ΑρχικήinetKevin Mitnick: Ο διάσημος hacker πέθανε σε ηλικία 59 ετών

Kevin Mitnick: Ο διάσημος hacker πέθανε σε ηλικία 59 ετών

Ο Kevin Mitnick, ένας από τους πιο διάσημους hackers όλων των εποχών, πέθανε σε ηλικία 59 ετών. Ο κ. Mitnick είχε δώσει αποκλειστική συνέντευξη στο Secnews.gr πριν μερικά χρόνια και είχαμε την τιμή να είμαστε το μόνο ελληνικό μέσο στο οποίο είχε μιλήσει.

Kevin Mitnick πέθανε

Ο γνωστός hacker είχε βρεθεί στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους hackers του FBI και βρέθηκε αρκετές φορές στη φυλακή, λόγω των παραβιάσεων σε συστήματα εταιρειών. Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Kevin Mitnick πέθανε την Κυριακή μετά από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Όπως είπαμε και παραπάνω, ο Mitnick είχε ζήσει την εμπειρία της φυλακής και μάλιστα βρισκόταν σε απομόνωση για οκτώ μήνες, μετά από εισβολή σε κινητά τηλέφωνα και αντιγραφή λογισμικού παράνομα.

Δείτε επίσης: KEVIN MITNICK – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επίσημη συνέντευξη του διάσημου hacker!

Στο δημοφιλές βιβλίο του “The Ghost in the Wires: My Adventures as the World’s Most Wanted Hacker“, αναφέρεται στην περίοδο που βρισκόταν στη λίστα των πιο καταζητούμενων ατόμων του FBI.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πολλούς υποστηρικτές που είπαν ότι τα εγκλήματά του δεν προκάλεσαν πραγματική ζημιά και ότι η τιμωρία ήταν περιττή. Από την άλλη μεριά, οι εισαγγελείς είχαν ισχυριστεί ότι θα μπορούσε να απειλήσει την εθνική ασφάλεια με την ευρεία πρόσβασή του σε συστήματα τρίτων.

Η σύλληψη του Mitnick πυροδότησε ένα κίνημα “Free Kevin“.

Η οικογένεια ευχαρίστησε όποιον τάχθηκε στο πλευρό του Mitnick σε όλα αυτά που είχε περάσει και περιέγραψε τη ζωή του σαν μια “ιστορία φαντασίας”.

Είχε τόσα ακόμα να ζήσει. Ξέρουμε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά κανένας σαν αυτόν“, αναφέρει η οικογένεια.

Δείτε επίσης: Ισπανία: Οι αρχές συνέλαβαν Ουκρανό hacker για επιθέσεις scareware

Kevin Mitnick hacker FBI

Ο Kevin Mitnick ξεκίνησε την καριέρα του στο hacking σε ηλικία 16 ετών, όταν άρχισε να αποκτά μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συστήματα. Ο πρώτος του στόχος ήταν ένα σύστημα υπολογιστή που χρησιμοποιούσε η Digital Equipment Corporation τη δεκαετία του 1980.

Αφού απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα της εταιρείας, κατέβασε το λογισμικό παράνομα. Οι αρχές άρχισαν να τον αναζητούν και περίπου 8 χρόνια μετά των συνέλαβαν. Καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση και για άλλα τρία χρόνια ήταν υπό επιτήρηση.

Λίγο αργότερα συνελήφθη ξανά για χακάρισμα Pacific Bell voicemail computers.

Ξέφυγε από τις αρχές και έζησε ως φυγάς για δυόμισι χρόνια.

Ποτέ δεν ήθελα να βλάψω κανέναν. Απλώς διασκέδαζα. Ήμουν ο μάγος που παραβίαζε συστήματα“, είπε ο Kevin Mitnick το 2018, σύμφωνα με το Denver Post.

“Στόχευα κινητά τηλέφωνα και λειτουργικά συστήματα για να γίνω καλύτερος στο χάκινγκ“.

Δείτε επίσης: Οι Gamaredon hackers κλέβουν δεδομένα σε λιγότερο από μια ώρα μετά την παραβίαση

Σύμφωνα με τη νεκρολογία του, ο Mitnick αναφέρθηκε στην τελευταία του “θητεία” στη φυλακή ως “διακοπές”.

Αργότερα, ο Mitnick άρχισε να εφαρμόζει τις γνώσεις τους και τις υπηρεσίες του ως White Hat ή ηθικός χάκερ. Έγραψε 3 βιβλία γύρω από το social engineering και τα κενά ασφαλείας σε συστήματα, ενώ ίδρυσε και την δικιά του εταιρεία που ασχολείται με θέματα ασφαλείας σε δίκτυα (Mitnick Security Consulting). Επίσης, πραγματοποιούσε σεμινάρια ασφαλείας σε μεγάλες εταιρείες του χώρου σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Kevin Mitnick είχε μιλήσει στο Secnews.gr το 2019, τονίζοντας τη σημασία του security awareness. Στην αποκλειστική συνέντευξη που μας έδωσε, έθιξε μερικά από τα πιο κρίσιμα και σημαντικά θέματα ασφαλείας αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες και οι οργανισμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.the-sun.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS