ΑρχικήReviewsTesla Model 3 2023 review: Μάθετε τα πάντα για το νέο όχημα

Tesla Model 3 2023 review: Μάθετε τα πάντα για το νέο όχημα

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk παρουσίασε επίσημα το νέο Tesla Model 3 το οποίο έρχεται με νέα εμφάνιση, ανανεωμένο εσωτερικό και βελτιωμένη απόδοση.

Tesla Model 3: Αλλαγές στον εξωτερικό σχεδιασμό

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια απλή ανανέωση, οι αλλαγές σχεδιαστικά δεν είναι δραστικές. Το βασικό σχήμα του Tesla Model 3 παραμένει ίδιο, αλλά υπάρχουν κάποιες αλλαγές τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος. Η μεγάλη αλλαγή μπροστά βρίσκεται στους νέους προβολείς LED , που είναι πιο λεπτοί με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, ενώ επανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας. Παρατηρείται πιο αιχμηρή σχεδίαση και νέα μάσκα στο κάτω μέρος. Παρόμοια είναι η παρέμβαση στο πίσω μέρος, όπου βλέπουμε νέα φώτα LED, ενώ πλέον είναι διαθέσιμοι νέοι τροχοί 18 και 19 ιντσών.

Το σήμα του πορτμπαγκάζ έχει επίσης αντικατασταθεί με τη λέξη Tesla στην πίσω πόρτα.

Δείτε επίσης: Tesla app για iOS: Αποκτά επίσημη υποστήριξη για τα Apple Shortcuts

Tesla Model 3

Tesla Model 3: Εσωτερικός χώρος και σύστημα infotainment

Όσον αφορά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, υπάρχει ακόμα ένας μινιμαλιστικός σχεδιασμός με μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής. Έχει προστεθεί μια νέα λωρίδα φωτισμού LED που διατρέχει που διατρέχει το ελαφρώς ανασχεδιασμένο ταμπλό και καταλήγει στις πόρτες.

Η οθόνη 15,4 ιντσών έχει τον ίδιο επεξεργαστή με αυτή του προγενέστερου μοντέλου, αλλά είναι καινούρια, πιο φωτεινή και πιο responsive σε σχέση με την παλιά.

Ανανεωμένο είναι και το τιμόνι, το οποίο περιλαμβάνει τα χειριστήρια των φλας. Η κεντρική κονσόλα έχει επίσης ενημερωθεί με περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

Επιπλέον, η Tesla έχει επιλέξει υλικά για το νέο της όχημα που είναι κατάλληλα για τη μείωση του θορύβου κατά την κίνηση, κάτι που βελτιώνεται περαιτέρω με την προσθήκη ειδικού γυαλιού για όλα τα παράθυρα προσφέροντας καλύτερη ηχομόνωση.

Δείτε επίσης: Tesla data breach: Ευθύνονται δύο πρώην υπάλληλοι

Tesla Model 3: Μπαταρίες και αυτονομία

Το νέο Tesla Model 3 έχει τις ίδιες μπαταρίες με το προηγούμενο αυτοκίνητο, που σημαίνει ότι έχετε ένα πακέτο 57,5 ​​kWh στο τυπικό αυτοκίνητο και 75 kWh στο μοντέλο Long Range. Ωστόσο, η Tesla κατάφερε να βελτιώσει την απόδοση κατά 8% χάρη σε ορισμένες αεροδυναμικές τροποποιήσεις.

Με τις τροποποιήσεις που έχει κάνει η Tesla στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου έχει πετύχει καλύτερη αυτονομία, φτάνοντας τα 554 χιλιόμετρα στην πισωκίνητη εκδοχή του, με τους τροχούς 18 ιντσών, ενώ στην Long Range αγγίζει τα 678 χιλιόμετρα.

Στην έκδοση με τους τροχούς των 19 ιντσών η αυτονομία περιορίζεται ελαφρώς στα 513 χιλιόμετρα και στα 629 χιλιόμετρα αντίστοιχα για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις.

Tesla Elon Musk

Νέοι κινητήρες και απόδοση

Όσον αφορά στην απόδοση, το όχημα πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα στην πισωκίνητη εκδοχή, ενώ στην Long Range ο χρόνος για την ίδια διαδικασία επιτάχυνσης είναι 4,4 δευτερόλεπτα. Υπάρχει μια αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, που πιθανότατα οφείλεται σε αύξηση του βάρους λόγω της πρόσθετης τεχνολογίας και ηχομόνωσης.

Δείτε επίσης: Θα έχει ηλιακή οροφή το Tesla Cybertruck;

Tesla Model 3: Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το νέο Tesla Model 3 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Οκτώβριο. Η τιμή της πισωκίνητης έκδοσης στην ελληνική αγορά είναι 41.990 ευρώ, ενώ αυτή της Long Range με τους δύο κινητήρες και την τετρακίνηση διαμορφώνεται στα 49.990 ευρώ.

Συνοψίζοντας, το νέο Tesla Model 3 αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έρχεται με κάποιες μικρές αλλά ενδιαφέρουσες βελτιώσεις σε εξωτερικό σχεδιασμό, εσωτερικό χώρο, σύστημα infotainment, ηχομόνωση, αυτονομία και απόδοση. Οι καινούριες αλλαγές που προσφέρει η Tesla επιβεβαιώνουν ότι η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί, παρέχοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών.

Πηγή: www.carwow.co.uk

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS