ΑρχικήinetiPhone: Η διαδικασία αντικατάστασης μπαταρίας δεν θα αλλάξει σύντομα

iPhone: Η διαδικασία αντικατάστασης μπαταρίας δεν θα αλλάξει σύντομα

Υπάρχουν νέες αναφορές σήμερα που δείχνουν ότι η νέα νομοθεσία της ΕΕ μπορεί να απαιτήσει από την Apple να αλλάξει τη διαδικασία αντικατάστασης της μπαταρίας του iPhone, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί σε ποιο βαθμό θα επηρεαστεί η διαδικασία.

Δείτε επίσης: Πώς να μοιραστείτε τον κωδικό Wi-Fi από το iPhone ή το iPad

iPhone

Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι η DIY αντικατάσταση μπαταριών δεν είναι βέβαιη. Οποιος περιμένει ότι θα γίνει ευκολότερη, θα απογοητευτεί τόσο στο βραχυπρόθεσμο όσο και στο μακροπρόθεσμο.

Από την περασμένη χρονιά, ακολουθούμε τη νομοθεσία που προτάθηκε αρχικά.

Προτείνεται ένας ακόμα νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές μπορούν να αντικαθιστούν τις μπαταρίες των συσκευών τους εύκολα μόνοι τους (DIY).

Υπήρχαν ιστορίες που έκαναν τον κόσμο να κρατάει την ανάσα τότε, ισχυριζόμενες ότι η Apple ετοιμαζόταν να αναθεωρήσει πλήρως τη διαδικασία αντικατάστασης της μπαταρίας στα iPhone. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ήδη συμβατή με τη διαδικασία αυτή.

Αν ο νόμος εγκριθεί, η Apple ίσως δηλώσει ότι το πρόγραμμα αυτοεπισκευής πληροί τις απαιτήσεις.

Δείτε ακόμα: Προσέξτε για απροσδόκητες ειδοποιήσεις ετικετών NFC στο iPhone σας

Πρέπει να επεκτείνει το πρόγραμμά της σε 27 χώρες της ΕΕ και να προσθέσει περισσότερα προϊόντα στη γκάμα της. Ωστόσο, η Apple ήδη ασχολείται με την επέκταση και των γεωγραφικών και των προϊόντων της. Λόγω του χρόνου που έχει στη διάθεσή της, φαίνεται ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί πλήρης συμμόρφωση, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα πληροί την απαίτηση για ευκολία.

αντικατάσταση μπαταρίας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση με μεγάλη πλειοψηφία και εξακολουθούμε να προειδοποιούμε για μια νέα σειρά αναφορών.

Πρώτον, ακόμα κι αν η Apple πίστευε ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές, αυτές δεν θα εφαρμόζονταν πριν το 2027.

Δεύτερον, φαίνεται πολύ πιθανό ότι η Apple ήδη τηρεί τους κανονισμούς και εάν η ΕΕ διαφωνεί, θα πρέπει να λύσει το θέμα στα δικαστήρια. Αυτό τουλάχιστον θα κρατήσει το ζήτημα επί τάπητος για μερικά χρόνια ακόμη.

Τρίτον, ακόμα κι αν η Apple χάσει στο δικαστήριο, μπορούμε να περιμένουμε ότι θα κάνει το ελάχιστο.

Δείτε επίσης: iPhone 15 Pro Max: Τι αποκαλύπτει αναλυτής σχετικά με τη συσκευή

Εάν η ΕΕ δεν είναι ικανοποιημένη, ενδέχεται να καταφύγει στα δικαστήρια για να προσθέσει περισσότερα χρόνια στον απολογισμό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS