ΑρχικήUpdatesSnipping Tool Windows 11: Επιτρέπει την αντιγραφή κειμένου από εικόνα

Snipping Tool Windows 11: Επιτρέπει την αντιγραφή κειμένου από εικόνα

Η Microsoft προσθέτει τώρα υποστήριξη για αναγνώριση κειμένου στην τελευταία έκδοση του Snipping Tool για Windows 11, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν και να αντιγράφουν κείμενο από screenshots. Η υποστήριξη OCR (οπτική αναγνώριση χαρακτήρων) στο Snipping Tool διατίθεται σε Windows Insiders στα Canary και Dev channels.

Snipping Tool Windows 11

Η νέα δυνατότητα ονομάζεται Text Actions και θα είναι διαθέσιμη από την έκδοση 11.2308.33.0 του Snipping Tool.

Παρουσιάζουμε το Text Actions, το οποίο ανιχνεύει κείμενο στα screenshots που έχετε τραβήξει, καθιστώντας εύκολη την αντιγραφή κειμένου από οποιαδήποτε εικόνα για κοινή χρήση με άλλους ή επικόλληση σε άλλη εφαρμογή“, εξήγησε ο Dave Grochocki, κύριος υπεύθυνος διαχείρισης προϊόντων για Windows Inbox Apps.

Δείτε επίσης: Microsoft Paint Windows 11: Νέο εργαλείο για αφαίρεση φόντου εικόνας

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί “Text Actions” στη γραμμή εργαλείων, για να εμφανιστεί το επιλέξιμο κείμενο, προτού αντιγράψετε το κείμενο με το ποντίκι σας“.

Η εφαρμογή Snipping Tool θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν και να αντιγράφουν κείμενο χρησιμοποιώντας το κουμπί “Copy all text” της γραμμής εργαλείων ή τις συντομεύσεις πληκτρολογίου, όπως Ctrl + A και Ctrl + C.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν και δυνατότητες επεξεργασίας για την αφαίρεση ευαίσθητων πληροφοριών από screenshots, πριν από την κοινή χρήση τους. Μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή “Quick Redact” στη γραμμή εργαλείων, η οποία θα αποκρύψει αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου. Μπορείτε, όμως, να επιλέξετε και μόνοι σας το κείμενο που θέλετε να αποκρύψετε κάνοντας κλικ στην επιλογή “Redact Text” στο context menu με δεξί κλικ.

Δείτε επίσης: Windows 11 Snipping Tool: Μπορεί να κάνει εγγραφή της οθόνης!

Το Snipping Tool είναι μια εφαρμογή που έρχεται προεγκατεστημένη στα Windows 11, επομένως όλοι οι χρήστες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτήν τη δυνατότητα χωρίς να εγκαταστήσουν πρόσθετο λογισμικό της Microsoft.

​Επιπλέον, σύμφωνα με τον Grochocki θα ζητηθεί αυτόματα από τους Windows Insiders να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Snipping Tool για να επεξεργαστούν screenshots που τραβήχτηκαν μέσω της Android συσκευής τους. Αυτή η νέα δυνατότητα θα λειτουργεί μόνο αν ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με τη συσκευή Android μέσω του Phone Link. Πρόκειται για μια συνοδευτική εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να προωθεί ειδοποιήσεις και κλήσεις στον υπολογιστή ενώ επιτρέπει και τη χρήση εφαρμογών του κινητού από τον υπολογιστή.

Snipping Tool αντιγραφή κειμένου

Ξεκινάμε επίσης να διαθέτουμε σταδιακά μια νέα δυνατότητα για το Phone Link (έκδοση 1.23082.123.0 ή μεταγενέστερη σε υπολογιστή) που εισάγει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης και επεξεργασίας των πιο πρόσφατων φωτογραφιών σας από την κινητή συσκευή σας Android στο Snipping Tool στον υπολογιστή σας“, είπε συγκεκριμένα ο Grochocki.

Δείτε επίσης: Πώς να τραβήξετε γρήγορα screenshot στα Windows 10

Πείτε αντίο στις χαμένες ευκαιρίες καθώς θα λαμβάνετε άμεσες ειδοποιήσεις στον υπολογιστή σας κάθε φορά που τραβάτε μια νέα φωτογραφία στη συσκευή σας Android, υπό την προϋπόθεση ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες μέσω Phone Link“.

Το Snipping Tool στα Windows 11 προσφέρει στους χρήστες μια αποτελεσματική και εύχρηστη λύση για την λήψη και την επεξεργασία screenshots. Οι νέες δυνατότητες, όπως η αναγνώριση κειμένου και η περαιτέρω επεξεργασία εικόνων, αυξάνουν σημαντικά την παραγωγικότητα των χρηστών. Με την προσθήκη των δυνατοτήτων Text Actions και Quick Redact, οι χρήστες μπορούν τώρα να αναγνωρίζουν και να αντιγράφουν κείμενο από screenshots, να αφαιρούν ευαίσθητες πληροφορίες πριν από την κοινή χρήση, καθώς και να διαχειρίζονται εικόνες από την συσκευή Android τους μέσω του Phone Link.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS