ΑρχικήinetNetflix: Η απαγόρευση κοινής χρήσης κωδικού αύξησε τις ακυρώσεις

Netflix: Η απαγόρευση κοινής χρήσης κωδικού αύξησε τις ακυρώσεις

Πριν λίγες μέρες το Netflix ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπει πλέον την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ. Τo Netflix απαιτεί ο κάθε λογαριασμός να αντιστοιχεί σε ένα νοικοκυριό και όσοι δεν μένουν στο ίδιο νοικοκυριό οφείλουν να εγγραφούν είτε με το δικό τους λογαριασμό είτε να πληρώσουν για να χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό κάποιου άλλου. Δεν είναι πλέον δυνατό για κάποιον που ζει σε διαφορετικό νοικοκυριό να χρησιμοποιεί έναν κωδικό πρόσβασης Netflix που δεν του ανήκει για να απολαμβάνει δωρεάν την υπηρεσία ροής.

Δείτε επίσης: Netflix: Επεκτείνει την καταστολή κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στην Ευρώπη
Netflix

Αν θέλετε να μοιραστείτε το Netflix με κάποιον που δεν μένει στο ίδιο σπίτι με εσάς, υπάρχουν δύο επιλογές που προσφέρει η πλατφόρμα ροής βίντεο. Μπορείτε να μεταφέρετε ένα προφίλ σας σε μια νέα συνδρομή επί πληρωμή, από οποιονδήποτε λογαριασμό, αλλιώς μπορείτε να μοιραστείτε τον λογαριασμό σας στο Netflix με κάποιον που δεν μένει κοντά σας, πληρώνοντας 7,99 $ το μήνα. Ωστόσο αν η συνδρομή σας στο Netflix είναι μέσω ενός από τους συνεργάτες του Netflix, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τελευταία επιλογή.

Δεν μπορούμε να πούμε αν το Netflix περίμενε τι θα συμβεί ή όχι. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορά του BGR, το hashtag #CancelNetflix εμφανίζεται συχνά σε πολλά tweets σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων, όπως το Twitter. Οι ακυρώσεις δεν οφείλονται αποκλειστικά στην απαγόρευση της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης. Ορισμένοι πρώην συνδρομητές έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για την ποιότητα του αρχικού περιεχομένου που προσφέρει το Netflix, καθώς και για το γεγονός ότι η πλατφόρμα ακυρώνει σειρές που αρέσουν στους χρήστες.

Πιθανώς το Netflix να έχει αντιληφθεί ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις λόγω της διακοπής της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Πιθανότατα υπολόγισε ότι όποια επιχείρηση έχανε θα καλυπτόταν από εκείνους που ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν για τον δικό τους λογαριασμό ή από εκείνους που ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν για έναν χρήστη του Netflix με τον οποίο μοιράστηκαν προηγουμένως τον κωδικό πρόσβασής τους. Φαίνεται ότι ορισμένοι συνδρομητές του Netflix που είναι συνδεδεμένοι για πάρα πολύ καιρό, είναι αυτοί που τελικά διακόπτουν τη σύνδεσή τους με την εταιρεία streaming.

Δείτε ακόμα: Netflix: Η οικονομική επιλογή με διαφημίσεις έχει 5 εκατομμύρια χρήστες
κοινή χρήση

Ένας συνδρομητής του Netflix τα τελευταία δέκα χρόνια, δήλωσε σε ένα tweet ότι αποχωρεί από την υπηρεσία, ενώ ένας άλλος συνδρομητής δήλωσε ότι μετά από 11 χρόνια συνδρομής είναι καιρός να προχωρήσει παρακάτω.

Πριν λίγο καιρό, κατά τη διάρκεια μίας τηλεδιασκέψης για τα κέρδη, η εταιρεία εξέφρασε την άποψή της ότι αναμένει κάποια αρνητική αντίδραση στην αγορά όταν εισάγει την επί πληρωμή κοινή χρήση. Ειδικότερα, περιμένει αντιδράσεις από τα μέλη της στη Λατινική Αμερική, επηρεασμένα από τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη της υπηρεσίας. Αλλά καθώς τα νοικοκυριά που δανείζονται ξεκινούν να δημιουργούν τους δικούς τους αυτόνομους λογαριασμούς και να προσθέτουν επιπλέον λογαριασμούς μελών, αναμένει βελτιωμένα συνολικά έσοδα, που είναι ο στόχος της από τις αλλαγές σχεδίου και τιμολόγησης.

Το Netflix πιστεύει ότι θα έχει αύξηση των εσόδων ακόμα και αν ακυρωθούν συνδρομές, καθώς αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν τη σύνδεσή τους θα πληρώσουν ή θα δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς μελών. Η παραπάνω δήλωση σημαίνει ότι ο αριθμός των λογαριασμών που κατέχει κάποιος στο Netflix εξαρτάται από το πόσο μεγάλος είναι αυτός ο χρήστης και μπορεί να είναι δύσκολο για την εταιρεία να το ελέγξει. Ωστόσο, το να πληρώσουν εκείνοι που χρησιμοποιούν την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης για τους δικούς τους λογαριασμούς θα εξαρτηθεί από την παραγωγή περιεχομένου και αυτός είναι ένας τομέας όπου η υπηρεσία ροής βίντεο χρειάζεται περισσότερη δουλειά.

Δείτε επίσης: Netflix: Οι χρήστες ακυρώνουν τις συνδρομές τους λόγω απεργίας των συγγραφέων

Σύμφωνα με το Statista, το Netflix είχε 232,5 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο από το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Στις ΗΠΑ, πιστεύεται ότι υπάρχουν 74,4 εκατομμύρια συνδρομητές. Το Netflix ανακοίνωσε ότι είχε έσοδα 8,162 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS