ΑρχικήinetT-Mobile: Έρχονται απολύσεις που επηρεάζουν 5000 υπαλλήλους

T-Mobile: Έρχονται απολύσεις που επηρεάζουν 5000 υπαλλήλους

Η T-Mobile ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις που θα επηρεάσουν 5.000 υπαλλήλους, ή περίπου το 7% του συνολικού προσωπικού της. Οι περικοπές θα λάβουν χώρα τις επόμενες πέντε εβδομάδες.

T-Mobile απολύσεις

Οι μειώσεις θα επηρεάσουν διάφορες θέσεις εργασίας που μοιάζουν με άλλους ρόλους και θα μειώσουν τα μεσαία επίπεδα διοίκησης της εταιρείας, σύμφωνα με τον CEO, Mike Sievert. Η εταιρεία σχεδιάζει, επίσης, να μειώσει τις δαπάνες της για “εξωτερικούς εργαζομένους και πόρους”, αλλά το προσωπικό λιανικής και “φροντίδας καταναλωτών”, που εργάζεται απευθείας με πελάτες δεν θα επηρεαστεί.

Δείτε επίσης: Η BioWare απολύει 50 άτομα

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τέλη του περασμένου έτους, πολλές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Meta, Twitter (τώρα X) και πολλών άλλων, έχουν ανακοινώσει μαζικές απολύσεις. Οι εταιρείες κάνουν περικοπές σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος, αφού αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Στην πιο πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση κερδών της τον περασμένο μήνα, η T-Mobile ανέφερε πτώση 2,5% σε ετήσια βάση και οι καθαρές προσθήκες πελατών μειώθηκαν ελαφρά σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η μετοχή της T-Mobile έχει υποχωρήσει περισσότερο από 7% από τον περασμένο Αύγουστο.

Δείτε επίσης: Η Microsoft επιβεβαίωσε έναν ακόμη γύρο απολύσεων

Στην επιστολή που έστειλε ο Sievert στους υπαλλήλους, ανέφερε ότι κατά τα τρία χρόνια μετά το κλείσιμο της εξαγοράς της Sprint από την T-Mobile, γίνονται προσπάθειες για τον εξορθολογισμό των συνδυασμένων επιχειρήσεων και την επιτάχυνση της ανάπτυξης της επιχείρησής της στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας. Ωστόσο, πρότεινε ότι ήταν σημαντικό για την εταιρεία να περιορίσει τώρα την εστίασή της.

Είναι σαφές ότι το να κάνουμε ό,τι κάνουμε και απλώς να το κάνουμε πιο γρήγορα δεν αρκεί για να ικανοποιήσουμε αυτές τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των πελατών στο μέλλον”, είπε. “Οι σημερινές αλλαγές έχουν να κάνουν με το να επικεντρωθούμε αποτελεσματικά σε ένα πεπερασμένο σύνολο στρατηγικών winning“.

Δείτε επίσης: Evernote: Απολύει το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων της στις ΗΠΑ

Η T-Mobile σχεδιάζει να ενημερώσει τους υπαλλήλους που θα απολυθούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν από τις απολύσεις θα λάβουν “ανταγωνιστικά πακέτα απολύσεων” με βάση τη θητεία τους στην εταιρεία, καθώς και πρόσβαση σε υπηρεσίες μετάβασης σταδιοδρομίας και άλλα οφέλη. Σύμφωνα με τον CEO, η εταιρεία δεν σχεδιάζει πρόσθετες, εκτεταμένες μειώσεις εργαζομένων στο άμεσο μέλλον.

Οι απολύσεις της T-Mobile καθώς και άλλες απολύσεις που παρατηρήθηκαν τον περασμένο χρόνο δείχνουν ότι η βιομηχανία της τεχνολογίας δεν είναι απρόσβλητη στις προκλήσεις και ο αντίκτυπος των απολύσεων μπορεί να είναι ευρέως διαδεδομένος.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS