ΑρχικήinetMicrosoft: Διορθώνει σφάλμα που προκαλεί πάγωμα του File Explorer

Microsoft: Διορθώνει σφάλμα που προκαλεί πάγωμα του File Explorer

Η Microsoft επιδιόρθωσε ένα πρόβλημα στα Windows 11 και τα συστήματα Windows Server, που επηρεάζει τo File Explorer, όταν εμφανίζονται οι αποτελεσματικές άδειες πρόσβασης σε ένα αρχείο.

Δείτε επίσης: Windows 11: Το KB5015882 update διορθώνει bugs που προκαλούν προβλήματα στο File Explorer

Microsoft

Όταν οι χρήστες πατάνε το κουμπί “Προβολή αποτελεσματικής πρόσβασης” στην κατηγορία “Ιδιότητες > Για προχωρημένους” στις επηρεαζόμενες συσκευές για να ελέγξουν τα δικαιώματα πρόσβασης σε ένα κοινόχρηστο αρχείο ή φάκελο, μπορεί να εμφανιστεί το μήνυμα “Υπολογισμός αποτελεσματικής πρόσβασης…” χωρίς την προβολή των αποτελεσμάτων του αιτήματος.

Επιπλέον, ακόμη και αφού κλείσετε τον διάλογο ρυθμίσεων για προχωρημένους χρήστες, η διαδικασία explorer.exe θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί πόρους της CPU, προκαλώντας κολλήματα στο File Explorer. Αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως σε μη καταναλωτικά περιβάλλοντα και δεν επηρεάζει πιθανότατα ανθρώπους που χρησιμοποιούν συσκευές Windows στο σπίτι.

Το πρόβλημα που είναι γνωστό επηρεάζει τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows 11 21H2/22H2 και το Windows Server 2022. Η Microsoft δήλωσε ότι, μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows που κυκλοφόρησαν από τις 9 Μαΐου 2023, οι χρήστες θα αντιμετωπίσουν παγώματα στον Explorer.

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια προαιρετική αθροιστική ενημέρωση αυτό τον μήνα (KB5027303) για τους χρήστες Windows 11 22H2 και θα είναι διαθέσιμη για όλους με την κυκλοφορία των αθροιστικών ενημερώσεων του Patch Tuesday Ιουλίου που αφορούν τα Windows.

Δείτε ακόμα: Πώς να προσθέσετε ένα κοινόχρηστο Google Drive στο Windows File Explorer

File Explorer

Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει το File Explorer. Μπορεί να σταματήσει να ανταποκρίνεται επ’ αόριστον. Αυτό συμβαίνει αφού προσπαθήσετε να προβάλετε τα ουσιαστικά δικαιώματα πρόσβασης για αρχεία στον File Explorer“, εξήγησε η Microsoft.

Αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί σε άλλες εκδόσεις των Windows που επηρεάζονται σε ενημερώσεις που θα κυκλοφορήσουν στο εγγύς μέλλον“, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η εταιρεία προσφέρει μια λύση και για τους χρήστες των Windows 11 21H2 και των Windows Server 2022 που πλήττονται από αυτό το πρόβλημα. Προτείνει σε αυτούς να επανεκκινήσουν τα συστήματά τους ή να αποσυνδεθούν από το δίκτυο.

Μπορείτε να μειώσετε το πρόβλημα χρήσης της CPU με επανεκκίνηση της συσκευής σας ή με αποσύνδεση από τον επηρεαζόμενο χρήστη“, δήλωσε η Microsoft.

Πριν από δύο εβδομάδες, το Windows 11 της εταιρείας είχε ένα σφάλμα που προκαλεί αποτυχίες κατά την αποθήκευση και αντιγραφή αρχείων σε συστήματα με Windows 11 22H2. Το πρόβλημα που ήταν γνωστό στην αθροιστική ενημέρωση των Windows 11 με αριθμό KB5027231, που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ενημέρωσης του κώδικα τον τρέχοντα μήνα, έχει επιλυθεί.

Δείτε επίσης: Η Microsoft δοκιμάζει ads στον Windows 11 File Explorer

Το File Explorer είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στα Windows, που οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διάφορες εργασίες, όπως η πλοήγηση στο σύστημα αρχείων, η διαχείριση αρχείων και φακέλων και η εκτέλεση σύνθετων εργασιών. Κατανοώντας τις διαφορετικές δυνατότητες, συμβουλές και κόλπα, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το File Explorer πιο αποτελεσματικά και να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη. Είτε είστε απλός χρήστης είτε επαγγελματίας, υπάρχει κάτι στο File Explorer για όλους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS