ΑρχικήinetApple: Σχεδιάζει MacBook χαμηλού κόστους για να ανταγωνιστεί τα Chromebook

Apple: Σχεδιάζει MacBook χαμηλού κόστους για να ανταγωνιστεί τα Chromebook

Μια αναφορά υποδηλώνει ότι η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει μια σειρά MacBook με εξαιρετικά χαμηλό κόστος για τον τομέα της εκπαίδευσης, υπονοώντας ότι η τιμή τους θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από το βασικό MacBook Air.

Δείτε επίσης: Πώς να καθαρίσετε ένα πληκτρολόγιο MacBook

Apple

Φαίνεται ότι η Apple στοχεύει να ανταγωνιστεί τα Chromebook και ενδέχεται να κυκλοφορήσει τα νέα μοντέλα της μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η αναφορά του Digitimes περιλαμβάνει ελάχιστες λεπτομέρειες και ο ισχυρισμός παραμένει ασαφής, καθώς αναφέρεται ρητά ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την παρουσία των συσκευών στην αλυσίδα εφοδιασμού παραγωγής της εταιρείας.

Πηγές αναφέρουν ότι η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει μια νέα σειρά προϊόντων για τα MacBook χαμηλού κόστους, με σκοπό να τα διαφοροποιήσει από τις υπάρχουσες σειρές MacBook Air και Pro. Η εξωτερική εμφάνιση θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μεταλλικό περίβλημα, όμως θα κατασκευάζεται από διαφορετικά υλικά. Η τιμή ανά μονάδα για τα μηχανικά εξαρτήματα θα μειωθεί, επιτρέποντας έτσι μια πιο προσιτή τιμή για την αγορά του, παρόμοια με αυτή των Chromebook.

Δείτε ακόμα: Apple Self Service Repair: Επεκτείνεται στα iPhone 14 και νεότερα MacBooks

Οι δύο μεγάλοι προμηθευτές, η Quanta Computer και η Hon Hai Precision Industry (Foxconn), δεν δείχνουν καμία ένδειξη σχετικής δραστηριότητας. Έτσι, είναι απίθανο να γίνει η κυκλοφορία του προϊόντος το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Αυτή η δήλωση βασίζεται σε ασαφείς “βιομηχανικές πηγές”, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο στην αλυσίδα εφοδιασμού.

MacBook

Αρχιά ακόμη και η έκθεση αναγνωρίζει ότι η προσπάθεια να ανταγωνιστεί την αγορά των Chromebooks στον τομέα της εκπαίδευσης θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Τα Chromebook που χρησιμοποιούνται συνήθως στα σχολεία είναι μοντέλα πολύ προσιτά, με μια τιμή που μπορεί να είναι ακόμη και λιγότερο από 200 δολάρια το καθένα, ακόμη και σε τιμές λιανικής.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Apple θα κατεβάσει την τιμή οποιουδήποτε MacBook σε αυτό το σημείο, ανεξάρτητα από τις υλικές και εξαρτηματικές παραχωρήσεις που κάνει.

Δείτε επίσης: Anker: Το νέο Prime 240W φορτίζει δυο MacBook Pro ταυτόχρονα

Δεύτερον, δεν είναι μόνο το κόστος. Έχει δημιουργηθεί μια πλήρης υποδομή γύρω από τα Chromebook και τις υπηρεσίες της Google, που δημιουργεί σημαντικά εμπόδια για οποιοδήποτε ανταγωνιστικό λειτουργικό σύστημα, ακόμη και για τα Windows. Ναι, τα Mac προσφέρουν μια ποικιλία δωρεάν εφαρμογών παραγωγικότητας και ναι, η Apple διαθέτει το iCloud, αλλά η ικανοποίηση των ειδικών αναγκών στον τομέα της εκπαίδευσης είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.

Οι πρόσφατες προσπάθειες της Apple για είσοδο στον τομέα της εκπαίδευσης επικεντρώθηκαν στο iPad και όχι στο Mac. Ακόμη και εδώ, δυσκολέυτηκε να τραβήξει το ενδιαφέρον – και αυτό γιατί ακόμη και αν τα iPad ανταγωνίζονται τα Chromebook, τα δεύτερα προσφέρουν μια πιο ευέλικτη χρήση με χαμηλότερο κόστος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS