ΑρχικήsecurityΤο FBI προειδοποιεί για νέες απειλές που στοχεύουν ιατρικές εγκαταστάσεις

Το FBI προειδοποιεί για νέες απειλές που στοχεύουν ιατρικές εγκαταστάσεις

Το FBI προειδοποιεί για νέες απειλές ransomware και sextortion που στοχεύουν ιατρικές εγκαταστάσεις και νέους άνδρες στο Νεβάδα.

Δείτε επίσης: Η Metro Bank κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση επιθέσεων malware

Δείτε επίσης: FBI: Οι patched συσκευές Barracuda ESG εξακολουθούν να παραβιάζονται

Το FBI προειδοποιεί για μια νέα παραλλαγή απειλών κυβερνοασφάλειας που μπορεί να στοχεύει όλους μας – και τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες μας.

Οι επιθέσεις ransomware δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά το FBI λέει ότι αυτές οι εγκληματικές ομάδες στοχεύουν ειδικά ιατρικές εγκαταστάσεις, γιατρούς, γραφεία και νοσοκομεία. Επιπλέον, μετά την εκβιαστική πράξη προς την ιατρική ομάδα για τα ιατρικά αρχεία και τις ευαίσθητες πληροφορίες των ασθενών, προσπαθούν να επηρεάσουν και τους ίδιους τους ασθενείς. Επικοινωνούν με τους ανθρώπους. Σύμφωνα με το FBI, ενώ η κυβερνοασφάλεια είναι προτεραιότητα κατά την επιλογή ενός γιατρού, δεν είναι κακή ιδέα να ρωτήσετε πώς θα προστατεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ο ειδικός πράκτορας του FBI στη Νεβάδα, Spencer Evans, ενθαρρύνει το κοινό να προσέχει και αν υπάρχει οτιδήποτε ύποπτο, να επικοινωνήσει άμεσα με το ιατρικό ίδρυμα και το FBI για να βοηθήσει γρήγορα στις προσπάθειες αντιμετώπισης. Επίσης, μιλήσαμε με το FBI για πράκτορες που διερευνούν την εκβιαστική σεξουαλική παρενόχληση. Μας λένε ότι μια νέα ομάδα ανθρώπων είναι τώρα στόχος. Οι εγκληματίες επιτίθενται τώρα σε νεαρούς άνδρες.

Δείτε επίσης: Jupiter X Core WordPress plugin: Ευπάθειες θέτουν σε κίνδυνο sites

Όπως και το ransomware, το sextortion υπάρχει εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία. Περιλαμβάνει έναν κυβερνο-εγκληματία να υποδύεται κάποιον άλλον, να αποκτά πολύ προσωπικές φωτογραφίες και στη συνέχεια να απειλεί με το να τις δημοσιεύσει αν δεν του δοθούν περισσότερα. Η νέα εξέλιξη είναι ότι αυτοί οι χάκερ στρέφονται πλέον κατά νεαρών ανδρών. Και αντί να ζητούν περισσότερες εικόνες, ζητούν πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς, στοιχεία για κλοπή ταυτότητας και άλλες οικονομικές πληροφορίες. Αν δεν συμμορφωθούν, οι εγκληματίες απειλούν να δημοσιοποιήσουν τις φωτογραφίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με το FBI, αυτοί οι νέοι άνδρες νιώθουν τόσο παγιδευμένοι που κάποιοι έχουν καταφύγει στην αυτοκτονία.

Το FBI δηλώνει ότι ζητά από γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους αξιωματούχους να συνεργαστούν ώστε τα θύματα να αισθάνονται ότι έχουν κάποιον να μιλήσουν.

Πηγή πληροφοριών: mynews4.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS