ΑρχικήinetMalwarebytes: Διορθώνει το ζήτημα που προκαλεί δυσλειτουργία στο Chrome

Malwarebytes: Διορθώνει το ζήτημα που προκαλεί δυσλειτουργία στο Chrome

Η Malwarebytes κυκλοφόρησε μια επιδιόρθωση για ένα πρόβλημα που προκαλεί δυσλειτουργία στο Google Chrome στους υπολογιστές των πελατών της, μετά την εγκατάσταση της αθροιστικής ενημέρωσης των Windows 11 22H2 KB5027231 που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Windows 11 KB5027231: Πρόβλημα Google Chrome σε χρήστες Malwarebytes

Την Τετάρτη, η Google επιβεβαίωσε ότι οι αναφορές των χρηστών είναι αληθείς και από την ανάπτυξη των ενημερώσεων του Patch Tuesday αυτό τον μήνα και μετά, η διεπαφή χρήστη του Google Chrome δεν θα εμφανίζεται πλέον. Η λειτουργική μονάδα anti-exploit της Malwarebytes εμποδίζει το Google Chrome να φορτώσει ή να λειτουργήσει σωστά μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης KB5027231.

Η εταιρεία, πρότεινε στους πελάτες που αντιμετωπίζουν αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα να απενεργοποιήσουν προσωρινά την καταχώριση του Chrome από τη λίστα των προστατευμένων εφαρμογών στο λογισμικό Malwarebytes.

Το Malwarebytes έχει επιλύσει το πρόβλημα συμβατότητάς του με τον πρόγραμμα περιήγησης Chrome σε ενημερωμένα συστήματα των Windows 11.

“Αυτή η επιδιόρθωση ενεργοποιεί το Chrome ως προστατευμένη εφαρμογή για όλες τις συσκευές Windows 11, αλλά δεν εφαρμόζει τον κώδικα Anti-exploit σε όλες τις διαδικασίες του Chrome“, λέει η εταιρεία.

Ενημερώστε στην έκδοση Component: 1.0.2047 και έκδοση Malwarebytes: 4.5.31.270 για να λάβετε αυτήν την ενημέρωση κώδικα. Αυτή η ενημέρωση είναι αυτόματη. Για μη αυτόματη ενημέρωση, ανοίξτε το Malwarebytes, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις > Πληροφορίες > Έλεγχος για ενημερώσεις.

Η Malwarebytes ενημερώνει ότι η ενημέρωση θα εφαρμοστεί αυτόματα σε νέες εγκαταστάσεις και συνιστά σε όσους πελάτες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τη λύση να ενεργοποιήσουν ξανά την προστασία κατά της εκμετάλλευσης για το Chrome μετά την εγκατάσταση της επιδιόρθωσης.

Δείτε ακόμα: Το Malwarebytes μπλόκαρε Google και YouTube για malware

Chrome

Για να ενεργοποιήσετε ξανά το Chrome ως προστατευμένη εφαρμογή στο προϊόν Malwarebytes, πρέπει να:

  • Ανοίξετε το Malwarebytes.
  • Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στον τροχό Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια.
  • Στην περιοχή Προστασία εκμετάλλευσης, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση προστατευμένων εφαρμογών.
  • Κάντε εναλλαγή στο Google Chrome (και τα πρόσθετα).
  • Κάντε κλικ στο Done.

​Όπως ανέφερε πρόσφατα η ιστοσελίδα BleepingComputer, η ενημέρωση των Windows 11 μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο Google Chrome σε συστήματα που χρησιμοποιούν τις λύσεις προστασίας από ιούς των εταιρειών Cisco και WatchGuard EDR.

Με βάση τις αναφορές των χρηστών και την επιβεβαίωση του προσωπικού της WatchGuard, αναφέρεται ότι αν ενεργοποιηθούν οι μηχανές πρόληψης εκμετάλλευσης WatchGuard και το Cisco Secure Endpoint μετά την εγκατάσταση του KB5027231, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού δεν ανοίγει.

Δείτε επίσης: Malwarebytes: Υπέστη κυβερνοεπίθεση από τους χάκερς της SolarWinds!

Ενώ δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει μια επιδιόρθωση από τη Cisco και την WatchGuard, συνιστάται στους πελάτες που επηρεάζονται να απενεργοποιήσουν την προστασία κατά της εκμετάλλευσης ή να ορίσουν το Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού από τις Ρυθμίσεις > Επιλέξτε Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε συστήματα Windows 11 που επηρεάζονται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS