύχουν, αλλά ενδέχεται επίσης να παραβιάζουν το απόρρητο των πελατών.

Εάν η Google έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, θα μπορούσε εύκολα να εκθέσει τα ενδιαφέροντά σας σε τρίτες εταιρείες μάρκετινγκ και παρακολούθησης.

2. Πολιτική απορρήτου της Google

Η Google είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, αλλά έχει κερδίσει πολλά από τα χρήματά της συλλέγοντας και χρησιμοποιώντας δεδομένα χρηστών. Η εταιρεία έχει λάβει πολλές φορές πρόστιμο επειδή δεν τήρησε τους νόμους περί απορρήτου των χρηστών.

Πολλοί πελάτες έχουν ισχυριστεί ότι η Google δεν παρέχει σαφείς και ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές χρήσης δεδομένων της. Επιπλέον, η εταιρεία υπόκειται σε κυβερνητικά αιτήματα δεδομένων και παρακολούθησης. Εάν η Google έχει πρόσβαση στις εικόνες και τα βίντεό σας, μπορεί να χρειαστεί να τα παράσχει και στην κυβέρνηση κατόπιν αιτήματος.

3. Ευπάθειες σε Hackers

Για τους χάκερ, η πρόσβαση στον Google λογαριασμό σας είναι σαν να κερδίζουν το λαχείο, καθώς τους δίνει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει η Google. Εάν χρησιμοποιείτε αδύναμο κωδικό πρόσβασης ή επαναχρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης, οι χάκερ μπορούν εύκολα να εισβάλουν στον λογαριασμό σας, γι’ αυτό συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή δημιουργίας κωδικών πρόσβασης.

Μόλις ο εισβολέας έχει πρόσβαση στο Google Photos σας, μπορεί να κατεβάσει όλα τα μέσα από εκεί και να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Εάν περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο, ο χάκερ μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εικόνες ως εκβιασμό για να σας απειλήσει και να απαιτήσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι πληροφορίες σας δεν μπορούν να πωληθούν σε κουτσομπολίστικους ιστότοπους, αλλά μπορούν να πουληθούν στη μαύρη αγορά σε άλλους χάκερ. Οι χάκερ μπορούν στη συνέχεια να εξαπατήσουν ανθρώπους χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες σας. Για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσουν παράνομα προφίλ γνωριμιών χρησιμοποιώντας τις εικόνες σας και να ζητήσουν μεταφορά χρημάτων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Δείτε ακόμα: Google Photos: Αλλάζουν οι ορολογίες για τις ρυθμίσεις backup

Google Photos

4. Δυσλειτουργίες

Κάθε εφαρμογή έχει αναπόφευκτα σφάλματα και το Google Photos δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, ορισμένα σφάλματα μπορεί να είναι επιβλαβή για το απόρρητό σας. Ένα περιστατικό απορρήτου που αφορούσε την Google το 2019 προκλήθηκε από ένα τέτοιο σφάλμα στην Αρχειοθέτηση Google, το οποίο αναφέρθηκε ως “τεχνικό ζήτημα”.

Ο Jon Oberheide της Duo Security μοιράστηκε στο Twitter ένα στιγμιότυπο οθόνης που περιέχει ένα email από την Google. Το email αποκάλυψε ότι μεταξύ 21 Νοεμβρίου και 25 Νοεμβρίου, το σφάλμα αυτό οδήγησε στην κοινή χρήση των ιδιωτικών βίντεο ορισμένων χρηστών με άλλους χρήστες.

Η Google δεν αντιμετώπισε δημόσια το πρόβλημα ούτε παρείχε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των βίντεο που κοινοποιήθηκαν ή τους χρήστες που επηρεάστηκαν. Οι επηρεαζόμενοι χρήστες έλαβαν κρυφά ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

5. Phishing και κακόβουλο λογισμικό

Το Google Photos επιτρέπει την κοινή χρήση συνδέσμων εικόνων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επιτρέψετε σε οποιονδήποτε έχει τον σύνδεσμο να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες ή τα άλμπουμ. Ο σύνδεσμος θα μπορούσε να πέσει στα χέρια ενός χάκερ, ο οποίος θα μπορούσε εύκολα να προσθέσει φωτογραφίες με κρυφό κακόβουλο λογισμικό στο άλμπουμ.

Όταν κάνετε κλικ ή κάνετε λήψη της μολυσμένης εικόνας, το κακόβουλο λογισμικό θα εγκατασταθεί στη συσκευή σας. Το κακόβουλο λογισμικό που έχει εγκατασταθεί δίνει στον χάκερ πρόσβαση στη συσκευή σας. Έτσι ένας χάκερ έχει τη δυνατότητα να κλέψει ή να διαγράψει δεδομένα, να διαταράξει τις βασικές λειτουργίες του συστήματος και να παρακολουθήσει τη δραστηριότητά σας. Ως αποτέλεσμα, εκτός από τον λογαριασμό σας Google, μπορεί να εισέλθει και σε άλλους λογαριασμούς σας.

Οι εισβολείς μπορούν ακόμη και να σας στείλουν έναν σύνδεσμο προς ένα άλμπουμ Google Photos. Όταν κάνετε κλικ σε αυτόν, θα μεταφερθείτε σε έναν άλλο ιστότοπο όπου σας ζητείται να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Εάν συνδεθείτε, ο χάκερ θα λάβει τα διαπιστευτήριά σας και θα αποκτήσει πρόσβαση στον Google λογαριασμό σας, συμπεριλαμβανομένων των Gmail, Google Drive, Google Keep και άλλων ιδιωτικών εφαρμογών.

Η διατήρηση της ασφάλειας του κύριου Λογαριασμού σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τους κινδύνους ασφαλείας που σχετίζονται με τη χρήση των Google Photos, αλλά οι ανησυχίες σχετικά με την εμπιστευτικότητα μπορεί να είναι ένα ζήτημα.

Δείτε επίσης: Google Photos: Αλλάζει ο τρόπος εκτίμησης τοποθεσίας των φωτογραφιών;

cloud αποθήκευση

Η Google αρνείται ότι συλλέγει προσωπικά δεδομένα χρηστών, συμπεριλαμβανομένων βίντεο και φωτογραφιών, αλλά πολλοί ανησυχούν, δεδομένης της φήμης της για τη συλλογή δεδομένων.

Ίσως θελήσετε να επιλέξετε μια πιο ιδιωτική εναλλακτική λύση από το Google Photos για να είστε ήσυχοι. Διάφορες ασφαλείς πλατφόρμες αποθήκευσης cloud μπορούν να διατηρήσουν τα πολυμέσα σας ασφαλή, συμπεριλαμβανομένων των Sync, MEGA, Nextcloud Photos και άλλων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS