ΑρχικήinetGoogle Chrome: Θα συνοψίζει ολόκληρα άρθρα για εσάς με ενσωματωμένο generative AI

Google Chrome: Θα συνοψίζει ολόκληρα άρθρα για εσάς με ενσωματωμένο generative AI

Google Chrome

Το Search Generative Experience (SGE) της Google που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη αποκτά ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό: θα μπορεί να συνοψίζει τα άρθρα που διαβάζετε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog της Google. Το SGE μπορεί ήδη να συνοψίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης για εσάς, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε ατελείωτο scroll για να βρείτε αυτό που ψάχνετε, και αυτή η νέα λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να το πάει παραπέρα, βοηθώντας σας αφού έχετε κάνει πραγματικά κλικ σε έναν σύνδεσμο.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε σημειώσεις συσκέψεων στα Έγγραφα Google

Πιθανότατα δεν θα δείτε αμέσως αυτή τη λειτουργία, την οποία η Google αποκαλεί “SGE κατά την περιήγηση”.

Η Google λέει ότι πρόκειται για ένα νέο χαρακτηριστικό που αρχίζει να κυκλοφορεί την Τρίτη ως “ένα πρώιμο πείραμα” στο πρόγραμμα Search Labs με δυνατότητα επιλογής. (Θα έχετε πρόσβαση σε αυτό αν έχετε ήδη επιλέξει να συμμετάσχετε στο SGE, αλλά αν δεν το έχετε κάνει, μπορείτε να επιλέξετε τη λειτουργία από μόνοι σας). Θα είναι διαθέσιμη πρώτα στην εφαρμογή Google στο Android και το iOS και η εταιρεία θα τη φέρει στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome στην επιφάνεια εργασίας “τις επόμενες ημέρες”.

Πρόταση: Google: Διευκολύνει την αφαίρεση των πληροφοριών σας από την αναζήτηση

Εάν έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή στο κινητό, η Google θα ανασύρει ένα σύνολο από “key points” από ένα άρθρο που δημιουργούνται από AI, αφού πατήσετε ένα εικονίδιο στο κάτω μέρος της οθόνης. Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί “μόνο σε άρθρα που είναι δωρεάν διαθέσιμα στο κοινό στο διαδίκτυο”- η εταιρία λέει ότι δεν θα λειτουργήσει με ιστότοπους που οι εκδότες χαρακτηρίζουν ως paywalled.

Η Google πραγματοποιεί και μια πληθώρα άλλων βελτιώσεων στο SGE. Στα αποτελέσματα του SGE για ένα ερώτημα αναζήτησης σχετικά με θέματα όπως η επιστήμη, η οικονομία και η ιστορία, η εταιρία λέει ότι θα μπορείτε να περνάτε το ποντίκι πάνω από ορισμένες λέξεις για να λαμβάνετε ορισμούς ή διαγράμματα σχετικά με ένα θέμα. Η Google διευκολύνει επίσης την κατανόηση των περιλήψεων των πληροφοριών προγραμματισμού του SGE.

Η Google ανακοίνωσε το SGE στο Google I/O τον Μάιο και το βελτίωσε τους μήνες που ακολούθησαν. Η Google είναι ικανοποιημένη με την πρόοδό της. Στο τελευταίο τηλεφώνημα για τα κέρδη της εταιρείας, ο CEO Sundar Pichai δήλωσε ότι τα σχόλια των χρηστών “ήταν πολύ θετικά μέχρι στιγμής” και ότι “με την πάροδο του χρόνου αυτό θα είναι απλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Αναζήτηση”.

Διαβάστε επίσης: Η αναζήτηση AI της Google αποκτά περισσότερα βίντεο και καλύτερους συνδέσμους

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS