ΑρχικήinetMicrosoft: Επιδιορθώνει τις χαλασμένες κάμερες των Surface Pro X

Microsoft: Επιδιορθώνει τις χαλασμένες κάμερες των Surface Pro X

Η Microsoft εκδίδει μια ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης που διορθώνει ένα πρόβλημα που προκαλεί διακοπή λειτουργίας των ενσωματωμένων καμερών σε συσκευές Windows που βασίζονται σε ARM, όπως οι φορητοί υπολογιστές Surface Pro X.

Δείτε επίσης: Microsoft Surface Pro 9: Θα κυκλοφορήσει σύντομα;

Microsoft

Από τις 23 Μαΐου, πολλοί πελάτες αντιμετώπισαν προβλήματα με τις κάμερες τους που σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν. Πολλοί χρήστες επηρεάστηκαν από αυτό. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το σφάλμα δεν επηρεάζει τις κάμερες που συνδέονται μέσω USB, ακόμη και αν χρησιμοποιούνται συσκευές Windows που επηρεάζονται από αυτό το γνωστό πρόβλημα.

Για να λυθεί το πρόβλημα, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν το ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης της κάμερας στις επηρεαζόμενες συσκευές τους. Αυτό το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο μέσω του Windows Update τις επόμενες εβδομάδες.

Εάν θέλετε να ελέγξετε εάν υπάρχουν διαθέσιμα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή σας, μπορείτε να ελέγξετε με μη αυτόματο τρόπο για ενημερώσεις“, λέει η Microsoft.

Εάν τα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης κάμερας δεν είναι ήδη εγκατεστημένα και δεν προσφέρονται κατά τον μη αυτόματο έλεγχο του Windows Update, ενδέχεται να μην είναι ακόμη διαθέσιμα για τις επηρεαζόμενες συσκευές από τον κατασκευαστή των συσκευών Windows (OEM).

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα επηρεαζόμενα συστήματα είναι αυτά που χρησιμοποιούν επεξεργαστές Qualcomm 8cx Gen 1, Qualcomm 8cx Gen 2, Microsoft SQ1 και Microsoft SQ2 και εκτελούν Windows 10 22H2 ή Windows 11 21H2/22H2.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft κυκλοφορεί το tablet Surface Pro 7+ για επιχειρήσεις

Surface Pro X

Η Microsoft παρείχε μια προσωρινή λύση για να βοηθήσει τους χρήστες με κατεστραμμένες κάμερες στα Surface laptops. Αυτή η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι να κυκλοφορήσει η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης σε όλους τους επηρεαζόμενους υπολογιστές.

Στο παρελθόν, η εταιρεία ανέπτυξε ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων, το οποίο σχεδιάστηκε για να ελαχιστοποιήσει το πρόβλημα. Αυτό το εργαλείο διατίθεται μόνο σε αυτόματη μορφή και δεν είναι εφικτό να εκτελεστεί με μη αυτόματο τρόπο.

Ωστόσο, σε συσκευές που διαχειρίζεστε και έχουν απενεργοποιημένα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων, θα σας ζητηθεί να εφαρμόσετε χειροκίνητα μια προσωρινή επιδιόρθωση. Θα πρέπει επίσης να επανεκκινήσετε τη συσκευή.

  • Επιλέξτε το κουμπί Έναρξη και πληκτρολογήστε cmd, μετά κάντε δεξί κλικ ή πατήστε παρατεταμένα στη Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
  • ​Αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη εντολή και εκτελέστε την εντολή πατώντας Enter: reg προσθέστε “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Qualcomm\Camera” /v EnableQCOMFD /t REG_DWORD /d 0 /f
  • ​Επανεκκινήστε οποιαδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα ή επανεκκινήστε τη συσκευή σας με Windows.

​Η ενσωματωμένη κάμερα θα πρέπει τώρα να λειτουργεί όπως αναμένεται.

Δείτε επίσης: Microsoft Surface Pro X: Κυκλοφορεί με το χαρακτηριστικό Eye Contact

Αυτή η λύση ενδέχεται να απενεργοποιήσει ορισμένες λειτουργίες της κάμερας ή να μειώσει την ποιότητα της εικόνας, αλλά θα πρέπει να επιτρέψει στην κάμερα να λειτουργεί έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα από τον κατασκευαστή της συσκευής με ένα ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης κάμερας“, προειδοποίησε η Microsoft.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS