ΑρχικήinetΟ Donald Trump επιστρέφει στο Twitter (X) μετά από δύο χρόνια

Ο Donald Trump επιστρέφει στο Twitter (X) μετά από δύο χρόνια

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επέστρεψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, αναρτώντας τη φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη σύλληψή του στο κρατητήριο του δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον στην Ατλάντα της Georgia. Είναι ο πρώτος νυν ή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που υποβλήθηκε στη νομική διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και κρατήθηκε σε φυλακή λόγω των προσπαθειών του να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020 στη Georgia.

Donald Trump Twitter X

Είναι η πρώτη φορά που ο Donald Trump χρησιμοποιεί το Twitter – X μετά τον Ιανουάριο του 2021. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία (με την παλιά ηγεσία) απαγόρευσε στον πρώην Πρόεδρο να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα, μετά την επίθεση των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021. Το Twitter είχε αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό του Trump τον Ιανουάριο του 2021, επικαλούμενο τον κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας. Ο πρώην Πρόεδρος χρησιμοποιούσε το Twitter και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να ισχυριστεί ότι η ήττα του στις εκλογές του 2020 οφειλόταν σε εκτεταμένη εκλογική νοθεία και για να μοιραστεί θεωρίες συνωμοσίας.

Δείτε επίσης: Donald Trump: Defacement στο site “Patriot Legal Defense Fund”

Ο Trump μήνυσε το Twitter το 2021 για την αναστολή του από την πλατφόρμα, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση παραβίαζε το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου.

Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2022, ένα μήνα αφότου αγόρασε την πλατφόρμα ο Elon Musk, έγινε μια σημαντική αλλαγή. O Elon Musk έκανε μια δημοσκόπηση στο Twitter με την οποία ρωτούσε τους χρήστες αν ήθελαν να επιστρέψει ο Donald Trump και η πλειονότητα απάντησε θετικά.

Ο κόσμος μίλησε. Ο Trump θα επανέλθει. Φωνή λαού, φωνή θεού“, είχε γράψει τότε στο Twitter ο Musk.

Δείτε επίσης: Elon Musk για Twitter – X: “Μπορεί και να αποτύχουμε, όπως έχουν προβλέψει πολλοί”

Η απόφαση άφησε τους χρήστες του Twitter διχασμένoυς. Πολλοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση.

Ωστόσο, παρά την ενεργοποίηση του λογαριασμού του, ο Donald Trump δεν έδειχνε πρόθυμος να επανέλθει στο Twitter, τουλάχιστον τότε.

Χθες, ο Donald Trump, ο οποίος είχε πάνω από 88 εκατομμύρια ακολούθους όταν τον μπλόκαρε το Twitter, δημοσίευσε την πρώτη του φωτογραφία, την οποία συνόδευσε με μια λεζάντα. Η ανάρτηση συγκέντρωσε περισσότερες από 14 εκατομμύρια προβολές, μόλις 50 λεπτά μετά τη δημοσίευση.

Δείτε επίσης: Twitter – X: Διέγραψε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 2011-2014

Τελικά, ο Donald Trump έσπασε τον όρκο του ότι θα τηρήσει αποκλειστικά τη νέα του πλατφόρμα Truth Social, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την startup Trump Media & Technology Group (TMTG).

Το Truth Social ήταν η κύρια πηγή επικοινωνίας του Donald Trump με τους οπαδούς του από τότε που αποκλείστηκε από το Twitter και τις άλλες μεγάλες πλατφόρμες social media. Ο πρώην πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει το Truth Social για να προωθήσει τους συμμάχους του, να επικρίνει τους αντιπάλους του και να υπερασπιστεί τη φήμη του.

Πηγή: www.reuters.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS