ΑρχικήUpdatesΟι ενημερώσεις BIOS της MSI διορθώνουν το σφάλμα BSOD του μη υποστηριζόμενου...

Οι ενημερώσεις BIOS της MSI διορθώνουν το σφάλμα BSOD του μη υποστηριζόμενου επεξεργαστή των Windows

Η MSI κυκλοφόρησε ενημερώσεις BIOS για να διορθώσει ένα γνωστό πρόβλημα που προκαλεί μπλε οθόνες θανάτου σε υπολογιστές με Windows μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων προεπισκόπησης του Αυγούστου 2023.

Δείτε επίσης: Η συμμορία ransomware Money Message ισχυρίζεται ότι παραβίασε την MSI

Η εταιρεία δήλωσε ότι το πρόβλημα επηρεάζει μόνο τις μητρικές πλακέτες της σειράς Intel 700 και 600 και εντόπισε τη βασική αιτία σε μια ρύθμιση υλικολογισμικού της Intel Hybrid Architecture που παραδόθηκε με πρόσφατες ενημερώσεις μικροκώδικα.

Το σφάλμα BSOD επηρεάζει συστήματα με CPUs Intel 13th Gen Core (CPUIDs 0xB0671, OxBO6A2 και OxBO6A3) μετά την εγκατάσταση των KB5029351 (Windows 11 22H2), KB5029332 (Windows 11 22H1) και KB5029331 (Windows 10 22H2).

“Το νέο BIOS που θα έρθει θα περιλαμβάνει μια ενημερωμένη έκδοση του uCode της CPU της Intel, η οποία θα αποτρέψει την εμφάνιση περισσότερων μηνυμάτων σχετικά με τα προβλήματα ‘UNSUPPORTED_PROCESSOR’. Αυτή η επερχόμενη ενημέρωση θα αντιστοιχεί τόσο στην 13η γενιά όσο και στις νεότερες”, δήλωσε η MSI την Τετάρτη.

“Θα υπάρχουν περισσότερα BIOS διαθέσιμα για λήψη στην επίσημη ιστοσελίδα της MSI για όλα τα μοντέλα Intel 700 και 600 Series αυτή την εβδομάδα και όλες οι εκδόσεις BIOS θα είναι διαθέσιμες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου”.

“Από τον Σεπτέμβριο, η Intel έχει κυκλοφορήσει ενημερωμένες εκδόσεις μικροκώδικα 0x11D και 0x411C στους κατασκευαστές συστημάτων για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος στους επεξεργαστές Intel Core 13ης γενιάς με Performance Hybrid Architecture”, πρόσθεσε η Intel σε μια ξεχωριστή συμβουλευτική που περιέχει τον πλήρη κατάλογο των επεξεργαστών που επηρεάζονται από το σφάλμα.

Η MSI παρέχει καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης του εργαλείου M-FLASH για την ενημέρωση του υλικολογισμικού της μητρικής σας πλακέτας σε αυτό το βίντεο.

Ο πλήρης κατάλογος των ενημερώσεων BIOS που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής και αντιμετωπίζουν αυτό το γνωστό πρόβλημα βρίσκεται στον παρακάτω πίνακα.

MEG Z790 ACE           
MPG Z790 CARBON WIFI 
MPG Z790 EDGE WIFI
MAG Z790 TOMAHAWK WIFI
PRO Z790-A WIFI 
PRO Z790-P WIFI
PRO Z790-P     
PRO Z690-A WIFI
PRO Z690-A   

Πρόταση: Η MSI «σπάει» κατά λάθος το Secure Boot σε εκατοντάδες μητρικές κάρτες

MSI

Η ανακοίνωση της MSI έρχεται μία εβδομάδα αφότου η Microsoft κατηγόρησε τους προμηθευτές OEM για τα προβλήματα μπλε οθόνης που έπληξαν τους πελάτες της μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων προεπισκόπησης του περασμένου μήνα.

Η Microsoft αναγνώρισε για πρώτη φορά το ζήτημα πριν από δύο εβδομάδες, δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία της προαιρετικής αθροιστικής ενημέρωσης του Αυγούστου, λέγοντας ότι στα επηρεαζόμενα συστήματα περιλαμβάνονται εκείνα που εκτελούν Windows 11 21H2/22H2 και Windows 10 22H2.

Το Redmond δήλωσε τότε ότι οι προβληματικές προαιρετικές ενημερώσεις “ενδέχεται να απεγκατασταθούν αυτόματα για να επιτρέψουν στα Windows να ξεκινήσουν όπως αναμένεται” και προειδοποίησε τους χρήστες να μην τις επανεγκαταστήσουν για να αποφύγουν περαιτέρω προβλήματα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε επίσης από αναφορές χρηστών που λένε ότι οι ενημερώσεις προεπισκόπησης ανακλήθηκαν αυτόματα μετά από αρκετές επανεκκινήσεις του συστήματος.

Για τον μετριασμό του προβλήματος, η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι σταμάτησε να προσφέρει τις προβληματικές ενημερώσεις σε ενδεχομένως επηρεαζόμενες συσκευές.

“Συνεργαζόμαστε με τους κατασκευαστές συσκευών (OEMs) και θα μετριάσουμε προσωρινά αυτό το ζήτημα, μη προσφέροντας το KB5029351 σε συσκευές Windows που ενδέχεται να επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα”, δήλωσε η Microsoft.

Διαβάστε επίσης: Fake MSI Afterburner μολύνουν τα PC με crypto-miners και info-stealers

πηγή πληροφοριών:bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS