ΑρχικήinetReddit: Οι νέοι κανόνες API θα κοστίσουν εκατομμύρια στους προγραμματιστές

Reddit: Οι νέοι κανόνες API θα κοστίσουν εκατομμύρια στους προγραμματιστές

Η Reddit ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα χρεώνει για την πρόσβαση στο API της. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον προγραμματιστή μιας από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων του Reddit. Ο προγραμματιστής της εφαρμογής Apollo για το Reddit εκφράζει ανησυχία για τη νέα τιμολόγηση του API, δηλώνοντας ότι οι αλλαγές θα επιβάλλουν εξοργιστικά υψηλό κόστος, εκατομμυρίων δολαρίων, για να διατηρήσει την εφαρμογή ως έχει.

Δείτε επίσης: Reddit: Οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν εικόνες NSFW από υπολογιστή
Reddit

Πρόσφατα, το Reddit άλλαξε τους κανόνες του API του, εξηγώντας ότι αυτό έγινε λόγω της αύξησης των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του για εκπαίδευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων. «Το σύνολο δεδομένων του Reddit είναι πραγματικά πολύτιμο», δήλωσε στους New York Times ο Διευθύνων Σύμβουλος του Reddit, Steve Huffman. «Αλλά δεν χρειάζεται να δώσουμε όλη αυτή την αξία σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο δωρεάν».

Πλέον, φαίνεται ότι και οι ανεξάρτητοι κατασκευαστές εφαρμογών θα πρέπει να πληρώσουν για τα πιο ακριβά νέα σχέδια που θα εφαρμοστούν στις 19 Ιουνίου. Παρόλο που το Reddit δεν έχει ανακοινώσει επίσημα το κόστος του API του, ο Christian Selig, ο μόνος προγραμματιστής της εφαρμογής Apollo, δήλωσε ότι θα πρέπει να πληρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσει την εφαρμογή του “αμετάβλητη” βάσει των νέων πολιτικών.

«50 εκατομμύρια αιτήματα κοστίζουν 12.000 δολάρια, ποσό πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», έγραψε σε μια ανάρτηση στο Reddit, αναφέροντας πολλές συνομιλίες που είχε με εκπροσώπους του Reddit σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές API.

Η τιμολόγηση αυτή δημιουργεί πρόβλημα για τον Selig και την Apollo, που έχουν λάβει θετικά σχόλια για το design και τις επιπλέον λειτουργίες που παρέχουν στο Reddit και βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Παρόλο που η εφαρμογή διαθέτει συνδρομές, τα εσωτερικά έσοδά της δεν αρκούν για να καλύψουν το ξαφνικό κόστος του API. Αναφέρεται ότι ο μέσος χρήστης καλεί περίπου 344 φορές τις API καθημερινά και αυτό απαιτεί αύξηση των τιμών συνδρομής τουλάχιστον στα 2,50 δολάρια το μήνα. Αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι συνδρομητές πληρώνουν 0,99 δολάρια το μήνα. Επιπλέον, αυτό δεν αφορά τους ισχυρούς χρήστες του Apollo που χρησιμοποιούν την εφαρμογή σε υψηλότερες τιμές ή τους χρήστες της εφαρμογής που τη χρησιμοποιούν δωρεάν.

Δείτε ακόμα: Reddit: Βελτιώνει την κοινή χρήση περιεχομένου στο iMessage

Σε μια δήλωση, ένας εκπρόσωπος του Reddit είπε ότι ο Selig έλαβε «τιμολόγηση ανά 1.000 κλήσεις API, όχι μηνιαίο λογαριασμό», αλλά αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες. «Η τιμολόγησή μας βασίζεται στα επίπεδα χρήσης που μετράμε ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαια», είπε ο εκπρόσωπος. «Έχουμε και θα συνεχίσουμε, να εργαζόμαστε με εφαρμογές τρίτων για να τις βοηθήσουμε να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους, κάτι που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το συνολικό κόστος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν εντυπωσιακές ομοιότητες μεταξύ των νέων κανόνων προγραμματιστών του Reddit και των δραστικών αλλαγών που έχουν γίνει στις πολιτικές του API του Twitter από τον Elon Musk. Η εταιρεία Twitter απαγόρευσε τις εφαρμογές τρίτων πελατών και ταυτόχρονα αυξήθηκε η τιμή του API της, κάτι που δυσκόλεψε ερευνητές και επιχειρήσεις που εξαρτήθηκαν από υψηλότερα επίπεδα πρόσβασης στα δεδομένα του Twitter.

Να τονιστεί ότι η στάση του Reddit προς τους προγραμματιστές δεν ήταν τόσο κακή από εξωτερικής άποψης. Ο Selig αναφέρει πως είχε πολλές συνομιλίες με το Reddit και οι εκπρόσωποί τους ήταν άκρως επικοινωνιακοί και ευγενικοί σχετικά με τις αλλαγές.

«Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε ένα οικοσύστημα προγραμματιστών γύρω από το Reddit – οι προγραμματιστές και οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να κάνουν το Reddit καλύτερο», είπε ο εκπρόσωπος. «Το Data API μας έχει ενεργοποιήσει χιλιάδες εφαρμογές, όπως εργαλεία για τη διευκόλυνση της εποπτείας και βοηθητικά προγράμματα που βοηθούν τους χρήστες να παραμένουν ενημερωμένοι για τα αγαπημένα τους θέματα και παιχνίδια. Οι προγραμματιστές είναι απίστευτα πολύτιμοι για το οικοσύστημα του Reddit, τόσο πολύ που ενημερώσαμε πρόσφατα την πλατφόρμα προγραμματιστών μας.»

Δείτε επίσης: Το Reddit δοκιμάζει μόνιμα κανάλια συνομιλίας σε subreddits

Ωστόσο, ο Selig είπε ότι είναι αβέβαιος για το πώς θα χειριστεί τις αλλαγές. «Ελπίζω να είναι αυτονόητο ότι δεν έχω τέτοιου είδους χρήματα», μοιράστηκε στο Reddit. «Αυτό θα απαιτήσει λίγη σκέψη».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS