ΑρχικήSecurityBrave Search: Προσθέτει δυνατότητα αναζήτησης ιδιωτικών εικόνων και βίντεο

Brave Search: Προσθέτει δυνατότητα αναζήτησης ιδιωτικών εικόνων και βίντεο

Brave

Η μηχανή αναζήτησης Brave Search, η οποία εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, παρουσίασε επιτέλους τις δικές της, ανεξάρτητες δυνατότητες αναζήτησης εικόνων και βίντεο, απελευθερώνοντας την εξάρτηση από το Bing και τη Google για την αναζήτηση πολυμέσων.

Δείτε επίσης: Brave Browser: Ενισχύει το απόρρητο με νέους περιορισμούς τοπικών πόρων

Στο παρελθόν, οι χρήστες του Brave Search ανακατευθύνονταν στο Google ή το Bing για να εκτελέσουν αναζητήσεις εικόνας και βίντεο, εκθέτοντας τους εαυτούς τους ενδεχομένως σε σενάρια παρακολούθησης.

Με την αναζήτηση εικόνων και βίντεο ενσωματωμένη απευθείας στο Brave Search, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν μία μηχανή αναζήτησης για όλες τις ανάγκες αναζήτησης.

“Οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον να εγκαταλείπουν το Brave Search για τα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων και βίντεο. Τώρα οποιοδήποτε ερώτημα του Brave Search μπορεί να εξυπηρετείται απευθείας από το δικό του ευρετήριο του Brave, επιτρέποντας στους χρήστες να επωφεληθούν από μια πλήρως ανεξάρτητη μηχανή αναζήτησης που προστατεύει την ιδιωτικότητά τους και είναι ανθεκτική στη λογοκρισία”, εξηγεί η ανακοίνωση του Brave.

Το Brave αφαίρεσε το Bing από το API αναζήτησης τον Απρίλιο του 2023 και έδωσε στους χρήστες μια προσωρινή επιλογή ανακατεύθυνσης προς το Bing ή το Google, ενώ οι μηχανικοί του προετοίμαζαν την εφαρμογή της αναζήτησης μέσων για να είναι ευρέως διαθέσιμη.

Αυτή η προσωρινή λύση δεν ήταν ιδανική, αλλά μετά από περίπου τέσσερις μήνες εργασίας, το Brave Search κυκλοφόρησε τελικά το ανεξάρτητο σύστημα αναζήτησης εικόνων και βίντεο με προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η εταιρεία λογισμικού λέει ότι η εφαρμογή της είναι 100% ιδιωτική και ανώνυμη και ότι κανένα δεδομένο από τα ερωτήματα αναζήτησης των μέσων ενημέρωσης δεν καταλήγει στα χέρια οντοτήτων “Big Tech” ή εκτεταμένων δικτύων παρόχων τρίτων.

Πρόταση: Brave: Νέα δυνατότητα anti-tracking Forgetful Browsing

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, επειδή η αναζήτηση μέσων ενημέρωσης στο Brave Search αποτελούσε προηγουμένως ένα κενό για τους χρήστες που έχουν συνείδηση της ιδιωτικής ζωής, οι οποίοι μπορούν πλέον να έχουν τη βεβαιότητα ότι όλα παραμένουν στο προστατευμένο πεδίο του οικοσυστήματος του Brave.

Η ανακοίνωση της Brave υπογραμμίζει τη σημασία της ανεξαρτησίας, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Microsoft Bing που λογόκρινε στο παρελθόν αποτελέσματα για πολιτικά ευαίσθητα θέματα, όπως ο “άνθρωπος-δεξαμενή” της πλατείας Τιενανμέν, για το οποίο δεν επέστρεφε κανένα αποτέλεσμα.

Η Brave αναφέρει ότι αυτή η λογοκρισία επηρέασε τόσο την ίδια όσο και το DuckDuckGo λόγω της εξάρτησής τους από το API του Bing για την αναζήτηση μέσων ενημέρωσης, γεγονός που επέκτεινε τις αποφάσεις λογοκρισίας της Microsoft στη δική τους πλατφόρμα και τη δική τους βάση χρηστών.

Κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το νέο υποσύστημα αναζήτησης μέσων της Brave Search θα συνεχίσει να προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του Bing και της Google για όσους το χρειάζονται, καθώς είναι πολύ νωρίς για να εγγυηθεί ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τα τεράστια ευρετήρια αναζήτησης της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης σε όλες τις περιπτώσεις.

Επίσης, η αναζήτηση πολυμέσων θα έχει αρχικά περιορισμένη λειτουργικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμα προηγμένα φίλτρα όπως οι τύποι αδειών πνευματικής ιδιοκτησίας και η αναλογία διαστάσεων. Ωστόσο, υπάρχει η υπόσχεση ότι θα αναπτυχθούν σύντομα.

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι το Brave βιάστηκε να κυκλοφορήσει το σύστημα αναζήτησης μέσων, η ομάδα λέει ότι το κυκλοφόρησε νωρίτερα, καθώς η προσφορά μιας εναλλακτικής λύσης που σέβεται την ιδιωτικότητα είναι πιο σημαντική από το να πάρει περισσότερο χρόνο μέχρι να είναι διαθέσιμες και να λειτουργούν όλες οι πιθανές λειτουργίες όπως αναμένεται.

Διαβάστε επίσης: Brave: Ήρθε η λειτουργία Summarizer για το Search!

πηγή πληροφοριών:bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS