ΑρχικήinetRead Aloud: Η νέα λειτουργία του Google Chrome θυμίζει Microsoft Edge

Read Aloud: Η νέα λειτουργία του Google Chrome θυμίζει Microsoft Edge

Το Google Chrome έχει ρυθμιστεί ώστε να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη στην επιφάνεια εργασίας, προσθέτοντας μια λειτουργία “read aloud“. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη προς το παρόν για δοκιμή στην έκδοση Canary. Παρότι η αρχική κυκλοφορία μπορεί να φαίνεται απλή, επιτελεί τον σκοπό της αποτελεσματικά.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Έκτακτη ενημέρωση για zero-day ευπάθεια

Read Aloud

Μία εξαιρετική λειτουργία του Read Aloud είναι η δυνατότητα προσαρμογής της ταχύτητας αναπαραγωγής, προσφέροντας στους χρήστες τον έλεγχο του ρυθμού με τον οποίο διαβάζονται δυνατά τα άρθρα. Επιπλέον, σε μελλοντικές ενημερώσεις, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ανάμεσα σε διάφορες επιλογές φωνής, προσθέτοντας έτσι στην ακουστική εμπειρία.

Όσον αφορά τη διεπαφή χρήστη, η δυνατότητα “Read Aloud” προσφέρει ένα στοιχείο σχεδίασης που προσδίδει στο σύστημα μια στοχαστική αίσθηση. Καθώς το άρθρο αφηγείται, τονίζεται η πρόταση που διαβάζεται, ενώ οι ενότητες που έχουν ήδη διαβαστεί γίνονται αμυδρότερες.

Αυτό εξασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν εύκολα την πρόοδο της ανάγνωσης, διασφαλίζοντας έναν ομαλό και κομψό τρόπο επικοινωνίας. Για όσους θεωρούν ότι η επισήμανση αποσπά την προσοχή, το Chrome έχει προσθέσει ένα κουμπί για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Δείτε ακόμα: Privacy Sandbox: Χρησιμοποιεί το ιστορικό περιήγησης του Chrome για διαφημίσεις

Google Chrome

Μια παρατήρηση που αξίζει να αναφερθεί, το Chrome ενισχύει επίσης την οπτική του ελκυστικότητας.

Υπάρχει μια χρήσιμη δυνατότητα στο Chrome που επιτρέπει το χρώμα του προγράμματος περιήγησης να ταιριάζει με την ταπετσαρία της σελίδας νέας καρτέλας (NTP). Προηγουμένως, αυτό περιοριζόταν στις εικόνες που προέρχονταν από τον πίνακα “Προσαρμογή Chrome“. Ωστόσο, με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στο Chrome Canary, οι χρήστες μπορούν τώρα να απολαύσουν αυτήν τη δυνατότητα με τις δικές τους εικόνες, δημιουργώντας έτσι μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης.

Παράλληλα, η Google προσέθεσε μια νέα δυνατότητα στο Chrome που ειδοποιεί τους χρήστες όταν μια επέκταση που έχουν εγκαταστήσει δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο Web Store.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε το Chrome να θυμάται ομάδες καρτελών

Αυτό θα γίνει μόνο σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις: όταν ο προγραμματιστής αφαιρέσει την επέκταση, όταν απομακρυνθεί λόγω παραβίασης της πολιτικής του Chrome Web Store ή όταν χαρακτηριστεί ως κακόβουλο λογισμικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS