ΑρχικήinetΤο Twitter απειλεί τη Meta με μήνυση λόγω Threads

Το Twitter απειλεί τη Meta με μήνυση λόγω Threads

Το Twitter απειλεί να μηνύσει τη Meta μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του Threads, που ήρθε για να χτυπήσει την πλατφόρμα του Elon Musk. Αυτή η κίνηση υποδηλώνει ότι το Twitter θεωρεί όντως απειλή το Threads.

Twitter Meta Threads

Όπως ανέφερε πρώτα το Semafor, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί το Twitter, φέρεται να έστειλε μια επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, σχετικά με το Threads. Στην επιστολή, κατηγορεί τη Meta για κλοπή εμπορικών μυστικών του Twitter, μέσω της πρόσληψης πρώην υπαλλήλων της εταιρείας.

Η επιστολή του Alex Spiro, ενός εξωτερικού δικηγόρου του Elon Musk, αναφέρει ότι η Meta έχει εμπλακεί σε “συστηματική, εσκεμμένη και παράνομη κατάχρηση εμπορικών μυστικών και άλλης πνευματικής ιδιοκτησίας του Twitter“.

Δείτε επίσης: Τwitter: Γιατί δεν ενημέρωσε τους χρήστες για τον περιορισμό των tweets

Ένα σχόλιο του Elon Musk στο Twitter φαίνεται να επιβεβαιώνει την επιστολή κατά της Meta και του Threads: “Ο ανταγωνισμός είναι καλός, η εξαπάτηση δεν είναι”, έγραψε.

Ένα σχόλιο έκανε και η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, Linda Yaccarino: “γίνεται συχνά μίμηση — αλλά η κοινότητα του Twitter δεν μπορεί ποτέ να αντιγραφεί“.

Στη συνέχεια της επιστολής αναφέρεται ότι η Meta απασχόλησε πρώην υπαλλήλους του Twitter, οι οποίοι είχαν διατηρήσει έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές της εν λόγω εταιρείας, και τους χρησιμοποίησε στην ανάπτυξη της νέας εφαρμογής Threads.

Το Twitter σκοπεύει να επιβάλει αυστηρά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του“, συνέχισε ο Spiro, “και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί τυχόν εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες“.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Andy Stone, αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι κανείς στην ομάδα μηχανικών του Threads δεν είναι πρώην υπάλληλος του Twitter.

Δείτε επίσης: Η Apple ανεβάζει ολόκληρο το πρώτο επεισόδιο του Silo στο Τwitter

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που ο Musk αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, έφερε πολλές αλλαγές που απογοήτευσαν τους χρήστες. Αυτό το διάστημα, εμφανίστηκαν πολλές νέες μικρότερες πλατφόρμες τύπου Twitter, για να εκμεταλλευτούν τη δυσαρέσκεια των χρηστών. Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Mastodon και το Bluesky. Ωστόσο, το Twitter δεν απείλησε με δικαστικές αγωγές, ίσως γιατί δεν ένιωσε ποτέ πραγματική απειλή.

Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η νέα εφαρμογή Threads υποστηρίζεται από τη Meta, μια τεράστια εταιρεία με χρόνια εμπειρία και τεράστια επιτυχία σε υπάρχουσες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram. Σε αντίθεση με ορισμένους αντιπάλους του Twitter, το Threads γνώρισε ταχεία ανάπτυξη, με τον Zuckerberg να αναφέρει 30 εκατομμύρια εγγραφές χρηστών την πρώτη μέρα κυκλοφορίας. Από το απόγευμα της Πέμπτης, το Threads ήταν η νούμερο ένα δωρεάν εφαρμογή στο iOS App Store.

Twitter μήνυση Meta
Το Twitter απειλεί τη Meta με μήνυση λόγω Threads

Δεν είναι σίγουρο αν η απειλή του Twitter για αγωγή, θα οδηγήσει απαραίτητα στα δικαστήρια. Μπορεί να είναι απλά μια στρατηγική για την επιβράδυνση της Meta.

Δείτε επίσης: Meta: Το Threads προφίλ μπορεί να διαγραφεί μόνο με τη διαγραφή του Instagram account

Κατά την κυκλοφορία, το Threads είναι διαθέσιμο σε iOS και Android σε 100 χώρες, αλλά όχι στην ΕΕ. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις αυστηρότερες πολιτικές περί προστασίας του απορρήτου. Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Threads, οι χρήστες πρέπει πρώτα να πραγματοποιήσουν έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας τα τρέχοντα credentials σύνδεσης στο Instagram. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα γεμίσει με τα υπάρχοντα στοιχεία του λογαριασμού τους, όπως όνομα, όνομα χρήστη, φωτογραφία και ακόλουθους.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS