ΑρχικήinetΗ Intel εγκαταλείπει τους μίνι υπολογιστές NUC

Η Intel εγκαταλείπει τους μίνι υπολογιστές NUC

Intel NUC

Οι υπολογιστές NUC της Intel είναι εξαιρετικά συμπαγείς, αναβαθμίσιμοι και ακόμη και ισχυροί – αλλά τώρα καταργούνται. Το ServeTheHome ανέφερε για πρώτη φορά ότι η Intel εγκαταλείπει την επιχείρηση προσωπικών υπολογιστών και δεν θα κατασκευάζει πλέον τους χαριτωμένους υπολογιστές μικρού μεγέθους.

Δείτε επίσης: Πρώτες λεπτομέρειες για τα Intel NUC 13 Extreme και Shrike Bay Element

Σε ένα email προς το The Verge, ο Mark Walton, υπεύθυνος επικοινωνίας της Intel EMEA για υπολογιστές πελατών και γραφικά, επιβεβαίωσε την είδηση και εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις άμεσες επενδύσεις στην επιχείρηση Next Unit of Compute (NUC) και να στρέψουμε τη στρατηγική μας ώστε να επιτρέψουμε στους συνεργάτες μας στο οικοσύστημα να συνεχίσουν την καινοτομία και την ανάπτυξη των NUC. Η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της Intel Client Computing Group (CCG) ή Network and Edge Computing (NEX). Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας για να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση και την εκπλήρωση όλων των τρεχουσών δεσμεύσεών μας – συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης υποστήριξης για τα προϊόντα NUC που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Ρωτήσαμε την Intel αν αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα κατασκευάζει πλέον υπολογιστές σχεδιασμένους για καταναλωτές, αλλά δεν λάβαμε απάντηση. Το τέλος των NUC έρχεται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι δεν θα πωλεί πλέον servers, παραδίδοντας την επιχείρηση στην ταϊβανέζικη εταιρεία Mitac τον Απρίλιο.

Πρόταση:Η Denuvo δεν θέλει να θεωρείται ως ο “κακός” σε μέρη όπως το Steam

NUC με full size GPU

Αν και δεν είχε νόημα για την Intel να συσκευάσει και να πουλήσει servers που ανταγωνίζονται τα μεγαλύτερα ονόματα, όπως η HP και η Dell, είναι λυπηρό να βλέπει κανείς την εταιρεία να εγκαταλείπει και τα mini-PC. Το NUC της Intel ήταν ουσιαστικά το δώρο της εταιρείας προς τα τμήματα πληροφορικής και τους λάτρεις που ήθελαν μικρούς, αθόρυβους και ισχυρούς drop-in υπολογιστές. Οι NUCs μπορούσαν να διαμορφωθούν εκ των προτέρων για περιπτώσεις χρήσης σε επαγγελματικό γραφείο ή ακόμα και να έρθουν γυμνοί, ώστε οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να τους φτιάξουν μόνοι τους.

Η Intel κατασκεύασε επίσης τα “Extreme” NUC που μπορούσαν να μετατραπούν σε gaming rigs, με μοντέλα όπως το “Beast Canyon” NUC 11 να μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμα και κάρτες γραφικών πλήρους μεγέθους. Η Intel επέκτεινε το πλαίσιο NUC Extreme από τα οκτώ λίτρα στα 13,9 – ωθώντας τον συμπαγή υπολογιστή σε πιο ευέλικτα εδάφη σταθμών εργασίας και υποστηρίζοντας τις κάρτες-κολοσσούς της σειράς RTX 40 της Nvidia.

Οι υπολογιστές NUC της Intel ήταν δύσκολο να αγοραστούν και ακριβοί, ξεκινώντας από πάνω από 1.000 δολάρια για μια σχεδόν γυμνή μονάδα. Παρά τον μικρό σχεδιασμό τους, τις εξαιρετικές επιδόσεις και την προσαρμοστικότητα, η δυνατότητα αναβάθμισης των NUC περιορίστηκε από τη διακοπή του προϊόντος. Η κύρια πλακέτα “Element”, η οποία ήταν το κλειδί για την ικανότητα αναβάθμισης του NUC, πιθανότατα δεν θα αναβαθμιστεί ώστε να υποστηρίζει επεξεργαστές και τεχνολογία νεότερης γενιάς.

Διαβάστε επίσης: Η NVIDIA RTX 4060 Ti θα αποκτήσει επιλογή 16GB στις 18 Ιουλίου

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS