ΑρχικήUpdatesQualcomm: Μειώνει την καθυστέρηση Bluetooth στα 20ms

Qualcomm: Μειώνει την καθυστέρηση Bluetooth στα 20ms

Η Qualcomm μόλις ανακοίνωσε μια νέα αναβάθμιση της τεχνολογίας Snapdragon Sound που θα μπορούσε να μειώσει την καθυστέρηση ήχου Bluetooth σε μόλις 20ms σε συσκευές Android.

Δείτε επίσης: H iSIM της Qualcomm μπορεί να εξαφανίσει τις SIM και eSIM

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η πλατφόρμα Qualcomm S3 Gen 2 Sound πρόκειται να φέρει μερικές μεγάλες βελτιώσεις στις συσκευές που υποστηρίζουν το Snapdragon Sound, με πιο σημαντική την υποστήριξη για streaming ήχου με εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση. Μέσω Bluetooth, οι χρήστες με υποστηριζόμενες συσκευές θα δουν καθυστέρηση μόλις 20 milliseconds (ms).

Αυτός είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός αν αναλογιστείτε ότι πολλά ακουστικά υψηλής ποιότητας, όπως τα AirPods Pro της Apple, συχνά κυμαίνονται γύρω στα 120 με 150ms. Η OnePlus ισχυρίζεται ότι τα Buds Pro της μπορούν να επιτύχουν 94ms, και αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό.

Αλλά αυτή η νέα λύση από την Qualcomm θα μπορούσε να αλλάξει σοβαρά το παιχνίδι, αν και η Qualcomm σημειώνει ότι αυτή είναι “βελτιστοποιημένη για gaming”.

Πρόταση: Samsung, Google και Qualcomm φτιάχνουν μια πλατφόρμα mixed reality

Qualcomm

Πέρα από αυτό, αυτή η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει επίσης ενημερώσεις για τον ήχο LE. Η Qualcomm εξηγεί:

Η λύση θα υποστηρίζει επίσης τις τελευταίες δυνατότητες εκπομπής LE Audio Auracast™ για dongles και προσαρμογείς, οι οποίες μπορούν να μετατρέψουν συσκευές όπως τηλεοράσεις, τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, PC, κονσόλες και ένα ευρύ φάσμα άλλου εξοπλισμού ήχου σε πλατφόρμες εκπομπής υψηλής ποιότητας. Για την ακρόαση μουσικής, υποστηρίζεται streaming Bluetooth® υψηλής ανάλυσης 24 bit 96kHz με χρήση της τεχνολογίας Snapdragon Sound και Qualcomm® aptX™ Adaptive audio. Το Snapdragon Sound επιτρέπει την κορυφαία αναπαραγωγή μουσικής, ώστε οι ακροατές να ακούνε κάθε λεπτομέρεια της μουσικής τους όπως ακριβώς την ήθελε ο καλλιτέχνης.

Η πλατφόρμα ήχου Qualcomm S3 Gen 2 βασίζεται στο Bluetooth 5.4, το οποίο δεν υπάρχει σε πολλές συσκευές σήμερα, οπότε μπορεί να περάσει λίγος καιρός μέχρι να δείτε αυτή την τεχνολογία στη συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης: Qualcomm και Iridium θα προσφέρουν δορυφορικά Android τηλέφωνα

πηγή πληροφοριών:9to5google.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS