ΑρχικήUpdatesΗ Google σταματά την υποστήριξη για το Chromecast 1ης γενιάς

Η Google σταματά την υποστήριξη για το Chromecast 1ης γενιάς

Η Google ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη για το Chromecast (1ης γενιάς-2013) σταματά επίσημα, το οποίο σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα προσφέρει ξανά ενημερώσεις. Ένα μήνυμα που αναγγέλλει το τέλος της υποστήριξης έχει εμφανιστεί σε πολλές σελίδες υποστήριξης της Google.

Chromecast 1ης γενιάς 2013

Η συσκευή δεν θα λαμβάνει πλέον ούτε ενημερώσεις λογισμικού ούτε ενημερώσεις ασφαλείας. Τα σχεδόν 10 χρόνια υποστήριξης δείχνουν ότι η συσκευή είχε μια πολύ καλή πορεία. Δεν είναι τόσο συνηθισμένο σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, ειδικά όταν ένα προϊόν κοστίζει μόλις 35 $. Η Google προειδοποιεί ότι οι τελικοί χρήστες μπορεί να παρατηρήσουν υποβάθμιση στην απόδοση“.

Δείτε επίσης: Το Pixel Watch 2 της Google φέρεται να έχει σημαντικά βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ουσιαστικά, φαίνεται ότι τα Chromecast 1ης γενιάς δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν αμέσως, αλλά η λειτουργικότητά τους είναι πιθανό να επηρεαστεί με την πάροδο του χρόνου καθώς το οικοσύστημα γύρω τους ενημερώνεται και προχωρά.

Δείτε επίσης: Google Chrome 114: Έρχεται με νέο Reading Mode

Η τελευταία έκδοση firmware για το Chromecast του 2013 είναι η 1.36.159268, η οποία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022. Όπως είχε πει η εταιρεία, αυτή η έκδοση έφερε κάποιες διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις.

Στο support page των εκδόσεων firmware και των release notes του Chromecast (η οποία ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 27 Απριλίου 2023), η Google λέει:

Η υποστήριξη για το Chromecast (1ης γενιάς) έχει λήξει, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι συσκευές δεν λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις λογισμικού ή ασφαλείας και η Google δεν παρέχει τεχνική υποστήριξη για αυτές. Οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν υποβάθμιση στην απόδοση“.

Δείτε επίσης: Android 13: Εισάγει υποστήριξη Chromecast για το Output Switcher

Το αρχικό Chromecast ήταν μια μικρή και εκπληκτικά δημοφιλής συσκευή, που έμοιαζε με κλειδί και σχεδιάστηκε για να συνδέεται σε μια θύρα HDMI της τηλεόρασής σας ώστε να μπορείτε να μεταδίδετε περιεχόμενο βίντεο από το τηλέφωνο, το tablet ή τον φορητό υπολογιστή σας στη μεγάλη οθόνη.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS