ΑρχικήHow ToΜπορείτε να κάνετε διαχωρισμό οθόνης (split screen) στο iPhone;

Μπορείτε να κάνετε διαχωρισμό οθόνης (split screen) στο iPhone;

Είναι δυνατός ο διαχωρισμός οθόνης (split screen) σε ένα iPhone, ώστε να μπορείτε να κάνετε πολλές εργασίες ταυτόχρονα;

iPhone split screen

Ο διαχωρισμός της οθόνης σας (split screen) είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, καθώς επιτρέπει το multitasking. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε διάφορες εφαρμογές ταυτόχρονα (δίπλα-δίπλα), χωρίς να χρειάζεται να κάνετε συνεχή εναλλαγή μεταξύ τους. Ευτυχώς, αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει στους περισσότερους υπολογιστές, Mac, iPad, ακόμα και σε Android. Τι ισχύει όμως για το iPhone;

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Picture-in-Picture (PiP) στο iPhone

Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη λειτουργία split screen στο iPhone, όμως αν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο κάνοντας κάτι άλλο ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το picture-in-picture mode. Αυτή η λειτουργία αποσπά το βίντεό σας από την αρχική του θέση και το εμφανίζει σε ένα πιο μικρό παράθυρο στην οθόνη σας. Στην υπόλοιπη περιοχή της οθόνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές σας.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Split Screen σε υπολογιστή Mac;

Η λειτουργία PiP του iPhone είναι διαθέσιμη μόνο σε iOS 14 και μεταγενέστερες εκδόσεις. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στα Settings > General > Picture in Picture και επιλέγοντας “Start PiP Automatically“.

Στη συνέχεια, ανοίξτε μια εφαρμογή που υποστηρίζεται από το PiP, παίξτε το βίντεό σας και πατήστε το εικονίδιο PiP στο βίντεο. Αμέσως μετά, μπορείτε να σύρετε το μικρό παράθυρο του βίντεό σας και να το τοποθετήσετε όπου θέλετε στην οθόνη σας.

iPhone διαχωρισμός οθόνης
Υποστηριζόμενες εφαρμογές Picture-in-Picture

Οι περισσότερες εφαρμογές βίντεο υποστηρίζουν το picture-in-picture mode του iPhone. Αυτές οι εφαρμογές περιλαμβάνουν πολλές επίσημες εφαρμογές της Apple, όπως Apple TV, Safari, FaceTime, Podcasts, Home και Music. Υπάρχει, επίσης, υποστήριξη και από εφαρμογές τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, ESPN, FOX NOW, HBO Max, Hulu, SHOWTIME, Tubi, Vudu.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Street View του Google Maps σε Split Screen σε Android

Επίσης, όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού υποστηρίζουν τη λειτουργία PiP, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία κατά την αναπαραγωγή ενός βίντεο σε έναν ιστότοπο.

Fast app switching: Άλλη μια μέθοδος για multitasking στο iPhone

Όπως είπαμε και παραπάνω, δεν υπάρχει συγκεκριμένη λειτουργία για το διαχωρισμό οθόνης στο iPhone, αλλά το multitasking είναι δυνατό χάρη στο Fast app switching. Μπορείτε να κάνετε γρήγορα εναλλαγή μεταξύ των ανοιχτών εφαρμογών στο iPhone σας και να κάνετε πολλές εργασίες με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε επίσης: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Split Screen σε Android;

Για να το κάνετε αυτό, σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά από το κάτω μέρος της οθόνης του iPhone σας. Θα πλοηγηθεί μεταξύ των εφαρμογών που έχετε ανοίξει.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS