ΑρχικήBusinessFord: Απολύει 400 υπαλλήλους στην Αυστραλία

Ford: Απολύει 400 υπαλλήλους στην Αυστραλία

Η Ford επιβεβαίωσε τις απολύσεις 400 ακόμα υπαλλήλων στην Αυστραλία, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να μειώνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή.

Ford Αυστραλία

Ένας εκπρόσωπος της Ford στην Αυστραλία δήλωσε στο Drive ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν κυρίως το προσωπικό στα τμήματα design και engineering. Ωστόσο, αρκετοί υπάλληλοι και από άλλα τμήματα της επιχείρησης θα απολυθούν επίσης.

Έχουμε ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τους υπαλλήλους και τα συνδικάτα μας σχετικά με την πρόθεσή μας να προσφέρουμε ένα ειδικό πρόγραμμα (separation program) για περίπου 400 από τους 1800 υπαλλήλους μας στην Αυστραλία“, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ford Australia.

Δείτε επίσης: Οδηγοί Ford EV θα έχουν σύντομα πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla

Η πλειονότητα είναι στο product development και design τμήμα, με έναν μικρό αριθμό σε άλλες λειτουργίες. Οι αλλαγές αποτελούν μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας της Ford να βελτιώσει την απόδοση και να μεταμορφώσει τις δραστηριότητές της για να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες“, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Οι απολύσεις θα πλήξουν περίπου το 22% του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού της Ford στην Αυστραλία. Μετά από αυτές τις περικοπές, θα μείνουν 1400 υπάλληλοι στην περιοχή.

Τον Οκτώβριο του 2022, το Drive ανέφερε ότι η Ford Australia είχε καταργήσει 120 θέσεις συμβάσεων. Ακολούθησε ένα “voluntary separation program” νωρίτερα φέτος στο οποίο περίπου 170 υπάλληλοι στους τομείς product development και design αποχώρησαν από τις τοπικές δραστηριότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι απολύσεις στη Ford Australia σημειώθηκαν τους 18 μήνες μετά την κυκλοφορία των Ranger ute και Everest SUV νέας γενιάς, τα οποία έφτασαν στους εκθεσιακούς χώρους τον Ιούνιο του 2022 και τον Αύγουστο του 2022, αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Ford: Αλλάζει το εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Οντάριο

Ford απολύει

Οι αυστραλιανές ομάδες της εταιρείας ήταν επικεφαλής για τη σχεδίαση και την ανάπτυξη του Ford Ranger και του Everest.

Παρά το γεγονός ότι οι γραμμές συναρμολόγησης της Ford στην Αυστραλία έκλεισαν το 2016, το τοπικό εργατικό δυναμικό στο design και το engineering τμήμα αυξήθηκε τα επόμενα χρόνια.

Η Ford μείωσε τις παγκόσμιες δραστηριότητές της τους τελευταίους 12 μήνες, ανακοινώνοντας τον Αύγουστο του 2022 ότι προβλέπονταν περίπου 3000 απολύσεις ως μέρος της κίνησης της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση.

Η οικοδόμηση αυτού του μέλλοντος απαιτεί αλλαγή και αναμόρφωση σχεδόν όλων των πτυχών του τρόπου λειτουργίας που είχαμε για περισσότερο από έναν αιώνα“, ανέφεραν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος, Bill Ford, σε επιστολή τους προς το προσωπικό.

Δείτε επίσης: Fοrd: Αυξημένη η ζήτηση για τα ηλεκτρικά της οχήματα

Απαιτεί συγκέντρωση, σαφήνεια και ταχύτητα. Και, όπως έχουμε συζητήσει τους τελευταίους μήνες, αυτό σημαίνει αναδιάταξη πόρων και αντιμετώπιση της δομής κόστους μας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αυστραλία, οι πωλήσεις νέων οχημάτων της Ford βελτιώθηκαν κατά 29% μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η εταιρεία ανέφερε 30.429 πωλήσεις. Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Ranger ute (21.407 πωλήσεις φέτος).

Πηγή: www.drive.com.au

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS