ΑρχικήyoutubeΕξωγήινοι πιθανόν να επικοινωνούν μέσω ενός σουπερνόβα

Εξωγήινοι πιθανόν να επικοινωνούν μέσω ενός σουπερνόβα

Σε μία πρόσφατη μελέτη, οι επιστήμονες προτείνουν ότι ένα σουπερνόβα που απέχει 21 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρος επικοινωνίας για εξωγήινους. Η ομάδα αστρονόμων στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον εξετάζει τον SN 2023ixf, που βρίσκεται στον γαλαξία Pinwheel. Το σουπερνόβα είναι η πλησιέστερη αστρική έκρηξη που έχει παρατηρηθεί από ανθρώπους τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δείτε επίσης: Επαναλαμβανόμενα ραδιοσήματα από το κέντρο του Γαλαξία μας θα μπορούσαν να είναι εξωγήινοι

εξωγήινοι

Οι επιστήμονες προτείνουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100 σουπερνόβα που βρίσκονται 300 έτη φωτός μακριά από τη Γη και εξετάζουν εάν περιβάλλονται από κατοικημένους πλανήτες. Αν οι εξωγήινοι παρατηρήσουν το σουπερνόβα, είναι πιθανό να το χρησιμοποιήσουν ως μαγνήτη για να επικοινωνήσουν με άλλους πλανήτες.

Η Εθνική Αστρονομική Υπηρεσία στο Γκόζο εντόπισε το SN 2023ixf, ένα σουπερνόβα τύπου II που αποτελείτο από ένα άστρο που είναι οκτώ φορές μεγαλύτερο από τον Ήλιο μας. Αυτές οι πληροφορίες βοήθησαν τους ερευνητές να κατανοήσουν τη φύση του.

Η ομάδα του James Davenport χρησιμοποίησε τη μέθοδο του “ελλειψοειδούς SETI” για να ερευνήσει μια διαστημική ζώνη σε σχήμα αυγού όπου είναι πιθανό να υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες και αστέρες, ώστε να παρατηρήσουν αστρονομικά γεγονότα.

Σε αυτήν την έρευνα, η ζώνη μπορεί να περιλαμβάνει έως και 100 κοντινά αστέρια. Τα τηλεσκόπια της Συστοιχίας Τηλεσκοπίων Allen (ATA) χρησιμοποιούνται από αστρονόμους στη Βόρεια Καρολίνα όπως και το τηλεσκόπιο Robert C Byrd Green Bank στη Βιρτζίνια για τη μελέτη των αστέρων και την κατανόηση εάν υπάρχουν κατοικήσιμοι πλανήτες που τους περιβάλλουν.

Δείτε ακόμα: Αστροφυσικός: Οι εξωγήινοι μπορεί να μας βρουν πριν τους βρούμε εμείς

«Σκοπεύουμε να επισκεπτόμαστε το Ελλειψοειδές μία φορά το μήνα για τους επόμενους μήνες καθώς νέα αστέρια εισέρχονται στο δείγμα και είμαστε ανοιχτοί στο συγχρονισμό των παρατηρήσεών μας με άλλες εγκαταστάσεις πολλαπλών μήκων κύματος», αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο arXiv.

σουπερνόβα

Στη συνέντευξή του στο New Scientist, ο Davenport αναγνώρισε ότι οι πιθανότητες επαφής με εξωγήινους είναι λιγοστές για τον ίδιο και την ομάδα του. Ωστόσο, πιστεύει ότι αξίζει να προσπαθήσουν.

«Το χειρότερο θα ήταν να έρθει ένα σήμα και να μην το προσέξουμε γιατί δεν μπήκαμε στον κόπο να κοιτάξουμε», δήλωσε.

Ο Andrew McCarthy, ένας αστροφωτογράφος γνωστός για τις όμορφες φωτογραφίες του από το διάστημα, ήταν ανάμεσα στους πρώτους πολίτες που τράβηξαν φωτογραφίες του επικού γεγονότος. Ανέβασε ένα animation με πολλές εικόνες του γαλαξία Pinwheel, το οποίο δείχνει ένα αναβοσβήνον φως στη γωνία της έκρηξης του αστέριού.

«Χρησιμοποίησα τα χρωματικά δεδομένα που είχα ήδη σε αυτόν τον γαλαξία και στοίβαξα εκθέσεις διάρκειας περίπου 10 λεπτών για να δημιουργήσω αυτό το κινούμενο σχέδιο», έγραψε ο McCarthy στο Twitter.

Πρόσθεσε, “Μπορείτε να δείτε πόσο κοντά είναι το σουπερνόβα σε μερικά νεφελώματα… φανταστείτε τη θέα από εκεί!

Δείτε επίσης: UFO: Εξωγήινοι παρακολουθούν τη Γη από κοντινά αστέρια;

Συνομιλώντας με την Daily Mail, ο McCarthy δήλωσε ότι για αρκετούς μήνες είχε καταγράψει το Pinwheel Galaxy και κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας, το αστέρι εξερράγη χωρίς να το προσέξει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS