ΑρχικήinetApple: Αυξάνει τις τιμές νέων μοντέλων iPhone στις κύριες αγορές

Apple: Αυξάνει τις τιμές νέων μοντέλων iPhone στις κύριες αγορές

Η Apple αυξάνει τις τιμές των νέων μοντέλων iPhone σε κύριες αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία, ενώ στις ΗΠΑ τις διατηρεί αμετάβλητες.

Apple

Η Apple αύξησε τις τιμές των πιο πρόσφατων μοντέλων iPhone σε κάποιες από τις κυριότερες αγορές της, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ινδία, ενώ παράλληλα διατήρησε τις ίδιες τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Apple προσπαθεί να αναζωογονήσει την ανάπτυξή της, αντιμετωπίζοντας την επιβράδυνση στην αγορά των smartphones. Στοχεύει σε χρήστες προηγμένης τεχνολογίας σε χώρες όπως η Ινδία, η οποία έχει γίνει ένας σημαντικός προορισμός για την εταιρεία που έχει την έδρα της στο Cupertino. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω επέκταση της επιρροής της στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα: Τα Assassin’s Creed Mirage, Death Stranding και Resident Evil Village έρχονται στο iPhone 15 Pro

Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη τη νέα σειρά του iPhone 15. Στις ΗΠΑ, οι τιμές για όλα τα μοντέλα, καθώς και η χωρητικότητά τους παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο iPhone 14.

Ωστόσο, στην Κίνα, όπου αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% των συνολικών πωλήσεων της Apple, η εταιρεία αύξησε τις τιμές για σχεδόν όλα τα μοντέλα του iPhone 15. Οι βασικές εκδόσεις των iPhone 15, iPhone 15 Plus, και iPhone 15 Pro Max παρέμειναν ίδιες, ωστόσο οι κινέζοι πελάτες θα πληρώσουν περισσότερο για μεγαλύτερες επιλογές αποθήκευσης. Για παράδειγμα, η έκδοση των 512 gigabyte του iPhone 15 αυξήθηκε κατά 300 κινέζικα γιουάν (~38€) σε σύγκριση με το iPhone 14.

Στην Ινδία, η Apple διατήρησε τις τιμές για όλες τις εκδόσεις του iPhone 15 και του iPhone 15 Plus. Ωστόσο, αυξήθηκαν οι τιμές για όλες τις εκδόσεις των iPhone 15 Pro και Pro Max. Συγκεκριμένα, στην Ινδία, το iPhone 15 Pro ξεκινά τώρα από 134.900 ρουπίες Ινδίας (~1.515€), σε σύγκριση με τις 129.900 ρουπίες για το iPhone 14 Pro — μια αύξηση της τάξης των 5.000 ρουπιών, περίπου δηλαδή 56€.

Παρόλο που όλες οι εκδόσεις του iPhone 15 Pro Max έχουν την ίδια τιμή, αυτή είναι υψηλότερη κατά 10.000 ρουπίες (~112€) σε σύγκριση με το αντίστοιχο μοντέλο του iPhone 14 Pro Max.

Πρόσφατα, η Ινδία έχει αποτελέσει σημαντική αγορά για την Apple. Τον Απρίλιο, ο CEO της Apple, Tim Cook, πραγματοποίησε μια επίσκεψη στη χώρα και τα πρώτα φυσικά καταστήματα της Apple άνοιξαν εκεί. Επιπλέον, η Apple αυξάνει την παραγωγή των iPhone της στην Ινδία. Αυτές οι εξελίξεις έχουν επισημανθεί και αναδεικνύουν την σημασία της Ινδίας ως αγοράς για την Apple.

Διαβάστε περισσότερα: Η Qualcomm θα προμηθεύει την Apple με 5G chips έως το 2026!

Το CNBC επικοινώνησε με την Apple για να διερευνήσει τα σχέδιά της για την κατασκευή του iPhone 15 στην Ινδία.

Οι αυξήσεις των τιμών είναι σχετικά μικρές και επηρεάζουν κυρίως τα πιο ακριβά μοντέλα. Παρόλα αυτά, αναμένεται να έχουν ελάχιστη επίδραση στην καταναλωτική αίσθηση.

Οι καταναλωτές που αποκτούν προηγμένα smartphones είναι λιγότερο “ευαίσθητοι” στις τιμές, ενώ η επιλογή χρηματοδότησης και το trade-in παραμένουν σταθερά εδραιωμένα σε αυτήν την αγορά, σύμφωνα με την Nicole Peng, ανώτερη αντιπρόεδρο της εταιρείας έρευνας αγοράς Canalys, κατά τη συνέντευξή της στο CNBC.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, η Apple αύξησε την τιμή όλων των μοντέλων του iPhone 15.

Η στρατηγική τιμολόγησης του iPhone 15 από την Apple ήταν προσεκτική και λογική. Οι αυξήσεις στις τιμές δεν ήταν απότομες, αφού η Apple αντιμετώπισε προσεκτικά την κατάσταση μετά τη μικρή μείωση των εσόδων της από το iPhone κατά 2% ετησίως, κατά το τρίμηνο του Ιουνίου, σε μια περίοδο όπου παρατηρείται γενική πτώση των παγκόσμιων πωλήσεων smartphone. Αυτή τη χρονιά, αντιμετωπίζονται προβλήματα ακόμα και στην αγορά των smartphone. Σύμφωνα με την έρευνα της Counterpoint, προβλέπεται μείωση κατά 6% στις συνολικές αποστολές smartphone το 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με τον αριθμό να φτάνει τα 1,15 δισεκατομμύρια συσκευές.

‘Παγκοσμίως, οι αποστολές της Apple αναμένεται να αυξηθούν κατά μόλις 1% για το σύνολο του έτους 2023. Ωστόσο, οι υψηλότερες τιμές που επιβάλλονται κυρίως στους καταναλωτές στο πιο ανθεκτικό και πλούσιο τμήμα μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση των εσόδων της Apple, παρά τις απαιτήσεις της αγοράς”, δήλωσε στο CNBC ο Will Wong, ανώτερος διευθυντής έρευνας στο IDC.

Μειώσεις τιμών της Apple

Η Apple έχει εξισορροπήσει ορισμένες από τις αυξήσεις τιμών της με μειώσεις σε άλλους τομείς.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Apple μείωσε την τιμή όλων των μοντέλων του iPhone 15 σε σύγκριση με το iPhone 14. Για παράδειγμα, το iPhone 14 ξεκινούσε από 849 λίρες (~987€), ενώ το iPhone 15 κοστίζει 50 λίρες λιγότερο, δηλαδή 799 λίρες (~926€).

Παράλληλα, η Apple μείωσε την τιμή του προηγούμενου μοντέλου του iPhone 14 στην Κίνα, όπως αποκαλύφθηκε από την ιστοσελίδα της.

Διαβάστε περισσότερα: Τα iPhone mini μπορεί να αποσυρθούν μετά την κυκλοφορία των iPhone 15

Apple

Μια αποτελεσματική στρατηγική είναι να προσφέρουμε μειωμένη τιμή στα παλαιότερα μοντέλα, όπως το iPhone 14. Αυτό θα βοηθήσει τους καταναλωτές με περιορισμένο προϋπολογισμό που επιθυμούν ένα προηγμένο κινητό τηλέφωνο από μια αξιόπιστη εταιρεία. Ο κ. Wong δήλωσε ότι αυτή η προσέγγιση θα καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών και θα διατηρήσει την ποιότητα των προϊόντων.

Παρότι το νέο μοντέλο iPhone 15 απευθύνεται σε καταναλωτές με μεγαλύτερο προϋπολογισμό, τόσο η νέα όσο και η προηγούμενη σειρά μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της χρήσης.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS