ΑρχικήinetReddit: Θα αφαιρέσει τους mods των ιδιωτικών κοινοτήτων αν δεν ξανανοίξουν

Reddit: Θα αφαιρέσει τους mods των ιδιωτικών κοινοτήτων αν δεν ξανανοίξουν

Reddit

Το Reddit ενημέρωσε τους συντονιστές των κοινοτήτων που διαμαρτύρονται και παραμένουν ιδιωτικές ότι θα χάσουν την ιδιότητα του συντονιστή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με μηνύματα που είδε το The Verge. Εάν ένας συντονιστής πει στο Reddit ότι ενδιαφέρεται να “συντονίζει ενεργά” το subreddit, η εταιρεία λέει ότι “θα λάβει υπόψη της το αίτημά σας”.

Δείτε επίσης: Reddit: Φέρνει ενημερώσεις προσβασιμότητας για τους συντονιστές

Ακολουθεί το πλήρες μήνυμα, το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι στάλθηκε σε συντονιστές τουλάχιστον δύο subreddit:

“Μετά την αποστολή ενός μηνύματος modmail στις 27 Ιουνίου 2023, η ομάδα mod σας ανέφερε ότι δεν θέλετε να ξανανοίξετε την κοινότητα [όνομα subreddit]. Αυτή είναι μια ευγενική ειδοποίηση για να σας ενημερώσουμε ότι θα χάσετε την ιδιότητα του συντονιστή στην κοινότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Εάν απαντήσετε για να μας ενημερώσετε ότι ενδιαφέρεστε να είστε ενεργός συντονιστής αυτής της κοινότητας, θα λάβουμε υπόψη το αίτημά σας.”

Σε threads μηνυμάτων, οι συντονιστές και των δύο subreddit είπαν στο ModCodeofConduct ότι θέλουν να ανοίξουν ξανά, αλλά είπαν ότι θα πρέπει να κάνουν αλλαγές στο Reddit πριν το κάνουν.

“Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να ξανανοίξουμε, καθώς δεν νομίζω ότι εμείς είμαστε οι κακοί εδώ”, λέει στο The Verge σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο yoasif, ένας συντονιστής του r/firefox που έλαβε το μήνυμα. “Το Reddit είχε την ευκαιρία να συμφιλιωθεί με τη διαμαρτυρία εδώ και εβδομάδες και δεν το έκαναν”.

Πρόταση: BlackCat ransomware: Οι hackers απειλούν να διαρρεύσουν δεδομένα του Reddit

Το subreddit r/firefox, το οποίο αρχικά επικεντρωνόταν στο πρόγραμμα περιήγησης Mozilla, άνοιξε ξανά ως κοινότητα που επικεντρώνεται στα κόκκινα πάντα. Οι συντονιστές έκαναν αυτή την αλλαγή για να αποτρέψουν το subreddit από το να πέσει στα χέρια κάποιου που θα καλλιεργούσε μια κοινότητα κατά του Mozilla. Οι παλαιότερες τεχνικές δημοσιεύσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες, αλλά οι νέες υποβολές θα επιτρέπονται μόνο αν σχετίζονται με τα κόκκινα πάντα από τα οποία έλαβε το όνομα του το πρόγραμμα περιήγησης.

Το Reddit δήλωσε ότι θα απομακρύνει τους mods, μετά από κλιμακούμενα μηνύματα που έδειχναν ότι μπορεί να λάβει μέτρα εναντίον τους. Ο διαχειριστικός λογαριασμός ModCodeofConduct του Reddit ζήτησε από ορισμένους συντονιστές ιδιωτικών subreddit να τον ενημερώσουν αν σκοπεύουν να επαναλειτουργήσουν τις κοινότητές τους και πήρε πιο επιθετικό τόνο όταν κάποιοι απάντησαν.

Παρόλο που περισσότερες από 8.000 κοινότητες έσβησαν νωρίτερα αυτό το μήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικείμενες αλλαγές στην τιμολόγηση του API της εταιρείας, πολλά subreddits έχουν ανοίξει εκ νέου.Σύμφωνα με ένα tracker, περίπου 2.300 παραμένουν ιδιωτικά ή περιορισμένα σε κάποια μορφή. Ορισμένα, όπως το r/firefox, έχουν ανοίξει ξανά με μια ανατροπή.

Διαβάστε επίσης: Reddit: Απειλεί να αφαιρέσει τους επόπτες λόγω της απεργίας των subreddit

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS