ΑρχικήinetSamsung: Η τηλεόραση 98 ινστών κοστίζει 8000 δολάρια

Samsung: Η τηλεόραση 98 ινστών κοστίζει 8000 δολάρια

Samsung 98 inch TV

Αν έχετε χώρο και budget για μια τηλεόραση 98 ιντσών στο σπίτι σας, η Samsung έχει μια άλλη επιλογή για εσάς. Η μάρκα τηλεοράσεων με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο μόλις παρουσίασε τη νεότερη τηλεόραση σχεδόν 100 ιντσών, την 98Q80C, για 8.000 δολάρια.

Δείτε επίσης: Samsung Neo QLED 4K & 8K TV: Μπήκε δυναμικά στο 2023!

Η 98Q80C είναι μέλος της σειράς QLED της Samsung, η οποία υπόσχεται πιο φωτεινή εικόνα και καλύτερα χρώματα από τις τηλεοράσεις μη QLED. Δεν έχουμε δοκιμάσει την Q80C, αλλά σύμφωνα με reviews, ακόμη και οι καλύτερες τηλεοράσεις QLED, όπως η QN90B, δεν μπορούν να νικήσουν τη συνολική ποιότητα εικόνας των μοντέλων OLED. Αν θέλετε μια τηλεόραση OLED σε αυτό το εύρος μεγεθών, θα πρέπει να πληρώσετε πολύ περισσότερα: το μοναδικό παράδειγμα, η OLED G2 97 ιντσών της LG, κοστίζει 25.000 δολάρια.

Με βάση τις προδιαγραφές της, δεν περιμένουμε ότι η Q80C θα έχει τόσο καλές επιδόσεις όσο η QN90B ή άλλα μοντέλα της σειράς Neo QLED της Samsung. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι τηλεοράσεις, σε αντίθεση με την Q80C, χρησιμοποιούν οπίσθιους φωτισμούς mini-LED, οι οποίοι σε δοκιμές παρέχουν ακόμη πιο φωτεινές εικόνες και ακριβέστερη απόδοση υψηλού δυναμικού εύρους. Η Samsung παρουσίασε μια τηλεόραση Neo QLED 8K 98 ιντσών στη CES (δείτε το παρακάτω βίντεο), αλλά δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα αποσταλεί ή πόσο θα κοστίζει. Ωστόσο, η Q80C προσφέρει τοπικό dimming πλήρους διάταξης, το οποίο θα πρέπει να βοηθήσει την ποιότητα της εικόνας της σε σύγκριση με τις τηλεοράσεις που δεν διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Πρόταση: Η Samsung αρχίζει να φτιάχνει οθόνες MicroLED για smartwatches

Η Q80C θα είναι η πιο προσιτή τηλεόραση Samsung 98 ιντσών, αλλά αν θέλετε αυτό το μέγεθος οθόνης και είστε λίγο πιο  “στρυμωγμένοι” στα χρήματα, η TCL 98R754 κοστίζει 5.000 δολάρια. Υπάρχει επίσης μια έκδοση 98 ιντσών στη σειρά QM8 της TCL, η οποία διαθέτει μίνι LED οπίσθιο φωτισμό και με βάση τις προδιαγραφές της, θα πρέπει να ξεπεράσει αυτή τη Samsung. Κοστίζει 10.000 δολάρια και “έρχεται σύντομα”.

Το μέγεθος των 98 ιντσών, είναι επί του παρόντος το μεγαλύτερο, σε τηλεόραση μαζικής αγοράς που προσφέρεται από οποιονδήποτε κατασκευαστή. Δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο τα μοντέλα 85 ιντσών, το επόμενο μικρότερο μέγεθος τηλεόρασης LCD. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες όπως η Hisense προσφέρουν μεγαλύτερες οθόνες βασισμένες στην προβολή που διατίθενται στην αγορά ως “τηλεοράσεις” και φυσικά η ίδια η Samsung διαθέτει τεράστιες τηλεοράσεις Micro-LED σε πολύ υψηλότερες τιμές, όπως ένα μοντέλο 110 ιντσών για 150.000 δολάρια.

Η Samsung 98Q80C είναι διαθέσιμη για πρώιμη παραγγελία τώρα με διάφορα προνόμια.

Διαβάστε επίσης: Samsung: Νέα σειρά OLED τηλεοράσεων

πηγή πληροφοριών:cnet.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS