ΑρχικήsecurityΗ κλοπή δεδομένων ξεπερνά το ransomware ως η μεγαλύτερη ανησυχία των επαγγελματιών...

Η κλοπή δεδομένων ξεπερνά το ransomware ως η μεγαλύτερη ανησυχία των επαγγελματιών IT

Από περισσότερους από 200 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ασφάλειας πληροφορικής που συμμετείχαν στην έρευνα, η κλοπή δεδομένων αναφέρεται ως η μεγαλύτερη ανησυχία κατά 55%, ακολουθούμενη από το phishing (35%) με το ransomware να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 29%.

Δείτε επίσης: Cuba Ransomware ομάδα: Διασπείρει μη ανιχνεύσιμο malware

Η κλοπή δεδομένων ξεπερνά το ransomware ως η μεγαλύτερη ανησυχία των επαγγελματιών IT

Η μελέτη από την Integrity360 δείχνει ότι όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά, το phishing είναι το πιο συνηθισμένο (46%), με την κλοπή δεδομένων να ακολουθεί στο 27%. Το Ransomware, μόλις στο 15%, κατατάσσεται ανάμεσα στα λιγότερο συνηθισμένα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Οι προειδοποιήσεις ασφαλείας αυξάνονται, καθώς το 89% των αντιπροσώπων αναφέρει υψηλότερο όγκο προειδοποιήσεων ασφαλείας τα τελευταία 12 μήνες, με το 76% να αναφέρει αύξηση από ένα έως 50% των προειδοποιήσεων. Το 26% αυτών ανέφερε αύξηση από 26% έως 50% στις προειδοποιήσεις, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη πίεση στις ομάδες ασφαλείας και τις ασταμάτητες απειλές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης: Οι Redfly hackers βρίσκονταν στο δίκτυο παρόχου ενέργειας για 6 μήνες

Το έλλειμμα των προϋπολογισμών (31%) αναδεικνύεται ως η κορυφαία πρόκληση για την αποτελεσματική ανταπόκριση σε περιστατικά, ακολουθούμενο από την πολυπλοκότητα των περιστατικών (27%) και την έλλειψη κατανόησης από το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με την ανταπόκριση σε περιστατικά (27%). Ένα έλλειμμα σε δεξιότητες, εμπειρία και εργαλεία ανταπόκρισης σε περιστατικά (38%) θεωρείται επίσης ως σημαντικό εμπόδιο.

Δείτε επίσης: WiKI-Eve: Κλέβει κωδικούς πρόσβασης μέσω WiFi

Η ανάγκη για ταχύτητα θεωρείται ως η πιο αγχωτική πτυχή της απόκρισης σε ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς το 40 τοις εκατό των ερωτηθέντων σημείωσε την ανάγκη να ενεργήσει κανείς γρήγορα ως αγχωτικό, ενώ το αίσθημα ευθύνης αναφέρεται από το 31 τοις εκατό. Είναι ενδιαφέρον ότι ο φόβος του λάθους (24 τοις εκατό) κατατάσσεται υψηλότερα από τη δυσκολία στη διάγνωση του περιστατικού (22 τοις εκατό). Τα στελέχη C-level φοβούνται ότι κάνουν λάθος περισσότερο από τους αναλυτές ασφάλειας πληροφοριών — ίσως επειδή οι συνέπειες από μια κακή απάντηση σε ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο θα μπορούσαν να είναι χειρότερες ή και καταστροφικές για αυτούς και την καριέρα τους.

Πηγή πληροφοριών: betanews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS