ΑρχικήSecurityΗ MCMC προειδοποιεί για το malware mobile app "Pink WhatsApp"

Η MCMC προειδοποιεί για το malware mobile app “Pink WhatsApp”

Μια νέα εφαρμογή κακόβουλου λογισμικού για κινητά, που αναφέρεται απλώς ως “Pink WhatsApp”, έχει κερδίσει την προσοχή τον τελευταίο καιρό, ιδίως στην Ινδία, όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά. Η φήμη της ψεύτικης εφαρμογής προσέλκυσε την προσοχή της Επιτροπής Επικοινωνιών και Πολυμέσων της Μαλαισίας (MCMC), η οποία εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να προειδοποιήσει τους τοπικούς χρήστες για την πιθανή απειλή.

Δείτε επίσης: Anatsa banking trojan: Στοχεύει χρήστες σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Pink WhatsApp

Δείτε επίσης: Η κυβερνοεπίθεση στην Suncor Energy επηρεάζει τα πρατήρια καυσίμων Petro-Canada

Σύμφωνα με τη δήλωση, καθώς και με αναφορές από ινδικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το Pink WhatsApp διαφημίζει ψευδώς ότι προσφέρει καλύτερα χαρακτηριστικά ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής, προσαρμοσμένο περιβάλλον εργασίας και δυνατότητα μετάδοσης μεγαλύτερων αρχείων από το αρχικό. Ωστόσο, η εγκατάσταση του ψεύτικου λογισμικού στη συσκευή σας θα του δώσει πρόσβαση σε διάφορα στοιχεία, όπως προσωπικές πληροφορίες, τραπεζικά στοιχεία, φωτογραφίες, SMS και λίστες επαφών. Ορισμένες δημοσιεύσεις υποστηρίζουν ότι το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να μολύνει ακόμη και άλλες συσκευές μέσω μηνυμάτων που αποστέλλονται από το τηλέφωνό σας σε άλλον χρήστη.

“Οι χρήστες ενδέχεται να λάβουν μηνύματα και συνδέσμους που φαίνεται να προέρχονται από το WhatsApp, προσκαλώντας τους να δοκιμάσουν τη νέα εφαρμογή”, προειδοποιεί ο ρυθμιστικός φορέας. “Η MCMC συμβουλεύει το κοινό να μην κατεβάζει και να μην εγκαθιστά αυτή την εφαρμογή και να τη διαγράφει αμέσως εάν υπάρχει ήδη στην συσκευή του”.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: 33χρονος άνδρας κατηγορείται για τη διαχείριση του darknet drug market Monopoly

Η υπηρεσία παροτρύνει επίσης τους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές για κινητά μόνο από επίσημες πηγές, όπως το Apple App Store, το Google Play Store ή το Huawei AppGallery, και να αποφεύγουν να μοιράζονται τυχόν ύποπτους συνδέσμους με άλλους.

Πηγή πληροφοριών: lowyat.net

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS