ΑρχικήinetΗ Qualcomm θα προμηθεύει την Apple με 5G chips έως το 2026!

Η Qualcomm θα προμηθεύει την Apple με 5G chips έως το 2026!

H Qualcomm θα παρέχει στην Apple 5G chips έως το 2026 βάσει νέας συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε σε δημοσίευσή της η Qualcomm τη Δευτέρα.

Qualcomm Apple 5G chips

Η συμφωνία αυτή επεκτείνει την αξία μιας συνεργασίας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Apple και της Qualcomm για τουλάχιστον τρία χρόνια πέρα από το αναμενόμενο. Αυτή η συμφωνία αποδεικνύει την προσεκτική προσέγγιση της Apple και την αποφυγή βιαστικών αποφάσεων όσον αφορά τη δημιουργία του δικού της modem, παρά το γεγονός, ότι μεταφέρει όλα τα υπολογιστικά της συστήματα σε chip επεξεργασίας δικού της σχεδιασμού.

Δείτε ακόμα: Η Huawei θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε τσιπ 5G εξαιτίας της SMIC;

Οι μετοχές της Qualcomm αυξήθηκαν κατά 4% στις πρώτες απογευματινές συναλλαγές. Η εταιρεία αποτελεί τον κορυφαίο σχεδιαστή chip modem που συνδέει τα τηλέφωνα με τα δίκτυα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Οι μετοχές της Apple σημείωσαν αύξηση 0,5%.

Η Qualcomm με έδρα το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια υπέγραψε προηγουμένως συμφωνία προμήθειας chip με την Apple το 2019, μετά από την επίλυση μιας μακροχρόνιας δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Αυτή η συμφωνία προμήθειας λήγει φέτος, γεγονός που σημαίνει, ότι το iPhone που αναμένεται να ανακοινώσει η Apple την Τρίτη θα είναι το τελευταίο νέο τηλέφωνο στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η Qualcomm ισχυρίστηκε, ότι θα παρέχει 5G chips για τηλέφωνα της Apple μέχρι το 2026. Παρά το γεγονός, ότι η Qualcomm δεν αποκάλυψε την ακριβή αξία της συμφωνίας, ανέφερε ότι οι όροι είναι παρόμοιοι με την προηγούμενη συμφωνία τους.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγούστου, οι αναλυτές της UBS υπολόγισαν, ότι η Qualcomm πούλησε chips αξίας 7,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Apple το 2022.

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσης, ότι η συμφωνία αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που υπέγραψε με την Apple το 2019 εξακολουθεί να ισχύει. Αυτή η συμφωνία προβλέπεται να λήξει το 2025, αλλά οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να την παρατείνουν για δύο χρόνια.

Δείτε ακόμα: Η Apple δακόπτει τις θήκες από σιλικόνη και γίνεται eco-friendly

Σε μια εποχή κατά την οποία η Apple αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις στην Κίνα, η ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού αλλού αποτελεί προτεραιότητα. Φαίνεται, ότι η εταιρεία υποχωρεί ή τουλάχιστον καθυστερεί τα σχέδιά της για αυτόνομη παραγωγή σε περισσότερους τομείς με δικά της chips. Αυτή είναι η δήλωση της Susannah Streeter, επικεφαλής του τμήματος χρηματοδότησης και αγορών στο Hargreaves Lansdown.

Η Apple επιδιώκει τη δημιουργία της δικής της τεχνολογίας modem και δαπάνησε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσει τη μονάδα modem της Intel (INTC.O) το 2019. Δεν έχει ανακοινωθεί από την Apple πόσο γρήγορα προτίθεται να επεκτείνει τη χρήση των δικών της chips.

Qualcomm Apple 5G chips

Τη Δευτέρα, η Qualcomm ανακοίνωσε, ότι βάσει των οικονομικών της προβλέψεων στην υπόθεση αυτή, μόνο το 20% των iPhone της Apple θα χρησιμοποιούν τα chips της έως το 2026.

Ωστόσο, η Qualcomm παρουσίασε μια παρόμοια άποψη για τη συνεργασία της με την Apple το 2021, η οποία αποδείχθηκε υπερβολικά συντηρητική. Τα μοντέλα iPhone 14 που κυκλοφόρησαν πέρυσι χρησιμοποίησαν αποκλειστικά modem Qualcomm.

Το περασμένο έτος, ο Chief Financial Officer της Qualcomm, Akash Palkhiwala, ανακοίνωσε τις προβλέψεις του για τα iPhone του 2023 που αναμένεται να κυκλοφορήσουν αυτήν την εβδομάδα. Επισήμανε, ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» από αυτά, αναμένεται να είναι εξοπλισμένα με modem Qualcomm.

Πηγή: reuters.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS