ΑρχικήinetChatGPT: Πρόστιμο 5.000 $ σε δικηγόρους για ψευδείς παραπομπές

ChatGPT: Πρόστιμο 5.000 $ σε δικηγόρους για ψευδείς παραπομπές

Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους το ChatGPT μπορεί να είναι χρήσιμο, αλλά μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για το δικαστήριο. Κάποιοι δικηγόροι στις ΗΠΑ έχουν μηνυθεί επειδή βασίστηκαν στην τεχνολογία. Αυτή η περίπτωση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αποδεικνύει τις αδυναμίες της τεχνητής νοημοσύνης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για προσεκτική έρευνα πριν εξαρτηθούμε από τα αποτελέσματα αναζήτησης AI.

Δείτε επίσης: Η NASA δημιουργεί έναν βοηθό που μοιάζει με ChatGPT για αστροναύτες

ChatGPT

Το πρόστιμο που αναφέρεται ανέρχεται σε 5.000 δολάρια και θα διανεμηθεί σε διάφορους φορείς που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο δικηγόρος Steven Schwartz που είχε αναλάβει την εν λόγω δικαστική υπόθεση χρησιμοποίησε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για τη δίκη. Συγκεκριμένα έβαλε το ChatGPT να αναλάβει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης και χρησιμοποιήσε αυτά που του είπε στο δικαστήριο κατά του κατηγορουμένου. Όμως υπήρχαν σοβαρά λάθη.

Διαπιστώθηκε ότι η αναφορά του Steven Schwartz ήταν ψευδής, αλλά μόνο το δικαστήριο μπόρεσε να καταλήξει σε αυτό, ενώ το ChatGPT δεν μπόρεσε να το καταλάβει λόγω του ότι πρόκειται για ένα τεχνητό ευφυές σύστημα. Αυτό το εύρημα υποδηλώνει ότι ο Steven Schwartz παρουσίασε μια υπόθεση με ψευδείς αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου και για αυτό του επιβλήθηκε πρόστιμο. Πώς όμως χρησιμοποίησε ο δικηγόρος το ChatGPT στη δίκη και τι ακριβώς πήγε στραβά;

Ο δικηγόρος ενός άντρα που μήνυσε την κολομβιανή αεροπορικής εταιρεία Avianca, Steven Schwartz κλίθηκε από τον πελάτη του να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του. Ο Steven χρησιμοποίησε το ChatGPT ζητώντας βοήθεια σχετικά με παρόμοιες περιπτώσεις για να είναι πιο καλά προετοιμασμένος για την υπόθεση.

Δείτε ακόμα: Infostealer malware έχουν κλέψει 101.000 λογαριασμούς ChatGPT

Πρόστιμο

Ωστόσο, αποδείχτηκε λανθασμένη απόφαση που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχαν ελεγχθεί τα αποτελέσματα αναζήτησης του ChatGPT. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τείνουν να διατυπώνουν πληροφορίες από το πουθενά όταν δεν μπορούν να βρουν μια λογική απάντηση για να δώσουν. Ο δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες γιατί δεν ήξερε ότι τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης έχουν «χειριστική» φύση.

Ο Steven πήρε πληροφορίες για ψεύτικες δικαστικές υποθέσεις από το ChatGPT, οι οποίες ήταν παρόμοιες με αυτές που θα αντιμετώπιζε στο δικαστήριο. Χωρίς να γνωρίζει ότι οι πληροφορίες ήταν λανθασμένες, τις χρησιμοποίησε στο δικαστήριο ως παλιότερες υποθέσεις. Ωστόσο το δικαστήριο διερεύνησε τη δουλειά του και διαπίστωσε ότι οι υποθέσεις “Martinez εναντίον της εταιρείας Delta Airlines” και “Miller εναντίον της εταιρείας United Airlines” δεν υφίστανται.

Δείτε επίσης: ChatGPT: Μπορεί να παράγει γνήσια κλειδιά για Windows 11 δωρεάν

Το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 5.000 δολαρίων στον Steven Schwartz και στους συνεργάτες του στην υπόθεση, λίγο αφότου διαπίστωσε τι είχε συμβεί. Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παρέχει νομικές συμβουλές, αλλά απαιτείται επιβεβαίωση των πληροφοριών πριν χρησιμοποιηθούν. Η τεχνητή νοημοσύνη σίγουρα διαδραματίζει ζωτικό ρόλο σε πολλούς κλάδους, αλλά χρειάζεται προσοχή στη χρήση της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS