ΑρχικήinetReddit: Χιλιάδες κοινότητες διαμαρτύρονται για την αμφιλεγόμενη πολιτική της εταιρείας

Reddit: Χιλιάδες κοινότητες διαμαρτύρονται για την αμφιλεγόμενη πολιτική της εταιρείας

Χιλιάδες κοινότητες στο Reddit συμμετέχουν σε μια από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες που έχει δει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι χρήστες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Δείτε επίσης: Reddit: Αρκετές εφαρμογές κλείνουν λόγω των νέων τιμών API
Reddit

Οι εθελοντικές διακοπές λειτουργίες επηρεάζουν τις μεγαλύτερες διαδικτυακές κοινότητες της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων αγαπημένων ομάδων που ασχολούνται με τη μουσική, την ιστορία, τα αθλήματα και τα βιντεοπαιχνίδια. Καθώς υπάρχουν περιορισμοί στη δημόσια ορατότητα των ομάδων αυτών, είναι δυσκολότερο να βρεθεί περιεχόμενο σε αυτές. Υπάρχουν διαμαρτυρίες σε περισσότερα από 20 subreddits που έχουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ υπάρχουν και χιλιάδες μικρότερα δίκτυα που συμμετέχουν.

Οι διαμαρτυρίες της Δευτέρας αντικατοπτρίζουν την έντονη αγανάκτηση για ένα σχέδιο του Reddit να επιβάλλει εκατομμύρια δολάρια σε τέλη για ορισμένες εφαρμογές τρίτων που θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα. Οι κορυφαίοι κατασκευαστές εφαρμογών του Reddit ανακοίνωσαν ότι κλείνουν επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα νέα οικονομικά έξοδα που αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, λόγω του σχεδίου που υπάρχει.

Η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης του Reddit και των χρηστών και προγραμματιστών του, υποδεικνύει μια σημαντική αλλαγή για την πλατφόρμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει δημοσίευση γι’ αυτό αργότερα μέσα στη χρονιά. Για αρκετά χρόνια, οι χρήστες της εφαρμογής είχαν τη δυνατότητα να διαβάζουν αναρτήσεις, να γράφουν σχόλια και να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο στο Reddit μέσω εφαρμογών τρίτων.

Δείτε ακόμα: Το Reddit φέρεται να μειώνει το 5% του εργατικού δυναμικού του

κοινότητες

Προς το παρόν, το Reddit ζητά μεγάλα ποσά χρημάτων από τους κατασκευαστές εφαρμογών, προκειμένου να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο πρόσβασης μέσω της διεπαφής προγραμματισμού εφαρμογών (API). Η κίνηση αυτή στοχεύει προφανώς στη βελτίωση της δημιουργίας εσόδων από τους χρήστες της εφαρμογής. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο προγραμματιστής της δημοφιλούς εφαρμογής Apollo, Christian Selig, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Reddit ζητούσε από αυτόν να πληρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή του. Αργότερα ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή εκτός από το να κλείσει την εφαρμογή.

Στο Reddit αυξήθηκαν οι εντάσεις μεταξύ ορισμένων μελών της κοινότητας των προγραμματιστών, καθώς φαίνεται ότι παρερμηνεύουν τις λεπτομέρειες μιας ιδιωτικής συνομιλίας μεταξύ του Reddit και του Selig, υπονοώντας ότι η πλατφόρμα τον εκβίασε. Ο Selig ηχογράφησε την τηλεφωνική του συνομιλία με την εταιρεία, πράγμα που αναγνώρισε αργότερα ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Reddit, Steve Huffman, σε μια συνέντευξη Q&A με τους χρήστες.

Η εφαρμογή του Selig είναι μόνο ένα θύμα των επερχόμενων αλλαγών. Οι επικριτές στο Reddit λένε ότι οι υψηλές τιμές που χρεώνει η πλατφόρμα θα δυσκολέψουν τους ανταγωνιστές, ενάντια στην αποκλειστική εφαρμογή του Reddit. Πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την εφαρμογή, καθώς τη θεωρούν αργή και με λάθη.

Δείτε επίσης: Apollo: Το Reddit app μπορεί να σταματήσει την λειτουργία του

Ορισμένοι χρήστες του Reddit που υπερασπίζονται την πλατφόρμα, έχουν δηλώσει ότι έχει το δικαίωμα να καθορίσει τις δικές του τιμές για την πρόσβαση στο API και να ελέγχει τον τρόπο πρόσβασης των χρηστών στα δεδομένα στην πλατφόρμα που παρέχει, καθώς είναι μια επιχείρηση. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι δεν είχαν γνώση ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Reddit μέσω εφαρμογών τρίτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS