ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαMicrosoft: Θα αναλάβει την νομική ευθύνη αν μηνυθούν οι εμπορικοί χρήστες του...

Microsoft: Θα αναλάβει την νομική ευθύνη αν μηνυθούν οι εμπορικοί χρήστες του Copilot AI

Ορισμένοι χρήστες της πλατφόρμας Copilot της Microsoft μπορούν να απευθυνθούν στην εταιρεία σε περίπτωση που έρθουν αντιμέτωποι με μήνυση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Microsoft Copilot AI

Δείτε περισσότερα: Microsoft: Βορειοκορεάτες χάκερ επιτίθενται σε ρωσικούς στόχους

Η Microsoft δηλώνει στους πελάτες της ότι θα αναλάβει τη νομική ευθύνη εάν υποστούν νομικές διαδικασίες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατά τη χρήση των υπηρεσιών AI Copilot που παρέχει η εταιρεία.

Σε ένα blog post που αναφέρεται στην πρωτοβουλία με το όνομα Copilot Copyright Commitment, ο επικεφαλής νομικός διευθυντής της Microsoft, Brad Smith, δήλωσε ότι η εταιρεία θα αντιμετωπίσει τυχόν νομικούς κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν, καθώς οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης χειρίζονται τα προστατευμένα έργα. Η Microsoft δήλωσε ότι η πολιτική της αποτελεί μια επέκταση των συνολικών δεσμεύσεών της έναντι των πελατών της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος.

Η Microsoft ανακοίνωσε, ότι έκανε αυτή την επιλογή για τρεις λόγους: προσδοκά να παρέχει υποστήριξη στους πελάτες της κατά τη χρήση των υπηρεσιών της, λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων και έχει αναπτύξει μέτρα προστασίας για την αποτροπή πιθανών παραβιάσεων, όπως η κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Σε περίπτωση που ένας εμπορικός πελάτης μηνυθεί από έναν τρίτο φορέα για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με τη χρήση των Copilots της Microsoft, θα προστατεύουμε τον πελάτη και θα καλύπτουμε τυχόν αρνητικές αποφάσεις ή διακανονισμούς που προκύπτουν από την αγωγή, εφόσον ο πελάτης έχει χρησιμοποιήσει τις κατάλληλες προστατευτικές μεθόδους και φίλτρα περιεχομένου, όπως τόνισε ο Smith.

Ο Brad Smith ανέφερε, ότι ένας από τους λόγους της συνεργασίας ήταν η αντιμετώπιση της αβεβαιότητας στη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων, διατηρώντας παράλληλα την πρόσβαση των ανθρώπων στις υπηρεσίες της τεχνητής νοημοσύνης.”Είναι ζωτικής σημασίας για τους δημιουργούς να διατηρούν τον έλεγχο των δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με την πνευματική νομοθεσία, και να απολαμβάνουν δίκαιη ανταμοιβή για τις δημιουργίες τους”, ανέφερε ο Brad Smith. Παρόλα αυτά, “πρέπει να εξασφαλίσουμε, ότι το περιεχόμενο που χρειάζεται για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των μοντέλων της τεχνητής νοημοσύνης δεν παραμένει κλειδωμένο στα χέρια εταιρειών, με τρόπους που θα έπνιγαν τον ανταγωνισμό και την καινοτομία”. Μερικές εταιρείες έχουν εκφράσει την ιδέα της άδειας και των δικαιωμάτων επιλογής, ως έναν τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς να παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Δείτε περισσότερα: Windows Copilot: Έρχεται το Σεπτέμβριο με τα Windows 11 23H2;

Microsoft Copilot AI

Η Microsoft λάνσαρε το Copilot, μια σειρά παραγωγικών υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, η οποία έχει ενσωματωθεί σε πολλά από τα προϊόντα της εταιρείας. Από τον Ιούνιο του 2022, το GitHub Copilot, που επιτρέπει στους ανθρώπους να γράφουν κώδικα, είναι πλέον διαθέσιμος στα Windows 11,στο πρόγραμμα περιήγησης Edge, στο Teams, στο Outlook και σε άλλες υπηρεσίες της Microsoft. Με αυτό το εργαλείο, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν βοήθεια στον ανοιχτό κώδικα και να επωφεληθούν από την τεχνολογία AI για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους. Αυτή η νέα δυνατότητα ενισχύει την καινοτομία και την ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας. Η εισαγωγή της αποτελεί έναν θετικό παράγοντα που ενθαρρύνει την πρόοδο και τη δημιουργικότητα. Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στους χρήστες να αξιοποιήσουν τον Copilot, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Καλύπτει υπηρεσίες όπως το Bing Chat Enterprise, αλλά όπως αναφέρεται στο blog post της Microsoft, οι μη εμπορικοί χρήστες υπηρεσιών, όπως το AI-powered Bing, δεν μπορούν να απευθυνθούν στην εταιρεία για νομική υπεράσπιση.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS