ΑρχικήinetΗ γαλλική υπηρεσία λέει ότι το iPhone 12 εκπέμπει υπερβολική ακτινοβολία και...

Η γαλλική υπηρεσία λέει ότι το iPhone 12 εκπέμπει υπερβολική ακτινοβολία και ζητά από την Apple να το αποσύρει

Η γαλλική υπηρεσία λέει ότι το iPhone 12 εκπέμπει υπερβολική ακτινοβολία και ζητά από την Apple να το αποσύρει

Μια κυβερνητική υπηρεσία παρακολούθησης στη Γαλλία διέταξε την Apple να αποσύρει το iPhone 12 από τη γαλλική αγορά, λέγοντας ότι εκπέμπει πολύ υψηλά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Δείτε επίσης: Apple: Θα επιδιορθώνει δωρεάν το ηχείο των iPhone 12 ή iPhone 12 Pro

Ο Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων, ο οποίος επιβλέπει τις ραδιοηλεκτρικές συχνότητες καθώς και την έκθεση του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, κάλεσε την Apple σε ανακοίνωσή του την Τρίτη να “εφαρμόσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την ταχεία διόρθωση αυτής της δυσλειτουργίας” για τα τηλέφωνα που ήδη χρησιμοποιούνται.

Οι διορθωτικές ενημερώσεις του iPhone 12 θα παρακολουθούνται από την υπηρεσία και αν δεν λειτουργήσουν, “η Apple θα πρέπει να ανακαλέσει” τα τηλέφωνα που έχουν ήδη πωληθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής.

Η Apple αμφισβήτησε τα ευρήματα και δήλωσε ότι η συσκευή συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς που διέπουν την ακτινοβολία.

Ο οργανισμός, ο οποίος είναι γνωστός με το γαλλικό ακρωνύμιο ANFR, δήλωσε ότι πρόσφατα έλεγξε 141 κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 12, για ηλεκτρομαγνητικά κύματα ικανά να απορροφηθούν από το σώμα.

Πρόταση: Το Apple Watch Series 9 μόλις ανακοινώθηκε με ταχύτερο επεξεργαστή και βελτιωμένους αισθητήρες

Είπε ότι διαπίστωσε επίπεδο απορρόφησης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας 5,74 βατ ανά χιλιόγραμμο κατά τη διάρκεια δοκιμών ενός τηλεφώνου σε ένα χέρι ή μια τσέπη, υψηλότερο από το πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 4 βατ ανά χιλιόγραμμο.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι το iPhone 12 πληρούσε το όριο όταν αξιολογήθηκαν τα επίπεδα ακτινοβολίας για ένα τηλέφωνο που φυλάσσεται σε σακάκι ή σε τσάντα.

Η Apple δήλωσε ότι το iPhone 12, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη του 2020, έχει πιστοποιηθεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς και συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και πρότυπα για την ακτινοβολία σε όλο τον κόσμο.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας δήλωσε ότι έχει παράσχει στον γαλλικό οργανισμό πολλαπλά εργαστηριακά αποτελέσματα που πραγματοποιήθηκαν τόσο από την εταιρεία όσο και από εργαστήρια τρίτων, τα οποία αποδεικνύουν τη συμμόρφωση του τηλεφώνου.

Διαβάστε επίσης: Η Qualcomm θα προμηθεύει την Apple με 5G chips έως το 2026!

πηγή πληροφοριών:abcnews.go.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS