ΑρχικήinetΤο Twitch ανακαλεί την αμφιλεγόμενη πολιτική για τις διαφημίσεις

Το Twitch ανακαλεί την αμφιλεγόμενη πολιτική για τις διαφημίσεις

Το Twitch αντιστρέφει τους πρόσφατα ανακοινωθέντες κανόνες του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι streamers θα μπορούσαν να προβάλλουν διαφημίσεις στην πλατφόρμα, μετά από έντονες αντιδράσεις από τους streamers και τους δημιουργούς περιεχομένου.

twitch

Την Τρίτη, το Twitch δημοσίευσε νέους κανόνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι streamers μπορούν να προβάλλουν διαφημίσεις στην πλατφόρμα. Οι κανόνες απαγόρευσαν τις “ενσωματωμένες” διαφημίσεις βίντεο, οθόνης και ήχου – οι δύο πρώτες από τις οποίες ήταν δημοφιλείς και κοινές μορφές που χρησιμοποιούνταν σε όλο το Twitch. Το Twitch προφανώς δεν συζήτησε τους νέους κανόνες με τους πρεσβευτές ή τους streamers εκ των προτέρων και πολλοί ήταν έξαλλοι με τις νέες πολιτικές.

Δείτε επίσης: Το Twitch δοκιμάζει την λειτουργία “Elevated Chat”

Οι δημιουργοί περιεχομένου του Twitch κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλουν τις αλλαγές. Το OTK, ένα δίκτυο δημοφιλών, υψηλής αξίας streamers όπως ο Asmongold, δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς το Twitch, λέγοντάς του: “Το κάποτε μοναδικό και αξιοθαύμαστο όραμα μιας πλατφόρμας με προτεραιότητα τον δημιουργό μοιάζει τώρα με ένα ξεθωριασμένο και μακρινό όνειρο”.

Οι φιλανθρωπικοί streamers ήταν αναστατωμένοι και φοβισμένοι, πιστεύοντας ότι οι νέοι κανόνες θα επηρέαζαν την ικανότητά τους να συγκεντρώνουν χρήματα. Το ίδιο συνέβη και με τους δημιουργούς esports, καθώς οι νέοι κανόνες θα δυσκόλευαν την ήδη προβληματική βιομηχανία esports να αξιοποιήσει τις μεταδόσεις της.

Πρόταση: Twitch streamer έφαγε ban: Έκανε sex και απαντούσε στο chat!

Το Twitch ζήτησε συγγνώμη για την εξέλιξη, εξηγώντας ότι θα ξαναγράψει τους κανόνες για μεγαλύτερη σαφήνεια. Τώρα φαίνεται ότι αυτή η αναδιατύπωση μετατράπηκε σε πλήρη ακύρωση των κανόνων. Από το thread της εταιρείας στο Twitter:

“Χθες, κυκλοφορήσαμε νέες Οδηγίες για το Επώνυμο Περιεχόμενο που επηρέασαν τη δυνατότητά σας να συνεργαστείτε με χορηγούς για να αυξήσετε τα έσοδά σας από τη ροή. Αυτές οι οδηγίες είναι κακές για εσάς και κακές για το Twitch και τις καταργούμε αμέσως. Οι χορηγίες είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των streamers και την ικανότητά τους να κερδίζουν εισόδημα. Δεν θα εμποδίσουμε την ικανότητά σας να συνάπτετε απευθείας σχέσεις με χορηγούς – θα συνεχίσετε να είστε κύριοι και να ελέγχετε τις επιχειρήσεις σας με χορηγίες. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την κοινότητά μας για να δημιουργήσουμε την καλύτερη εμπειρία στο Twitch και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για το τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Εκτιμούμε τα σχόλιά σας και τη βοήθειά σας στην πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής.”

twitch

Το Twitch ενημέρωσε τη σελίδα που περιγράφει την πολιτική του για τις διαφημίσεις και αφαίρεσε εντελώς το τμήμα που αφορά τα είδη των διαφημίσεων που απαγορεύονται ή επιτρέπονται. Ακολουθεί μια αρχειοθετημένη έκδοση με τους παλιούς κανόνες και τη νέα, ενημερωμένη σελίδα.

Οι νέοι κανόνες θα ήταν δυνητικά καταστροφικοί για τους δημιουργούς, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, τις μεταδόσεις esports και τα εμπορικά σήματα. Τώρα, αυτό που φαινόταν σαν άλλη μια προσπάθεια να πάρουν ένα μέρος από τα κέρδη των streamers γύρισε μπούμερανγκ.

Διαβάστε επίσης: Twitch: Κυκλοφορεί το νέο εργαλείο ασφαλείας Shared Ban Info

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS