ΑρχικήinetiPhone 15: Ίσως χρησιμοποιεί στοιβαγμένες μπαταρίες

iPhone 15: Ίσως χρησιμοποιεί στοιβαγμένες μπαταρίες

Υπάρχουν φήμες ότι το iPhone 15 θα χρησιμοποιεί μια “στοιβαγμένη μπαταρία” που ίσως μειώσει τη θερμοκρασία και αυξήσει τη συνολική διάρκεια ζωής της. Η βελτίωση της τεχνολογίας των μπαταριών συχνά έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συσκευών με περισσότερη ενέργεια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα.

Δείτε επίσης: iPhone 15 Pro Max: Τι αποκαλύπτει αναλυτής σχετικά με τη συσκευή

iPhone 15

Ο χρήστης Android με το όνομα “@RgcloudS” ανέβασε ένα tweet που αναφέρεται στην ανάπτυξη στοιβαγμένων μπαταριών σε συσκευές Samsung. Στο tweet του, παρατήρησε επίσης κάτι σχετικό με την Apple. Παρόλο που η Samsung βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κατασκευάσει μια στοιβαγμένη μπαταρία για smartphone, ο χρήστης αναφέρει ότι η Apple τη χρησιμοποίησε σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 15.

Αν αυτό ισχύει, το iPhone 15 θα μπορούσε να έχει πλεονεκτήματα σχετικά με την τροφοδοσία, όπως ταχύτερη φόρτιση, μεγαλύτερες χωρητικότητες και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η ανάρτηση δεν αναφέρεται στις μπαταρίες της Apple με λεπτομέρεια, αλλά επικεντρώνεται στα πρωτότυπα δείγματα της Samsung. Φαίνεται ότι η Samsung περιμένει ακόμη τον εξοπλισμό συσσωρευτών μπαταριών για να μπορέσει να λειτουργήσει το εργοστάσιο της θυγατρικής της εταιρείας, Samsung SDI.

Μια στοιβαγμένη μπαταρία αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη μέθοδο συναρμολόγησης και συσκευασίας των στοιχείων μιας μπαταρίας, αλλά δεν αναφέρεται σε κάποια ειδική μέθοδο παραγωγής στοιχείων μπαταρίας. Μια μπαταρία αποτελείται από μακριές λωρίδες θετικών και αρνητικών ηλεκτροδίων. Στην κλασική κυψέλη μιας μπαταρίας, οι λωρίδες τυλίγονται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται “winding” πριν συσκευαστούν.

Δείτε ακόμα: iPhone 15 Pro Max: Νέες specs διαρροές δείχνουν τι θα αλλάξει

στοιβαγμένες μπαταρίες

Εάν χρησιμοποιηθούν διπλωμένα στρώματα αντί για ρολό, η συσκευασμένη κυψέλη έχει μικρότερο χαμένο χώροί, οπότε περιέχει περισσότερο υλικό και ως εκ τούτου, έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Η πολυεπίπεδη κατασκευή σημαίνει ότι η μπαταρία διαθέτει πολλαπλά επίπεδα και λειτουργεί ως πολυπολική και όχι ως μονοπολική μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία έχει λιγότερη αντίσταση, με αποτέλεσμα να παράγει λιγότερη θερμότητα κατά τη φόρτιση ή αποφόρτιση.

Η θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την κυψέλη, αντί να εστιάζεται σε μία μόνο περιοχή. Όταν η θερμότητα διασπείρεται σε όλη την μπαταρία, αυτό σημαίνει ότι δεν θα φθείρεται τόσο γρήγορα όπως οι κυψέλες που υποστήριξαν ζημιές και ως εκ τούτου η ζωή της μπαταρίας θα είναι μεγαλύτερη.

Μια στοιβαγμένη μπαταρία μπορεί να φορτίζεται και να αποφορτίζεται σε πολύ υψηλότερους ρυθμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές θα φορτίζονται πιο γρήγορα και θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν περισσότερη ενέργεια από τη μπαταρία τους, αν χρειαστεί.

Δείτε επίσης: Μια νέα φήμη για το iPhone 16 Pro σκότωσε τον ενθουσιασμό μας για το iPhone 15 Pro

Παρότι είναι σχετικά νέα στα smartphone, η τεχνολογία έχει ήδη αποδείξει την αξία της σε άλλους τομείς. Αυτό το συστατικό συνήθως χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά όχηματα. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρειάζονται μια συσκευή που να μπορεί να αποθηκεύσει μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος και να ξαναφορτίζεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό το συστατικό επωφελείται από τις υψηλότερες πυκνότητες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS