ΑρχικήUpdatesProton Drive: Η cloud storage υπηρεσία έρχεται στο desktop

Proton Drive: Η cloud storage υπηρεσία έρχεται στο desktop

Η Proton, η ελβετική εταιρεία που παρέχει διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες με έμφαση στο απόρρητο, φέρνει τώρα στο dekstop την υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud, Proton Drive, που προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end-to-end encryption – E2EE).

Proton Drive cloud

Aπό σήμερα το Proton Drive είναι διαθέσιμο για χρήστες των Windows μετά από μια εκτεταμένη περίοδο δοκιμών beta. Η έκδοση για Mac θα μπει σε στάδιο Beta, σύντομα.

Δείτε επίσης: Η Prοton κυκλοφορεί τον password manager Protοn Pass

Η Proton ιδρύθηκε το 2014 και αρχικά επικεντρώθηκε στη δημιουργία μιας κρυπτογραφημένης εναλλακτικής λύσης για το Gmail, η οποία ονομάζεται Proton Mail. Από τότε, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει το δικό της VPN, εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης και εφαρμογές ημερολογίου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud και λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε η αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά.

Δείτε επίσης: Είναι το Google Photos μία ασφαλής επιλογή cloud αποθήκευσης;

Το Proton Drive είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud και κοινής χρήσης αρχείων “zero-knowledge“. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που μοιράζονται, ενώ κανείς άλλος δεν μπορεί να τα δει. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ανταγωνιστεί άλλες γνωστές πλατφόρμες όπως το Google Drive και το OneDrive της Microsoft, αν και το Dropbox απέκτησε πρόσφατα ορισμένα assets από μια startup που ονομάζεται Boxcryptor, ώστε να προσφέρει κάτι παρόμοιο με το Proton Drive. Στην περίπτωση του Dropbox, όμως, η extra προστασία θα προσφέρεται μόνο για τους επιχειρηματικούς χρήστες που πληρώνουν συνδρομή.

Δείτε επίσης: Cloud Storage: Οι πιο ασφαλείς υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud

Proton Drive: Η cloud storage υπηρεσία έρχεται στο desktop

Το Proton Drive διατίθεται δωρεάν με 1 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud, με τους χρήστες να μπορούν να αναβαθμίσουν στα 500 GB με το μηνιαίο πρόγραμμα Proton Unlimited (9,99 $), το οποίο ξεκλειδώνει επίσης εκδόσεις premium άλλων υπηρεσιών της Proton. Υπάρχει, επίσης, μια αυτόνομη συνδρομή Proton Drive που κοστίζει 3,99 $ το μήνα, η οποία έχει όριο αποθήκευσης 200 GB.

Η αποθήκευση στο cloud γίνεται όλο και πιο δημοφιλής αφού φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αποθηκεύουν και έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους. Η προσβασιμότητα, η ευκολία και η ευελιξία το καθιστούν την τέλεια λύση για άτομα που θέλουν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους από οπουδήποτε στον κόσμο.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS