ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαToyota: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αυτονομία 800 χλμ από το 2026

Toyota: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αυτονομία 800 χλμ από το 2026

Φέρνει η Toyota ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αυτονομία 800 χλμ;

Toyota Ηλεκτρικά αυτοκίνητα EV αυτονομία

Κατά την πρόσφατη εισαγωγή του νέου της εργοστασίου BEV, η Toyota υποσχέθηκε ότι η επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση σε πιο προσιτή τιμή. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, τώρα, ανακοινώνει ότι τα νέα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν το 2026 θα έχουν αυτονομία κοντά στα 500 μίλια (800 km).

Κατά τη διάρκεια μιας τεχνικής ενημέρωσης τον Ιούνιο, η Toyota αποκάλυψε μια σειρά από καινοτομίες. Αυτές περιλάμβαναν προηγμένα σχέδια μπαταριών, βελτιώσεις στην αεροδυναμική και αναβαθμίσεις στην κατασκευή. Ο στόχος της Toyota είναι να ενισχύσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κατά την έναρξη του εργοστασίου της BEV (που δεν είναι ένα πραγματικό εργοστάσιο, “αλλά μάλλον ένας οργανισμός που αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες“), ότι η παραγωγή των νέων ηλεκτρικών οχημάτων της θα ξεκινήσει το 2026.

Δείτε επίσης: Toyota: Έχουμε κάνει μια σημαντική τεχνολογική ανακάλυψη για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων

Η Toyota αποκάλυψε τέσσερις μπαταρίες επόμενης γενιάς. Η πρώτη, η μπαταρία ιόντων λιθίου Performance της Toyota, θα τροφοδοτεί νέα EV από το 2026, παρέχοντας αυτονομία σχεδόν 500 μιλίων (800 km). Η εταιρεία υπόσχεται βελτιωμένη αεροδυναμική και μειωμένο βάρος.

Σε σύγκριση με το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, το bZ4X, τα EV που τροφοδοτούνται από την μπαταρία Performance θα κοστίζουν 20% λιγότερο, με γρήγορη φόρτιση (σε 20 λεπτά ή λιγότερο).

Η δεύτερη μπαταρία, Popularisation Lithium Iron Phosphate, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026 ή το 2027, επικεντρώνεται στην οικονομία. Η Toyota ισχυρίζεται ότι η μπαταρία χαμηλού κόστους θα αυξήσει την αυτονομία κατά 20% (περίπου 375 μίλια) ενώ θα μειώσει το κόστος κατά 40% (σε σύγκριση με το bZ4X).

Toyota: Προηγμένα σχέδια ανάπτυξης μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Προσανατολιζόμενη προς το μέλλον, η Toyota αναπτύσσει μια μπαταρία υψηλής απόδοσης που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την αυτονομία των οχημάτων σε πάνω από 620 μίλια (1000 χιλιόμετρα).

Η μπαταρία που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2027-2028 συνδυάζει μια διπολική δομή (Li-ion chemistry με high nickel cathode). Αυτή η προηγμένη τεχνολογία αναμένεται να προσφέρει μια επιπλέον μείωση κόστους 10% σε σύγκριση με την μπαταρία Performance.

Η Toyota λέει ότι έχει επιτύχει μια “ανακάλυψη” με solid-state μπαταρίες που μπορεί να θεωρηθεί game-changer για τα BEV. Στόχος είναι να είναι έτοιμα για εμπορική χρήση έως το 2027-2028, παρέχοντας αυτονομία περίπου 620 μίλια (1.000 km) και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Δείτε επίσης: Cyrusher Thunder: Μια νέα ισχυρή ηλεκτρική σανίδα του σερφ

Τέλος, η αυτοκινητοβιομηχανία παρείχε μια προεπισκόπηση περαιτέρω ανάπτυξης solid-state που στοχεύει να προσφέρει αυτονομία πάνω από 745 μίλια (1.200 km).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota αναπτύσσει πιο επίπεδη τεχνολογία μπαταρίας για να μειώσει το συνολικό ύψος του οχήματος. Η μπαταρία στο bZ4X έχει ύψος περίπου 5,9 ίντσες (150 mm). Η Toyota θέλει να το μειώσει σε περίπου 4,7 ίντσες (120 mm) ή ακόμα και 3,9 ίντσες (100 mm) σε ηλεκτρικά ηλεκτρικά οχήματα υψηλής απόδοσης.

Όλα αυτά που ανακοινώνει η Toyota ακούγονται υπέροχα. Ωστόσο, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δώσει αρκετές υποσχέσεις στο παρελθόν που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί. Όλα αυτά που συζητιούνται βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Επομένως, τα χρονικά πλαίσια και τα πραγματικά στοιχεία μπορούν να αλλάξουν πριν από την κυκλοφορία.

Δείτε επίσης: Kawasaki: Οι πρώτες ηλεκτρικές μηχανές της είναι έτοιμες

Η Toyota είναι μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες και οι ενέργειές της δείχνουν ότι επιδιώκει διαρκώς την ανάπτυξη και την προσαρμογή στις τελευταίες τάσεις και τεχνολογίες. Στην εποχή μας, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, καθώς αντιπροσωπεύουν μια καθαρή και αποδοτική εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά αυτοκίνητα. Η εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών, όπως αυτή που επιδιώκει η Toyota, ελπίζει να αυξήσει την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθιστώντας τα πιο ελκυστικά για τους καταναλωτές. Αυτή η πρόοδος μπορεί να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για τις μετακινήσεις μας.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS