ΑρχικήbusinessApple: Νέα συμφωνία με την Arm που εκτείνεται μέχρι το 2040

Apple: Νέα συμφωνία με την Arm που εκτείνεται μέχρι το 2040

Apple

Η Apple έχει συνάψει συμφωνία με την εταιρεία σχεδιασμού τσιπ Arm η οποία εκτείνεται μέχρι το 2040, όπως αναφέρει το Reuters. Μια γνωστοποίηση που σημειώνει τη συμφωνία εμφανίστηκε στα νέα έγγραφα που κατέθεσε η Arm στο πλαίσιο της προγραμματισμένης δημόσιας εγγραφής της.

Δείτε επίσης: Apple: Σχεδιάζει MacBook χαμηλού κόστους για να ανταγωνιστεί τα Chromebook

Η δήλωση σχετικά με τη συμφωνία δεν έχει πολλές πρόσθετες λεπτομέρειες. “Έχουμε συνάψει μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία με την Apple που εκτείνεται πέραν του 2040, συνεχίζοντας τη μακροχρόνια σχέση συνεργασίας μας με την Apple και την πρόσβαση της Apple στην αρχιτεκτονική Arm”, ανέφερε η Arm στο έγγραφο. Δεδομένου όμως του πόσο πολύ η Apple βασίζεται στα σχέδια της Arm για τα προσαρμοσμένα τσιπ που τροφοδοτούν τα πιο δημοφιλή και κερδοφόρα προϊόντα της, όπως το iPhone, το Mac, το iPad και το Apple Watch, εκτός από το επερχόμενο Vision Pro, αυτό σηματοδοτεί ότι η Apple σχεδιάζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογική πλατφόρμα της Arm για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι μόνο η Apple που ενδιαφέρεται μακροπρόθεσμα για την Arm. Στα έγγραφά της, η Arm ανέφερε επίσης ότι ορισμένες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η AMD, η Google, η Intel, η Nvidia, η Samsung και η TSMC, έχουν “εκδηλώσει ενδιαφέρον” για την αγορά μετοχών της Arm αξίας “έως και συνολικά” 735 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόταση: Θα μπορέσει η Apple να ξεπεράσει τη Samsung με τις πωλήσεις του iPhone 15;

Η δημόσια εγγραφή της Arm ακολουθεί την αποτυχημένη προσπάθεια της Nvidia να την αγοράσει από τη μητρική SoftBank. Εκείνη η συμφωνία ανακοινώθηκε το 2020, αλλά απορρίφθηκε το 2022 λόγω “σημαντικών ρυθμιστικών προκλήσεων”, καθώς αντιμετώπισε έντονο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Η συμφωνία που αποκαλύφθηκε την Τρίτη δεν αναφερόταν στα έγγραφα της προηγούμενης κατάθεσης της Arm για τη δημόσια εγγραφή στις 21 Αυγούστου, γεγονός που σημαίνει ότι η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ τότε και της 5ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία SpaceX και Apple για τη λειτουργία Emergency SOS στα iPhone

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS