ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Mercedes-Benz φέρνει το ChatGPT στα αυτοκίνητά της

Η Mercedes-Benz φέρνει το ChatGPT στα αυτοκίνητά της

Το ChatGPT εντάσσεται σιγά σιγά και στα αυτοκίνητα. Η Mercedes-Benz και η Microsoft συμφώνησαν να προσθέσουν το AI chatbot της OpenAI, ChatGPT, στα αυτοκίνητα Mercedes-Benz στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Mercedes-Benz ChatGPT

Τα οχήματα της Mercedes έχουν ήδη ενσωματωμένες δυνατότητες φωνητικών εντολών, που επιτρέπουν στους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη φράση “Hey, Mercedes” και μια σύντομη εντολή για να κάνουν πράγματα όπως να προσαρμόσουν τη θερμοκρασία στο όχημα, να βρουν έναν προορισμό ή να πραγματοποιήσουν μια τηλεφωνική κλήση. Σύμφωνα με τη Microsoft, το ChatGPT θα κάνει αυτές τις φωνητικές εντολές πιο “ρευστές” και φυσικές, ενώ θα μπορεί να ενεργοποιήσει και πρόσθετες λειτουργίες στα αυτοκίνητα Mercedes-Benz.

Δείτε επίσης: Πώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;

Με την προσθήκη του ChatGPT, ο φωνητικός έλεγχος μέσω του Hey Mercedes του MBUX Voice Assistant θα γίνει ακόμα πιο διαισθητικός. Ένα προαιρετικό πρόγραμμα beta θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου 2023 στις ΗΠΑ για περισσότερα από 9.00.000 οχήματα εξοπλισμένα με το infortainment σύστημα MBUX“, δήλωσε η Mercedes-Benz.

Οι πελάτες μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα beta ChatGPT είτε μέσω της εφαρμογής Mercedes me είτε απευθείας από το όχημά τους Mercedes-Benz, χρησιμοποιώντας τη φωνητική εντολή “Hey Mercedes, I want to join the beta program“.

Δείτε επίσης: Πώς θα χρησιμοποιήσετε το ChatGPT AI chatbot σε Android

Επιπλέον, η εταιρεία είπε ότι ενσωματώνει το ChatGPT μέσω του Azure OpenAI Service, αξιοποιώντας τις δυνατότητες εταιρικού επιπέδου της πλατφόρμας cloud και AI της Microsoft.

Mercedes αυτοκίνητα ChatGPT

Το πρόγραμμα beta ενισχύει τις υπάρχουσες λειτουργίες Hey Mercedes με τις δυνατότητες του ChatGPT. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουμε να υποστηρίξουμε συνομιλίες με φυσικούς διαλόγους και επακόλουθες ερωτήσεις“, δήλωσε ο Markus Schafer της Mercedes-Benz σχετικά με την ενσωμάτωση του ChatGPT.

Οι οδηγοί και οι επιβάτες θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για τον καιρό και τον αθλητισμό, να βρίσκουν απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το περιβάλλον τους και ακόμα να ελέγχουν τα έξυπνα σπίτια τους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα έχουν έναν φωνητικό βοηθό ο οποίος όχι μόνο θα δέχεται φυσικές φωνητικές εντολές, αλλά θα υποστηρίζει επίσης συνομιλίες.

Δείτε επίσης: Τα παραδοσιακά malware εκμεταλλεύονται το ενδιαφέρον για το ChatGPT

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν σύντομα να ζητούν από τον Φωνητικό Βοηθό λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με έναν προορισμό ή να κάνουν μια περίπλοκη ερώτηση και να λαμβάνουν μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση, κρατώντας και τα δύο χέρια στο τιμόνι!

Πηγή: www.news18.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS