ΑρχικήBusinessNiantic: Ο developer του Pokémon Go απολύει 230 υπαλλήλους

Niantic: Ο developer του Pokémon Go απολύει 230 υπαλλήλους

Η Niantic προστίθεται στη λίστα με τις εταιρείες που έχουν προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού, αφού ανακοίνωσε απολύσεις που θα επηρεάσουν 230 υπαλλήλους. Η εταιρεία θα κλείσει, επίσης, το στούντιο της στο Λος Άντζελες και θα ακυρώσει τα δύο licensed games, NBA All-World and Marvel: World of Heroes. Το Pokémon Go θα συνεχίσει να υποστηρίζεται και να είναι το βασικό προϊόν της Niantic, παρόλο που η εταιρεία προχωρά σε απολύσεις.

Pokémon Go Niantic

Πήρα την απόφαση να περιορίσω την εστίασή μας στις επενδύσεις στο mobile gaming, εστιάζοντας σε first party παιχνίδια, που ενσωματώνουν πιο έντονα τις βασικές αξίες μας“, έγραψε ο CEO John Hanke. “Η mobile gaming αγορά είναι πολύ ώριμη και μόνο οι καλύτεροι και πιο διαφοροποιημένοι τίτλοι έχουν την ευκαιρία να πετύχουν. Θέλουμε επίσης να αυξήσουμε την εστίασή μας στην κατασκευή για την αναδυόμενη κατηγορία συσκευών MR και μελλοντικών γυαλιών AR”.

Δείτε επίσης: Pokémon Go: Ενημέρωση που ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή

Στην επιστολή του σχετικά με τις απολύσεις, ο κ. Hanke φάνηκε αρκετά ειλικρινής σχετικά με τις προκλήσεις της εταιρείας και τα λάθη που έκανε ο ίδιος και η ηγετική ομάδα της Niantic. Το πρόβλημα φαίνεται να ξεκίνησε όταν τα έξοδα της εταιρείας άρχισαν να αυξάνονται σημαντικά σε σχέση με τα έσοδα. Μετά την αύξηση των εσόδων που είδαμε κατά τη διάρκεια του Covid, αυξήσαμε τον αριθμό των εργαζομένων μας και τα σχετικά έξοδά μας για να επιδιώξουμε την ανάπτυξη πιο επιθετικά, επεκτείνοντας τις υπάρχουσες ομάδες παιχνιδιών, την εργασία μας στην πλατφόρμα AR, ξεκινώντας νέα game projects και ρόλους που υποστηρίζουν τα προϊόντα και τους υπαλλήλους μας. Μετά τον Covid, τα έσοδά μας επέστρεψαν στα προ-Covid επίπεδα και τα νέα game projects και η πλατφόρμα δεν απέφεραν έσοδα ανάλογα με αυτές τις επενδύσεις“. Με τις απολύσεις και τις ακυρώσεις παιχνιδιών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Niantic αναμένει ότι τα έξοδα και τα έσοδα θα έρθουν σε μια ισορροπία ξανά.

Δείτε επίσης: Samsung: Αξιολάτρευτες θήκες Pokémon για τα Galaxy Buds 2

Niantic απολύσεις
Niantic: Ο developer του Pokémon Go απολύει 230 υπαλλήλους

Σχετικά με αυτό το θέμα, ο Hanke είπε: “Η κορυφαία προτεραιότητα είναι να διατηρήσουμε το Pokémon Go υγιές και να το μεγαλώνουμε ως ένα forever game. Ενώ κάναμε κάποιες προσαρμογές στην ομάδα του Pokémon Go, η επένδυσή μας στο προϊόν και την ομάδα συνεχίζει να αυξάνεται“.

Το Pokémon Go είναι ένα παιχνίδι AR που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2016 και έγινε αμέσως viral. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η δημοτικότητά του αυξήθηκε ξανά. Πέρυσι, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για το παιχνίδι που επιτρέπει στους παίκτες να οργανώνονται και να συνομιλούν.

Δείτε επίσης: Pokémon Home: Νέο update φέρνει νέα pokémon

Οι απολύσεις της Niantic καθώς και άλλες απολύσεις που παρατηρήθηκαν τον περασμένο χρόνο δείχνουν ότι η βιομηχανία της τεχνολογίας δεν είναι απρόσβλητη στις προκλήσεις και ο αντίκτυπος των απολύσεων μπορεί να είναι ευρέως διαδεδομένος.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS