ΑρχικήinetiPhone 15: Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία της μπαταρίας

iPhone 15: Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία της μπαταρίας

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του iOS 17 RC της Apple σε προγραμματιστές και χρήστες beta την περασμένη εβδομάδα, το 9to5Mac ανακάλυψε αναφορές κώδικα για μια νέα επιλογή που περιορίζει τη μέγιστη φόρτιση της μπαταρίας στο iPhone, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής της. Μιας και μερικοί άνθρωποι ήδη κατέχουν το iPhone 15, επιβεβαιώνεται πλέον η ύπαρξη αυτής της λειτουργίας στα νέα τηλέφωνα. Επιπλέον, παρέχουν εκτενέστερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας για τους χρήστες, επιτρέποντας τους να έχουν αναλυτική εικόνα για την υγεία της.

Δείτε επίσης: iPhone 15 Pro: Το Resident Evil Village φαίνεται πραγματικά πολύ καλό

iPhone 15

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Twitter από τον Ray Wong, τα μοντέλα iPhone 15 διαθέτουν ένα νέο χαρακτηριστικό που παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας και την υγεία της. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν πότε κατασκευάστηκε το εξάρτημα και πότε χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά. Επιπλέον, υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των κύκλων φόρτισης (κάθε φορά που η μπαταρία φορτίζεται από 0 έως 100%, θεωρείται ένας κύκλος).

Σε προηγούμενες εκδόσεις του iPhone, η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες ήταν ήδη εφικτή. Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτό, ήταν αναγκαία η χρήση ορισμένων εξωτερικών εργαλείων, όπως το coconutBattery για Mac. Τώρα, αυτές οι λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες ως μέρος του iOS, τουλάχιστον για το iPhone 15.

Για το iPhone 15, υπάρχει μια νέα δυνατότητα που αφορά την μπαταρία. Αυτή η δυνατότητα σας επιτρέπει να περιορίσετε τη φόρτιση στο 80%. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας και να διατηρήσετε υψηλή απόδοση.

Δείτε ακόμα: Apple: Διορθώνει τα επίπεδα ακτινοβολίας του iPhone 12
μπαταρία

Το 9to5Mac αποκάλυψε για πρώτη φορά αυτήν την επιλογή την περασμένη εβδομάδα και τώρα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι αυτή η επιλογή είναι ήδη διαθέσιμη για όσους αγοράζουν ένα iPhone 15. Καθώ η πλήρης φόρτιση μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου μπορεί να οδηγήσει σε γρηγορότερη γήρανση, οι χρήστες μπορούν να θυσιάσουν μερικές επιπλέον ώρες διάρκειας ζωής της μπαταρίας για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη αντοχή του εξαρτήματος.

Η λειτουργία αυτή είναι παρόμοια με τη λειτουργία “Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας” και μαθαίνει την καθημερινή ρουτίνα του χρήστη. Έτσι, αφού ο χρήστης αποσυνδέσει το iPhone από τον φορτιστή, η επαναφόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται μόνο όταν έχει φτάσει περίπου στο 80%. Η νέα επιλογή ωστόσο, θα περιορίζει πάντα το ποσοστό φόρτισης στο 80%.

Δυστυχώς, και τα δύο νέα χαρακτηριστικά περιορίζονται μόνο στα μοντέλα του iPhone 15, για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η Apple θα επεκτείνει τα ίδια χαρακτηριστικά σε προηγούμενα μοντέλα iPhone μέσω μιας μελλοντικής ενημέρωσης λογισμικού.

Δείτε επίσης: iPhone 15 Pro: Η Apple μειώνει σημαντικά τα τέλη επισκευής

Το iPhone 15 θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα από αυτήν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Η Apple ανακοίνωσε ότι τα νέα τηλέφωνα θα είναι διαθέσιμα σε άλλες 20 χώρες την επόμενη εβδομάδα.

Το iPhone 15, με την προσθήκη αυτών των νέων λειτουργιών σχετικά με την μπαταρία, καθιστά τη διαχείριση της φόρτισης της μπαταρίας πιο προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χρήστη. Οι χρήστες μπορούν τώρα να ελέγξουν και να προσαρμόσουν την φόρτιση της συσκευής τους, με στόχο την βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Αυτός ο εκσυγχρονισμός, που αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δημοφιλής ως λειτουργία, είναι μια σημαντική εξέλιξη της Apple στην παραγωγή τηλεφώνων που ανταποκρίνονται περισσότερο στις προτιμήσεις και τις ανάγκες των χρηστών τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS